Κόντε για… ΠΑΟΚ και όχι μόνο

Από thessports.gr: Εφ όλης της ύλης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «AS» ο «μπομπέρ» του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε. 
Πηγή: thessports.gr
Κόντε για… ΠΑΟΚ και όχι μόνο

Ο Ισπανός επιθετικός σε ένα κομμάτι της συνέντευξης μάλιστα αποκάλυψε ότι για την περίπτωση του έχουν ρωτήσει οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Περίμενες να σκοράρεις τόσα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Όχι, δεν περίμενα να πετύχω τόσα γκολ. Νομίζω είχα μια καλή σεζόν αλλά όχι την καλύτερη δυνατή. Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα. Κοιτάω τι έχω κάνει έως τώρα και είμαι πεπεισμένος ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μου»

Χρειάζεσαι ίσως λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση;

«Ξεκάθαρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για μένα όταν ήμουν στη Μερίδα και ήθελαν να με αποκτήσουν το συντομότερο δυνατό. Στην αρχή ο προπονητής δεν με εμπιστεύθηκε τόσο, όμως όταν με χρησιμοποίησε βασικό και σκόραρα, όλα άλλαξαν. Με δουλειά και ταπεινότητα κέρδισα την εμπιστοσύνη της ομάδας και του προπονητή. Πάντα σκόραρα αρκετά, όμως κανείς στην Ισπανία δεν με είχε εμπιστευθεί για να παίξω στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία».

Υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν εσένα ”χαμένοι” στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας…

«Φυσικά! Ξέρω πολλούς καλούς παίκτες οι οποίοι δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες που έπρεπε. Στην Ισπανία, όσα γκολ και να βάλεις στην τρίτη κατηγορία, παραμένει δύσκολο να πάρεις ευκαιρία για τη δεύτερη. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό θα είσαι πάντα ο ”επιθετικός που ήρθε από την τρίτη κατηγορία”».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να πετύχεις πολλά γκολ και σε μια μεγάλη ομάδα;

«Πρέπει πρώτα να βρεθείς εκεί και να το αποδείξεις στο γήπεδο. Αν όμως πετύχεις πολλά γκολ σε μια ταπεινή ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα που δίνει ευκαιρίες, ποιος ξέρει, μπορεί να έρθει μια πιο δυνατή ομάδα και να σου δώσει μισή ευκαιρία».

Που είναι πιο δύσκολο να παίξεις σε υψηλό επίπεδο, στην Ελλάδα ή την Ισπανία;

«Ο κόσμος πιστεύει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο αδύναμο από το ισπανικό, όμως εδώ είναι πιο δύσκολο να παίξεις σαν επιθετικός. Σε σύγκριση με την Ισπανία όπου ο πρώτος σκόρερ πετυχαίνει πάνω από 40 γκολ, εδώ σπάνια ξεπερνά τα 20. Στην Ισπανία όμως έχεις πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρεις, εδώ είναι μετρημένες. Γι αυτό και όταν χάνω ευκαιρία νευριάζω, γιατί ξέρω ότι μπορεί να περάσουν 2-3 ματς για να ξαναβρώ φάση για γκολ».

Παρότι δύσκολο όμως, έφτασες κοντά στο να γίνεις ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

«Ήταν κρίμα γιατί ο Πρίγιοβιτς και ο Ανσαριφάρντ παίζουν σε μεγάλες ομάδες που δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες ανά παιχνίδι. Οι ομάδες τους επίσης ήταν ανταγωνιστικές μέχρι το τέλος και έπαιξαν με αντιπάλους που ήταν αδιάφοροι στο φινάλε. Εμείς, απ’ όταν εξασφαλίσαμε την παραμονή μας, χαλαρώσαμε και δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί. Αν η ομάδα είχε στόχο ως το τέλος, πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι ο πρώτος σκόρερ».

Τουλάχιστον κατάφερες να ξεπεράσεις τον περσινό απολογισμό σου…

«Ναι, πέρσι είχα 13 όσα έφτασα και φέτος μέχρι την προτελευταία αγωνιστική. Σε αυτή αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό και ήμασταν πιο αποφασισμένοι από ότι στα προηγούμενα ματς. Δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Παίξαμε πιο επιθετικά και κατάφερα έτσι να πετύχω το γκολ Νο 14 για φέτος. Σίγουρα θα είχα 5-6 περισσότερα γκολ αν παίζαμε έτσι τις τελευταίες αγωνιστικές».

Αυτή την εποχή φαίνεται πως σε θέλουν και οι μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος…

«Ξέρω ότι έχουν ρωτήσει για μένα η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα κρίνουν το αν θα φύγω και που θα πάω. Αυτές οι ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για μένα σε διαφορετικές περιπτώσεις, όμως ακόμη και τότε, για τον ένα ή τον άλλο λόγο αποφάσισαν να μην κάνουν πρόταση για μένα. Προς το παρόν, έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο στον ΠΑΣ και η ρήτρα που υπάρχει είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ομάδας θέλει όλο το ποσό για να με αφήσει να φύγω».

Ένα εκατομμύριο για τον Κόντε είναι ευκαιρία;

«Το κλειδί είναι ότι παίζω στον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τις μεγάλες. Σέβομαι όλες τις ομάδες όμως δεν μπορείς ποτέ να συγκρίνεις μια ομάδα μεσαίου επιπέδου με μια που στοχεύει πάντα σε τίτλους. Αν είχα πετύχει 20 γκολ για μια από αυτές τις ομάδες, σίγουρα το 1 εκατ. θα ήταν ευκαιρία και κάποιος θα τα έδινε πιο εύκολα. Τώρα, για παίκτη του ΠΑΣ, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Παρ’ όλα αυτά είναι ακόμη πιο δύσκολο και να πετύχω όσα πέτυχα με τον ΠΑΣ».

Πιστεύεις ότι έχει έρθει η ώρα για να εκμεταλλευθείς την ευκαιρία και να κάνεις το μεγάλο βήμα;

«Ναι, νομίζω ότι είναι μια σπουδαία στιγμή για μένα να κάνω το άλμα για μια ομάδα όπου θα μπορέσω να πετύχω μεγαλύτερους στόχους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Το να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, για τους τίτλους, τα γκολ απλά έρχονται πιο εύκολα».

Μπορεί να γυρίσεις και στην Ισπανία;

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, όμως αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν εξετάζω μια πιθανή επιστροφή στην Ισπανία. Θα το έκανα μονάχα αν μια ομάδα ερχόταν και μου έδειχνε ότι πραγματικά ποντάρει σε μένα και με έκανε να αισθανθώ την ίδια αυτοπεποίθηση που νοιώθω και εδώ. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα είχα πρόβλημα να γυρίσω».

Διαβάστε ακόμη...