Ο Τακουρίδης στο INPAOK!

Από inpaok.com: Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη σε καμία των περιπτώσεων η φανταστική λειτουργία που είχε ο ΠΑΟΚ στο μπλοκ τόσο στο Final-4 της Ρόδου, όπου αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, όσο και στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού των Play Off της Volley League κόντρα στον Φοίνικα Σύρου,
Πηγή: inpaok.com
Ο Τακουρίδης στο INPAOK!

κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς.

Ένας από τους καταλληλότερους παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στην συγκεκριμένη επιτυχία του Δικεφάλου δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Τακουρίδη. Ο έμπειρος Έλληνας κεντρικός των «ασπρόμαυρων» έχει αρχίσει να προκαλεί… φόβο και προβληματισμό στους αντιπάλους που θα θελήσουν να περάσουν την μπάλα από μπροστά του με τον ίδιο να είναι έτοιμος να «στήσει καρτέρι» σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού.

Ο σούπερ φορμαρισμένος Τακουρίδης παραχώρησε συνέντευξη στο INPAOK μιλώντας για όλους και για όλα.

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την πρώτη νίκη επί του Φοίνικα Σύρου για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος;

«Το κλίμα ήταν πολύ καλό και πριν από τη Ρόδο. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας και της κατάκτησης του Κυπέλλου. Αυτό συνεπώς μόνο καλύτερα μπορούσε να κάνει τα πράγματα. Παρόλα αυτά υπήρχε μια παγίδα να επαναπαυτούμε και μέσα στα πανηγύρια να είμαστε κάπως αποπροσανατολισμένοι. Αλλά, η ομάδα έδειξε πάλι χαρακτήρα, την απαραίτητη συγκέντρωση, έδειξε ότι υπάρχει ωριμότητα και μπορεί να αφήσει μια μεγάλη επιτυχία τόσο γρήγορα πίσω για να συγκεντρωθεί στον επόμενο στόχο που είναι το πρωτάθλημα».

Αυτό ήταν το πρώτο σου Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ μετά από δυο συνεχόμενους χαμένους ημιτελικούς πέρσι και πρόπερσι από τον ολυμπιακό. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Σίγουρα τους χαμένους ημιτελικούς στο Κύπελλο τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορώ να τους ξεχάσω. Ειδικά με τον τρόπο αν θυμηθούμε πως έγιναν. Στη Γλυφάδα ήμασταν μπροστά με 2-0 σετ και 24-21 στο τρίτο και καταφέραμε και χάσαμε. Το να φτάσεις σε ένα σημείο να έχεις μια νοοτροπία νικητή και να μην τα παρατάς ποτέ, θεωρώ ότι η ομάδα μας το έχει αυτό το στοιχείο γιατί πρέπει να περάσεις από τέτοια στάδια. Μπορεί να ήταν άσχημο χρονικά μια απώλεια Κυπέλλου, ωστόσο κρατήσαμε και από τα αρνητικά πράγματα κάποια θετικά. Από κει και πέρα απέναντι στον ολυμπιακό είναι μεγαλύτερη η χαρά. Ξέρουμε την σημασία του αντιπάλου, του κόσμου μας και ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα που κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια χάνει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και κάνει τα πάντα για να δυναμώσει. Δυναμώνει, αλλά τελικά καταφέρνουμε και κερδίζουμε τα τρόπαια».

Ποιο είναι το σχόλιό σου σαν κεντρικός για τις εξαιρετικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ στο μπλοκ κατά τη διάρκεια του Final-4 της Ρόδου;

«Καταρχήν, όταν μια ομάδα πηγαίνει καλά στο μπλοκ δεν βοηθούν μόνο οι κεντρικοί. Κάνουν δουλειά όλοι, όπως και οι ακραίοι. Κυρίως όμως, η δουλειά γίνεται από τον προπονητή και την κατεύθυνση που δίνει στο πως θα αντιμετωπίσουμε τον άλλον πασαδόρο για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Πιστεύω ότι η δουλειά που έγινε από τον προπονητή μας ήταν πολύ καλή. Με τη δικιά μας προσπάθεια φάνηκε μέσα στο γήπεδο αυτό. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και στο μπλοκ. Νομίζω βγάλαμε τελείως εκτός παιχνιδιού τον διαγώνιό τους και από ό,τι ακούω θεωρητικά ο πασαδόρος του ολυμπιακού έκανε ένα κακό παιχνίδι, αλλά τον αναγκάσαμε εμείς να το κάνει το κακό παιχνίδι και αυτό είναι το σημαντικό. Για το θέμα του μπλοκ υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση από την αρχή της χρονιάς. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας, δουλεύουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Όλη η ομάδα, όχι μόνο οι κεντρικοί, δεν μας απασχολεί τι λέγεται και τι ακούγεται. Δίνουμε απαντήσεις μόνο στο γήπεδο».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που «έδεσες» μαζί με τον έτερο βασικό κεντρικό της ομάδας, Παναγιώτη Πελεκούδα, στο διάστημα αυτό;

«Μπορεί να ήρθε φέτος στον ΠΑΟΚ ο Πελεκούδας, αλλά έχουμε παίξει ακόμα δυο φορές ξανά μαζί. Μία στον Ηρακλή που είχαμε πάρει το πρωτάθλημα το 2012, βέβαια τότε έπαιζε μία ο ένας και μία ο άλλος, είχαμε όμως μια καλή συνεργασία και δεν υπήρχε πρόβλημα. Επίσης, η άλλη χρονιά ήταν στον Φοίνικα Σύρου που παίζαμε σαν ζευγάρι, είχαμε καταφέρει τότε να φτάσουμε στα όρια τον Ολυμπιακό στους ημιτελικούς και για λίγο χάσαμε στην πρόκριση για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Φέτος νομίζω έχουμε γίνει και οι δυο πιο ώριμοι παίκτες. Ο Παναγιώτης έχει βελτιωθεί τα τελευταία δυο χρόνια, άφησε πίσω τα όλα προβλήματα που είχε και δούλεψε πάρα πολύ. Εγώ νομίζω ότι έχω κερδίσει πολλές εμπειρίες και προσπαθώ με την σειρά μου να γίνομαι καλύτερος. Συμπληρώνω ότι ο Παναγιώτης είναι πολύ καλό παιδί, κάνουμε παρέα και όλο αυτό βγάνει σε καλό».

Μπορεί ο κόσμος να περιμένει έναν ακόμη καλύτερο ΠΑΟΚ από αυτόν που είδε στη Ρόδο;

«Πρώτα από όλα το περιμένουμε εμείς σαν ομάδα. Όπως είπα και στην αρχή αφήσαμε πίσω το Κύπελλο. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Το κρατάμε σαν ψυχολογία σε αγωνιστικά θέματα και κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή το φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός. Το ξέρουν καλά και οι ίδιοι ότι είναι το φαβορί. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά. Δηλαδή να δουλεύουμε σκληρά, να γινόμαστε καλύτεροι, να μην τα παρατάμε ποτέ και να περιμένουμε μέχρι το τέλος το ποιος θα είναι ο νικητής».

Αν και είναι ακόμα νωρίς ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

«Όσον αφορά το κομμάτι ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από μένα. Στο δικό μου το μυαλό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτόν τον σύλλογο. Έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα, καλές σχέσεις με την διοίκηση, αμοιβαίο σεβασμό και φυσικά δεν ξεχνάω ότι προσωπικά το σημαντικότερο είναι ο σεβασμός που υπάρχει και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ που είναι δύσκολος να τον κερδίσεις. Εγώ το εκτιμώ πάρα πολύ και δίνω το 100% του εαυτού μου στο γήπεδο και θα συνεχίσω να το δίνω γιατί ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, την πιστεύει και γενικά μαζί με όλα αυτά είμαι ευχαριστημένος. Για το τι θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρω γιατί είναι ακόμα νωρίς και το μυαλό μου είναι τώρα μόνο να πάμε στους τελικούς».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις στον κόσμο για την συνέχεια;

«Θέλω ο κόσμος να μας στηρίξει. Η ομάδα μας το αξίζει. Αξίζουν και ίδιοι τις χαρές που προσπαθούμε να τους δώσουμε. Υπάρχει μια καλή σχέση. Μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους και εμείς θα δώσουμε σίγουρα το 100% για να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Στους ημιτελικούς που δεν τελείωσαν ακόμα θέλω να δώσουν το παρόν, να μας στηρίξουν, να έχουν υπομονή γιατί ο δρόμος είναι μακρύς και εύχομαι όλα να κυλήσουν καλά».

Διαβάστε ακόμη...