«Δεν έχουμε εμείς το άγχος»

Από inpaok.com: Για την άκρως επιτυχημένη σειρά επί του Φοίνικα Σύρου στη φάση των ημιτελικών της Volley League, για τους ερχόμενους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και για το πείσμα που βγάζουν οι Έλληνες παίκτες στις κρίσιμες στιγμές μίλησε ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, παραχωρώντας δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4».
Πηγή: inpaok.com
«Δεν έχουμε εμείς το άγχος»

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο αθλητής του Δικεφάλου:

Αρχικά, ανέφερε: «Είμαστε μια εβδομάδα στη Σύρο. Σίγουρα είναι υπέρ μας ότι έγινε το 3-0 με το πρώτο παιχνίδι. Μένουμε εδώ και πάμε κατευθείαν στην Αθήνα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι στην καλύτερη περίοδο του: «Νομίζω το δείξαμε στο γήπεδο, από την αρχή των Play Off και στο Κύπελλο Ελλάδας, είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, έχουμε μπροστά μας βέβαια μια πιο δύσκολη δουλειά και θέλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τη σειρά των ημιτελικών: «Αγωνιστικά στα δύο πρώτα ματς πήγαμε καλά, ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι. Το τρίτο παιχνίδι είχε… θέματα, υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά, ο Φοίνικας έβγαλε αντίδραση, δεν είχε να χάσει τίποτα, υπήρχε και κούραση, αλλά δεν μένουμε εκεί. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι.

Ήταν καλό που είχαμε έναν τέτοιον αντίπαλο πριν τους τελικούς, έναν αντίπαλο που προβάλλει αντίσταση. Κατά κάποιον τρόπο είναι παιχνίδια που σε «ψήνουν» πριν τα δύσκολα, έπαιξαν καλά στην άμυνα και στο μπλοκ. Ήταν παιχνίδια που ήθελαν υπομονή και τα πήραμε. Το θετικό είναι πως ολοκληρώθηκαν σε τρεις αγώνες».

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Όποιος παίκτης μπαίνει να παίξει είναι έτοιμος και άξιος να βοηθήσει, δίνει τον καλύτερο του εαυτό, υπάρχουν παίκτες όπως ο Γκιόν, ο Σαφράνοβιτς που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ενός παιχνιδιού. Ο Σαφράνοβιτς είναι πάντα τέτοια εποχή καλά, δεν τον φοβάμαι».

Για τον εκνευρισμό που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο σετ λόγω διαιτησίας: «Δεν μπορώ να πω πως έκρινε το παιχνίδι, σίγουρα το έκανε πιο δύσκολο, υπήρχαν 5-6 αμφισβητούμενες φάσεις και τις έδωσε όλες στον αντίπαλο, μας εκνεύρισε, χάσαμε την συγκέντρωσή μας και ίσως αυτό να έκανε το παιχνίδι πιο δύσκολο».

Για το «κλειδί» της σειράς των αγώνων: «Μεγάλο ρόλο θα παίξει η υπομονή που έχει μια ομάδα, η διάρκεια. Χρειάζεται καλή και σταθερή απόδοση, σημαντικό είναι επίσης η θέληση και το πάθος. Πρέπει να έχουμε πίστη ότι δεν θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έβγαλε νοκ-άουτ στο Final-4 τον Ολυμπιακό: «Είναι επιπλέον βάρος για εκείνους. Το άγχος δεν το έχουμε εμείς, ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή, αυτοί θέλουν να ρίξουν τον ΠΑΟΚ από την κορυφή, εμείς είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε μια τέτοια πιθανή κατάσταση».

Τέλος, σημείωσε αναφορικά με το πείσμα των Ελλήνων πως: «Δεν είναι ώρα για λόγια, να δείξουμε μέσα στο γήπεδο τι αξίζουμε, θίχτηκε σαν θέμα μετά το Κύπελλο, γιατί εμείς είχαμε μέγιστο αριθμό τριών ξένων ενίοτε και κανέναν και ο αντίπαλος πέντε, με το αποτέλεσμα γνωστό. Το συναντάμε και στα ντέρμπι τα ποδοσφαιρικά. Αυτοί ξέρουν καλά τη σημασία του αγώνα. Τι σημαίνει. Ο Σαφράνοβιτς είναι άλλη κατηγορία, αυτός τα ξέρει καλύτερα και από εμάς, εγώ τα έμαθα από εκείνον. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εκεί».

Διαβάστε ακόμη...