«Δασκαλεμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ»

Από arenafm.gr: Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος, μίλησε στον ARENA FM 89,4 με αφορμή τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, το αν τελικά ήταν πετυχημένη η επιλογή του ξένου διαιτητή και αν θα πρέπει αυτή να ξαναγίνει.
Πηγή: arenafm.gr
«Δασκαλεμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ»

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την επιλογή του ξένου διαιτητή: «Θεωρώ ότι ο κ. Μπορμπαλάν τα πήγε καλά. Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Έχω μία μικρή ένσταση στο γεγονός ότι 'ουδείς προφήτης στον τόπο του'. Εγώ παρατήρησα ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και λίγο περισσότερο αυτοί της ΑΕΚ ήταν δασκαλεμένοι. Δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς και σε καμία στιγμή του αγώνα, με αποτέλεσμα αυτό να κάνει πιο εύκολο το έργο των διαιτητών. Αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία των Ελλήνων παραγόντων. Ο κ. Μπορμπαλάν βρίσκεται στο σπίτι του τώρα στην Ισπανία, με τις τρεις κίτρινες που έδωσε στην αρχή, ο ΠΑΟΚ θα φώναζε αν ήταν άλλος, όπως και για την κόκκινη που έβγαλε στον Μαουρίσιο, που δικαίως έδωσε. Πάλι θα είχαν κάτι να πουν. Η ΑΕΚ έχει να πει για το σπρώξιμο του Βαρέλα στον Βράνιες... Αυτά δεν τα λένε οι οπαδοί, ξεκινούν από τους δημοσιογράφους. Είχαμε δει ότι υπήρχε προδιάθεση αρνητική και ήταν πολύ μεγάλη».

Για το αν δώσαμε και εμείς λαβή: «Σίγουρα, αλλά δεν το έκαναν όλοι οι Έλληνες διαιτητές. Μιλάμε για τον κ. Κομίνη στο ματς με την ΑΕΚ, όπου έκανε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα. Δεν επιτρέπεται από τη κλάση του. Παρασύρθηκε από τους παράγοντες της ΑΕΚ. Θα λέει πως 'με εμένα διαιτητή, πήρε ένα κύπελλο ο ΠΑΟΚ, με εμένα διαιτητή θα πάρει και πάλι πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ'. Πίεσαν λίγο και οι παράγοντεςτης ΑΕΚ.... Οι ίδιοι οι παράγοντες, στο πλαίσιο του να πετύχουν τον σκοπό τους, δεν υπολογίζουν τίποτα. Κανείς δεν θα θυμάται ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στο λάθος του κ. Κομίνη, αλλά θα θυμούνται όλοι ότι η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια 2017-2018. Η ιστορία έγραψε.

Το να κρεμάμε τον οποιονδήποτε συντελεστή του αγώνα, που κάνει τέτοιο λάθος, είναι και λίγο άδικο. Όπως ο κ. Κομίνης έκανε αυτό το μεγάλο σφάλμα, μπορεί και κάποιος ποδοσφαιριστής να έκανε αντίστοιχο.

Εγώ θέλω να κυτηριάσω την εμφάνιση του κ. Δημητριάδη, που ήταν προκλητική. Μπορεί να προκαλεί τη δική μου αισθητική, αλλά υπάρχουν και άλλοι που πάνε στο γήπεδο και τους προκαλεί για άλλα πράγματα. Μήπως θα πρέπει κάποιοι να σκέφτονται πρώτα για το καλό του ποδοσφαίου;».

Για το ότι δεν θα ξαναμπεί ξένος διαιτητής, όπως δήλωσε η ΕΠΟ: «Εκ του αποτελέσματος η Ομοσπονδία δικαιώνεται από αυτό από το οποίο έγινε. Ίσως θα πρέπει να ψάξουμε τους παράγοντες που οδήγησαν την Ομοσπονδία σε αυτήν την απόφαση. Πρέπει να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο, να γίνει ξεκάθαρο, να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία».

Διαβάστε ακόμη...