Κάτσε: «Το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια»

Από sdna.gr: Για τον δανεισμό του στον Παναθηναϊκό από τον ΠΑΟΚ, για το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο αλλά και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μίλησε ο Έργκους Κάτσε.
Πηγή: sdna.gr
Κάτσε: «Το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια»

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την εμπειρία του ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ: «Τα συναισθήματα ήταν πολύ διαφορετικά, γιατί πριν έξι μήνες ήμασταν μαζί με τα παιδιά. Ήταν ένα παράξενο συναίσθημα και χάρηκα που τους συνάντησα. Το ευχαριστηθήκαμε το ποδόσφαιρο, παρά το ότι το σκορ ήταν μεγάλο και πιστεύω ότι έτσι όπως παίξαμε, δεν έπρεπε το τελικό σκορ να είναι 3-0».

Για το πάθος του Παναθηναϊκού, που ζόρισε τον ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά που έχουν μείνει στην ομάδα είναι 6-7 μήνες απλήρωτοι. Σε κάθε παιχνίδι δίνουν το 100%, αν ήταν άλλοι θα είχαν φύγει. Κανείς δεν θα έμενε στην ομάδα, δίνουν το 100% και τη βοηθούν πολύ. Αυτό φάνηκε και χθες, αλλά και στα προηγούμενα ματς».

Για το τι έκρινε την έκβαση του αγώνα: «Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλές ευκαιρίες, μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Φάγαμε το γκολ σε μία αντεπίθεση, βρήκε η μπάλα στο τακουνάκι του διαιτητή και το έβαλε ο Πρίγιοβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, έβαλε το δεύτερο γκολ και εκεί κάπου τελείωσαν τα πράγματα».

Για το πώς είδε τον φετινό ΠΑΟΚ από κοντά: «Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο απ' όλες τις ομάδες. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Παίζουν σαν ομάδα και αυτό είναι το πλεονεκτήματά τους».

Για το του είπαν οι πρώην συμπαίκτες του για τη φετινή προσπάθεια: «Πριν από το ματς είπαμε ο ένας στον άλλον καλή επιτυχία. Λογικό είναι τα παιδιά να νιώθουν αδικημένοι, γιατί το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια και το ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να κρίνεται στα δικαστήρια, αλλά στο γήπεδο. Έχει μείνει μόνο ο τελικός, εκεί πιστεύω ότι είναι το μεγάλο παιχνίδι».

Για το πώς βλέπει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας: «Η αλήθεια είναι πάντα ο τελικός είναι διαφορετικό ματς. Είναι ένα ματς και πρέπει να είσαι τυχερός κτλ. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά το μόνο αρνητικό είναι ότι παίζει ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Εκείνη η έδρα είναι πάντα πολύ δύσκολη. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, έχει συνηθίσει να παίζει σε αυτό το γήπεδο».

Για το ποιος θέλει να το πάρει: «Είναι αυτονόητο. Δεν χρειάζεται η ερώτηση».

Για το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ ως κεφάλαιο στη ζωή του: «Από μικρός ήμουν στον ΠΑΟΚ. Τα περισσότερα τα έχω ζήσει στην ομάδα. Είναι λογικό γιατί έχω μεγαλώσει από πολύ μικρός στην ομάδα».

Για το αν θέλει το καλοκαίρι να επιστρέψει: «Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Θέλω να τελειώσει αυτό και να δούμε τι θα γίνει».

Για τη δύσκολη κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά όλοι με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή. Παρά τα προβλήματα που έχουν, μας βοήθησαν σε πολλά πράγματα και θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό. Παρά τα προβλήματα που έχει η ομάδα, δεν περίμενα τέτοια βοήθεια».

Για το αν σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό ή να παραμείνει στην Ελλάδα: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα τι θα κάνω. Έχω στο μυαλό μου να τελειώσουμε καλά, να κερδίσουμε και μετά το τελευταίο ματς να συζητήσω με το μάνατζέρ μου και να δω τι είναι καλύτερο για μένα. Θέλω να παίζω, να είμαι σε μια ομάδα ενεργός».

Για το τι θέλει να ευχηθεί στους πρώην συμπαίκτες του: «Θέλω να τους ευχηθώ τα καλύτερα. Με κάποια παιδιά είμαστε πολύ φίλοι, όπως με τον Πασχαλάκη κτλ.. Επίσης, θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στον τελικό και να πάρουν το κύπελλο».

Διαβάστε ακόμη...