«Πετύχαμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη»

Από paokbc.gr:  Στη σημασία της νίκης επί του Πανιωνίου, με την οποία ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την 4η θέση στην καnονική διάρκεια της STOIXIMAN.GE Basket League στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: paokbc.gr
«Πετύχαμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα στοιχεία που βοήθησαν στο να αλλάξει η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα στα πλέι οφ.

«Γνωρίζαμε τη δυσκολία του παιχνιδιού, ξέραμε ότι ο Πανιώνιος έπαιζε ίσως το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία, οπότε είχε ένα το μεγαλύτερο κίνητρο στον αθλητισμό, αυτό της επιβίωσης.

Εμείς από την πλευρά μας, αντίστοιχα, έπρεπε πρώτα από όλα να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις γιατί στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε, αλλά κυρίως να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την είσοδό μας στην τετράδα. Παλέψαμε πολύ για αυτό το προηγούμενο διάστημα κάνοντας επτά συνεχόμενες νίκες και θεωρώ ότι καταφέραμε να ισορροπήσουμε την επιθυμία του Πανιωνίου και να πετύχουμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη.

Αγωνιστικά νομίζω ότι η είσοδος του Απόλλωνα Τσόχλα μας βοήθησε πάρα πολύ να πάμε στην επίθεση εκεί που ακριβώς θέλαμε: να σετάρουμε τις επιθέσεις μας, να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε με καλές προϋποθέσεις και να ανοίξουμε την άμυνα του Πανιωνίου. Από εκεί και πέρα παίζοντας καλύτερα και πιο έξυπνα στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, κλείνοντας τους χώρους, ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε πάντα καλές επιλογές στην επίθεσή μας, με καλές αποφάσεις και καλή εκτέλεση και καταφέραμε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε στις πρώτες τέσσερις ομάδες του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια, μας μένει ακόμα ένα παιχνίδι την Κυριακή, στο οποίο πρέπει πάλι να δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο. Δυστυχώς η διακοπή μας έκανε περισσότερο κακό, παρά καλό, μας έβγαλε από τη ρουτίνα μας και τον ρυθμό μας, από τη συγκέντρωσή μας. Δεν είναι εύκολο να μείνει μια ομάδα τον Μάιο για τρεις εβδομάδες χωρίς κανένα επίσημο παιχνίδι και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο αλλοιώθηκε η εικόνα μας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το ματς της Κυριακής, να παίξουμε όπως είπα σε καλό επίπεδο με τον τρόπο που θέλουμε και να μπούμε στη διαδικασία των πλέι οφ, τα οποία περιμένουμε να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Σίγουρα είναι μια δύσκολη στιγμή για τον Πανιώνιο. Είναι ένα πάρα πολύ ιστορικό σωματείο. Μαζί με το Περιστέρι θεωρώ ότι είναι οι πιο μπασκετικές περιοχές στην Αθήνα. Εύχομαι να ξαναβρούν τον δρόμο και τον τρόπο να επιστρέψουν στην Α1 και να έχουν καλύτερες και πιο σωστές επιλογές όσον αφορά τον τρόπο που θα προσεγγίσουν την κατηγορία».

Για το αν θεωρεί τον ΠΑΟΚ φαβορί σε ένα ενδεχόμενο «σταύρωμα» με την ΑΕΚ: «Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της Κυριακής για να δούμε με ποια ομάδα θα παίξουμε. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Ανεξαρτήτως αντιπάλου θεωρώ ότι επειδή οι διαφορές μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται σε αυτό το βαθμολογικό γκρουπ είναι πάρα πολύ μικρές, δεν υπάρχει φαβορί. Είτε παίξουμε με την ΑΕΚ, είτε παίξουμε με άλλο αντίπαλο, εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε αποτελεσματικά και να δείξουμε συνέπεια στα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν ως ομάδα. Αν αυτά τα καταφέρουμε θα έχουμε τις πιθανότητές μας για να διεκδικήσουμε την πρόκριση ανεξαρτήτως αντιπάλους».

Διαβάστε ακόμη...