Το μεγάλο αντίο του Μεγάλου Ντάντε!

Από paok24.com: Χθες στη Βραζιλία, έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της τεράστιας καριέρας του. Ένας σπουδαίος αθλητής, ένα τεράστιο ταλέντο που πέρυσι φόρεσε και τη φανέλα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Το μεγάλο αντίο του Μεγάλου Ντάντε!

Στα 38 του χρόνια ο Ντάντε που τα κέρδισε όλα στην καριέρα του, αποφάσισε να σταματήσει. Όλα αυτά μετά από άπειρους τίτλους. Μόνο στην Ελλάδα κέρδισε: 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2006 Παναθηναϊκός,/2017 ΠΑΟΚ), 2 Κύπελλα Ελλάδας (2007, 2008 Παναθηναϊκός), 1 Σουπερ Καπ Ελλάδας (2006 Παναθηναϊκός), 1 Πρωτάθλημα Βραζιλίας (2002), 1 Κύπελλο Βραζιλίας (2015), 1 Πρωτάθλημα Ιαπωνίας (2014), 1 CEV Cup (2004)

Με την Εθνική Βραζιλίας έχει πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και επίσης και επτά τίτλους World League, τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα, καθώς και ασημένια ολυμπιακά μετάλλια στο Πεκίνο 2008 και το Λονδίνο 2012.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Ντάντε ανέφερε: «Με δυνατά συναισθήματα στο τελευταίο ματς της σεζόν έφθασε ένας κύκλος της ζωής μου στον τέλος του. Ήταν 23 χρόνια με πολλή αφοσίωση, μεγάλα συναισθήματα, κατακτήσεις τίτλων στο βόλεϊ και είμαι πολύ ευγνώμων για ο, τι έζησα.
Ευχαριστώ το Θεό για ο, τι μου έδωσε, τη δυνατότητα να φθάσω έως εδώ, τους γονείς μου, τη σύζυγό μου, τα αδέρφια μου, τα παιδιά μου, που πάντα με υποστήριξαν ανεξαρτήτως συνθηκών.
Ευχαριστώ επίσης όλους τους τεχνικούς μου και τα επιτελεία τους με τα οποία δούλεψα, τις ομάδες που αγωνίστηκα, τους αθλητές που γνώρισα, τους αντιπάλους που τόσο συνέβαλαν στη βελτίωσή μου, τους φίλους της Εθνικής Βραζιλίας, τον Τύπο που πάντα με μεταχειρίστηκε καλά και καθαρά και κάθε οπαδό που πίστεψε στο βόλεϊ μου. Ήσασταν απίστευτοι.
Επίσημα αφήνω τα παρκέ, αλλά συνεχίζω στο βόλεϊ με την πραγματοποίηση ενός παλιού ονείρου, που είναι να αναπτύξω ένα κοινωνικό πρότζεκτ για να μάθω βόλεϊ σε παιδιά φτωχά και σύντομα θα έχω νέα για να τα μοιραστώ μαζί σας».

Διαβάστε ακόμη...