Play-off με την ΑΕΚ δύο χρόνια μετά

Από paok24.com: Από την στιγμή που η ΑΕΚ επέστρεψε από την Α2 και τη Β' Εθνική στην Stoiximan Basket League βρίσκεται για δεύτερη φορά στον δρόμο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Play-off με την ΑΕΚ δύο χρόνια μετά

Απρίλιος του 2016 και ο ΠΑΟΚ μετά από μία δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από τον αποκλεισμό από τον Φάρο Κερατσινίου στο κύπελλο Ελλάδας περίμενε τα play-off στην Ελλάδα. Εκεί είχε καταλήξει 5ος και αντιμετώπιζε την 4η ΑΕΚ που είχε κερδίσει στην Πυλαία, αλλά είχε χάσει στο ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τότε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου με παίκτες όπως ο Κώστας Βασιλειάδης, ο Ουίλιαμ Χάτσερ, ο Κιθ Κλάντον που μόλις είχε έρθει στον ΠΑΟΚ, αλλά και οι μόνιμοι από τότε Μαργαρίτης και Τσόχλας περίμενε την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει με ανέτοιμο τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που έπαιξε ελάχιστα στο πρώτο και δεύτερο παιχνίδι και καθόλου στο τρίτο.

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ πήρε μία μεγάλη νίκη και έκανε το 1-0 στη σειρά. Μεγάλη εμφάνιση σε μία ομάδα που θα μπορούσε να βρει λύσεις από κάθε παίκτη του ρόστερ είτε αυτός έπαιζε 25, είτε 5 λεπτά στην αναμέτρηση με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Γιώργο Δέδα.

Τελικά η σειρά ήρθε στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε και έχασε από την ΑΕΚ στην Πυλαία και στο Παλατάκι με μεγάλους πρωταγωνιστές τους διαιτητές που στο τέλος κιόλας απέβαλλαν τον Κώστα Βασιλειάδη και του στέρησαν τη συμμετοχή και στο τρίτο παιχνίδι διαγράφοντας με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα και την πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Φέτος, δύο χρόνια μετά το τελευταίο ραντεβού των ομάδων στα play-off της Stoiximan Basket League τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά για τον ΠΑΟΚ και ειδικότερα για την ΑΕΚ. Η Ένωση μπορεί να έχει ένα καλό και ακριβό ρόστερ, αλλά σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν έδειξε σταθερότητα, αντιθέτως με τον ΠΑΟΚ που εκτός του πλεονεκτήματος έδρας έχει και τις δύο νίκες στην κανονική διάρκεια επί της ΑΕΚ που τον έφεραν και στο πλεονέκτημα της έδρας, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι ο ίδιος ο Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε ότι οι παίκτες του διαλέγουν παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν για τη σειρά που ξεκινά με το καλό την Τετάρτη 16 Μαΐου στο Παλατάκι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την κυπελλούχο ΑΕΚ και κάτοχο πλέον του FIBA Champions League, αλλά και ούτε από τις διαιτητικές αποφάσεις, μιας και στα δύο παιχνίδια έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει την αντίπαλο του, ότι και αν σφυρίζουν οι 3 άρχοντες του αγώνες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...