«Το Πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια και όχι στα γήπεδα» (audio)

Από metrosport.gr: Ο Δ. Σαλπιγγίδης στο Metropolis 95.5 για το φετινό Πρωτάθλημα, τον τελικό με την ΑΕΚ, τον Πρίγιοβιτς και την πιθανότητα επιστροφής του στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: metrosport.gr
«Το Πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια και όχι στα γήπεδα» (audio)

Στο Metropolis 95.5  φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και αναφέρθηκε στον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, στην αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, τον Πρίγιοβιτς, ενώ απάντησε και στο αν σκοπεύει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ από άλλο πόστο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις συμμετοχές του σε τελικό Κυπέλλου: «Έπαιξα μια φορά και πήρα μια πικρή γεύση. Δεν έπαιξα στον τελικό του 2003 που πήραμε το Κύπελλο κόντρα στον Άρη και το 2014 ήμουν παρών και έπαιξα. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια αυτά, ό,τι είδους τελικός κι αν είναι. Ο καθένας θα ήθελε να παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να συνειδητοποιούμε πότε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και να βαδίζουμε πάνω στα δεδομένα. Η σειρά μας πέρασε, έχουν άλλα παιδιά σειρά τώρα. Αν μου έλεγες αν θα ζήλευα έναν τελικό, εννοείται πως θα ζήλευα».

Για το πώς βλέπει το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Στον τελικό βρίσκονται δύο ομάδες που το αξίζουν και είχαν την καλύτερη εικόνα συνολικά. Γνώμη μου είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι πιο ολοκληρωμένος ως ομάδα και ελπίζω να φανεί και στο γήπεδο για να κερδίσουμε τον τίτλο. Από εκεί και πέρα, είναι ένα παιχνίδι που κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να κυλήσει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για τον ΠΑΟΚ».

Για το αν θεωρεί αβαντάζ για την ΑΕΚ το ότι ο τελικός γίνεται στο ΟΑΚΑ: «Η προσέγγιση κάθε παίκτη και κάθε φιλάθλου είναι διαφορετική. Δεν μπορεί κανείς να υιοθετήσει μια άποψη υποχρεωτικά, ή να πεις ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αν γινόταν ο τελικός στον ΠΑΟΚ θα ήταν αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ ή όχι; Για κάποιον άλλο ναι, για άλλον όχι. Δεν ξέρω την ψυχολογία της ομάδας. Θεωρητικά είναι αβαντάζ για την ΑΕΚ, αλλά δε σημαίνει ότι αυτό το αβαντάζ μεταφράζεται σε μεγαλύτερη πιθανότητα νίκης».

Για το ότι νιώθει ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ: «Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι σε αυτό. Έπαιξα πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και τον υποστηρίζω από μικρός. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ και να λαϊκίσω».

Για το αν είναι αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ η παρουσία του Πρίγιοβιτς: «Είναι ισχυρό όπλο για τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος. Έχει την ψυχολογία, όμως, όλα αυτά είναι θεωρητικά και υποθετικά, διότι μιλάμε για ένα παιχνίδι. Όπως είπαμε και για την ΑΕΚ αν θεωρούσαμε ότι είναι αβαντάζ το ότι παίζει τον τελικό στην έδρα της, το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για τον ΠΑΟΚ και τον Πρίγιοβιτς. Τα παιχνίδια αυτά τα κερδίζει όλη η ομάδα με τη συνολική της εικόνα. Ακόμη κι αν ένας παίκτης πετύχει 2-3 γκολ σε έναν τελικό, δεν το καταφέρνει μόνος. Εκμεταλλεύεται τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, το φορμάρισμά του με τη βοήθεια όλης της ομάδας».

Για το ο αν ΠΑΟΚ βρήκε έναν εκτελεστή στο πρόσωπο του Πρίγιοβιτς: «Αυτό το γνωρίζει η ίδια η ομάδα. Εγώ θεωρώ πως ναι, όμως, δεν πρέπει να μένει εκεί μια ομάδα. Πρέπει να οχυρώνεται στον μέγιστο βαθμό. Η ομάδα πρέπει να έχει γερά θεμέλια και να στηρίζεται σε αυτά. Όπως και δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στον όποιο Πρίγιοβιτς. Και πίσω από αυτά να υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι παίκτες, όπως και υπάρχουν. Και ο Κουλούρης είναι πολύ καλός και ανταποκρίνεται όποτε του ζητείται».

Για την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο του ΠΑΟΚ πως η ομάδα του αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο γήπεδο: «Είναι πολύ ωραίο το να αισθάνεσαι ότι η ομάδα σου απέδωσε αυτό που ήθελες να δεις. Δυστυχώς, όμως, αυτή η αίσθηση και η ικανοποίηση δεν γράφει ιστορία. Στα επόμενα 10-15 χρόνια το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου δεν θα το γνωρίζει ή δεν θα το θυμάται. Δεν αναγράφεται το όνομα του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή. Μακάρι σύντομα να έρθει ο καιρός που θα γίνει και αυτό, και είμαι σίγουρος πως θα έρθει γιατί σε αυτόν τον δρόμο βαδίζουμε. Το Πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι θετικό το ότι υπάρχει ικανοποίηση στον κόσμο, όμως, λυπάμαι για το ότι κρίθηκε ένας τίτλος εκτός των αγωνιστικών χώρων. Δεν είναι όμορφο και θα πρέπει να μεριμνήσει η Πολιτεία ώστε το Πρωτάθλημα να κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι άσχημο πράγμα την απερισκεψία ενός οπαδού να την πληρώνει η ομάδα, κάναμε κι εμείς κάποια λάθη, υπάρχουν και κάποια κενά στους νόμους».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟΚ: «Είναι μια ερώτηση, στην οποία δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Ούτε και να επεκταθώ. Είμαι καλά, περνάω καλά στην καθημερινότητά μου. Θα ήθελα να είμαι γύρω από το ποδόσφαιρο, είναι κάτι στο οποίο μεγάλωσα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποια κουβέντα, ούτε κάτι προγραμματισμένο όσον αφορά την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ».

Για το τι κρατά από την ποδοσφαιρική του καριέρα: «Κρατώ τα θετικά. Έκανα και σωστά και λάθη. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε όλοι πιο σοφοί. Αυτό που κρατώ είναι ότι πάντα έδινα το καλύτερο και είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου».

Ακούστε όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...