Ούτε η ΑΕΚ αλλάζει έδρα... φιέστας, ούτε ο ΠΑΟΚ… απέχει από τον τελικό!

Από sdna.gr: Όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το SDNA, η σκέψη αυτή είναι ανεφάρμοστη και ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής δεν μπορεί να γίνει σε άλλο γήπεδο πέραν της Ριζούπολης.
Πηγή: sdna.gr
Ούτε η ΑΕΚ αλλάζει έδρα... φιέστας, ούτε ο ΠΑΟΚ… απέχει από τον τελικό!

Σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ΚΑΠ περί «γηπέδων τέλεσης αγώνων» και ειδικότερα βάσει της παραγράφου 8, ισχύουν τα εξής:

«Σε όλα τα πρωταθλήματα του παρόντος Κανονισμού, εφ’ όσον οι αγώνες είναι διπλοί, ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται υποχρεωτικά στο γήπεδο της άλλης ομάδας (με την επιφύλαξη αποφάσεων τιμωρίας του γηπέδου). Η σχετική σειρά καθορίζεται με κλήρωση»

Η λέξη «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ» δεν επιτρέπει σκέψεις αλλαγής έδρας, αφού στο πρωτάθλημα οι αγώνες θεωρούνται διπλοί και ο ένας γίνεται στην έδρα της μιας ομάδας και ο άλλος στην έδρα της άλλης.

Συνεπώς, η φιέστα της ΑΕΚ και η απονομή του πρωταθλήματος, θα γίνει είτε στη Ριζούπολη, είτε στο ΟΑΚΑ σε ειδική εκδήλωση άλλη μέρα. Το πιθανότερο βέβαια, είναι να γίνει Σάββατο ο αγώνας, αφού την Κυριακή υπάρχει το final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ, με την συμμετοχή της ΑΕΚ. Ένα σενάριο είναι να γίνει ο αγώνας της Ριζούπολης το Σάββατο στις 17:00 και αργότερα, π.χ. στις 21:00, να γίνει η φιέστα και η απονομή στο ΟΑΚΑ.

Αποχώρηση από τον Τελικό, σημαίνει υποβιβασμός!

Με δήλωσή του μέσω των social media και αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο Γιώργος Σαββίδης έθεσε θέμα συμμετοχής του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μέσα στις επόμενες μέρες, μετά από συζητήσεις με την οικογένεια του ΠΑΟΚ και κάποιων ειδικών, θα εκφράσουμε την επίσημη θέση μας σχετικά με την συμμετοχή μας στον τελικό Κυπέλλου και την κατάσταση γενικότερα».

Έχει, όμως, ο ΠΑΟΚ την δυνατότητα να μην κατέβει να αγωνιστεί στον τελικό;

Η απάντηση είναι πως όχι, διότι οι ποινές αν δεν κατέβεις σε τελικό Κυπέλλου δεν είναι απλά εξοντωτικές, αλλά κυριολεκτικά θα διέλυαν τον ΠΑΟΚ!

Συγκεκριμένα, προβλέπεται υποβιβασμός στην Β’ Εθνική, αποκλεισμός από την Ευρώπη για 2 χρόνια και πρόστιμο μισού εκατομμυρίου!

Ειδικότερα, στο Άρθρο 43 του ΚΑΠ περί: «Αποχώρηση ομάδας – Διακοπή αγώνα – Παραίτηση - Ποινές ομάδων», αναφέρονται τα εξής:

«Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Εθνικών κατηγοριών, από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων. Ομοίως απαγορεύεται η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο αγώνα.

1. Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

α) Αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετάσχει και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία, στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

β) Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ.

γ) Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο

δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή 200.000 ευρώ αν

πρόκειται για ομάδα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας.

2. Σε ομάδα που δεν συμμετέχει στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, πέραν της ποινής του υποβιβασμού της πρώτης παραγράφου της επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για 2 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και η χρηματική ποινή των 500.000 ευρώ εφόσον είναι ομάδα της Α΄ Εθνικής.

Στην περίπτωση αυτή, Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύσσεται η αντίπαλός της ομάδα στον Τελικό αγώνα».

Διαβάστε ακόμη...