Κέρδισε και αύξησε την διαφορά η Κ20

Τα νέα από την Αθήνα και η ισοπαλία του Παναθηναϊκού μάλλον προσέδωσε ένα έξτρα άγχος στους παίκτες του Δικεφάλου, που για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Ξάνθη.
Πηγή: paokfc.gr
Κέρδισε και αύξησε την διαφορά η Κ20

Το γκολ του Μαρκόφσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Πάμπλο Γκαρσία, οι οποίοι κέρδισαν με 3-0 και αύξησαν την διαφορά τους στην βαθμολογία της Super League Σουρωτή.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με τον Σιαμπάνη κάτω από την εστία, τους Διαμαντή και Μιχαηλίδη στα στόπερ, τους Λύρατζη και Τσαούση στα άκρα της άμυνας, τριάδα στα χαφ τους Μανιώτη, Μπαλογιάννη και Χατζηστραβό, ενώ στην επιθετική γραμμή ξεκίνησαν οι Μαρκόφσκι, Κόζακ και Τζοβάρας.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, πέρα από δύο καλές ευκαιρίες με Κόζακ και Μαρκόφσκι.

Εν τέλει ο Δικέφαλος βρήκε την λύση ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Ο Χατζηστραβός έβγαλε την ασίστ στον Μαρκόφσκι και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν ιδανικό και κλείδωσε νωρίς τη νίκη. Στο 50′ ο Λύρατζης συνδυάστηκε με τον Κόζακ και με μία σέντρα-σουτ κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε απόλυτα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και στο 63′ έφτασε με τον Γκαργκαλατζίδη στο τελικό 3-0, μετά από ασίστ του Διαμαντή. Η Ξάνθη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ με την νίκη αυτή άνοιξε την διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στους τρεις βαθμούς και την άλλη Κυριακή θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τους Πράσινους, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει τον φετινό τίτλο.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:Σιαμπάνης , Λύρατζης, Τσαούσης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Μανιώτης (60′ Τσιγγάρας), Χατζηστραβός, Μπαλογιάννης, Κόζακ (70′ Γαϊτανίδης), Μαρκόφσκι, Τζοβάρας (46′ Γκαργκαλατζίδης)

Διαβάστε ακόμη...