Έγκυρος και με τη «βούλα» ο ορισμός ξένου διαιτητή στον τελικό

Από sdna.gr:Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε με ψήφους 3-2 ότι η παρουσία ξένων διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου είναι απολύτως έγκυρη. Κανένα δικαίωμα ένστασης από τις δύο ομάδες...
Πηγή: sdna.gr
Έγκυρος και με τη «βούλα» ο ορισμός ξένου διαιτητή στον τελικό

Με τη... βούλα της FIFA ο ορισμός ξένου διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μπορεί η ΑΕΚ να έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για πιθανή μη εγκυρότητα αναφορικά με τον ορισμό του Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στο σαββατιάτικο ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υφίσταται πλέον.

Κι αυτό γιατί πριν από λίγη ώρα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε με εντολή της FIFA πως η παρουσία ξένων διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου είναι έγκυρη κι ως εκ τούτου δεν δύναται καμία ομάδα να καταθέσει ένσταση για "κακό ορισμό διαιτητή" (γίνεται μέσω υπομνήματος στη διοργανώτρια αρχή).

Στην εν λόγω διάταξη που προστέθηκε στον Κανονισμό Διαιτησίας, γίνεται λόγος για "κατ' εξαίρεση επιλογή ξένων διαιτητών", κάτι άλλωστε που σημειώθηκε και στην αρχική ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τον ορισμό του Μπορμπαλάν, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η παρουσία του Ισπανού ρέφερι στον τελικό του Κυπέλλου είναι απολύτως έγκυρη.

Η απόφαση πέρασε με ψήφους 3-2. Μειοψήφισαν οι Βακάλης και Στράτος, ενώ υπέρ της απόφασης τάχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Διαβάστε ακόμη...