«Δεν ξέρω αν ενοχλούνται που παίρνουν πρωτάθλημα στα χαρτιά»»

Από arenafm.gr: Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μιλώντας για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, τα τεκταινόμενα από τα δύο ντέρμπι της Τούμπας, αλλά και το τι π ρέπει να γίνει για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.
Πηγή: arenafm.gr
«Δεν ξέρω αν ενοχλούνται που παίρνουν πρωτάθλημα στα χαρτιά»»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το φετινό πρωτάθλημα:

"Δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα δεν βγαίνει στο γήπεδο, αλλά στα δικαστήρια. 20 χρόνια στα γήπεδα ως ποδοσφαιριστής ήθελα να τελειώνει το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Στεναχωριέμαι πολύ ο τίτλος κρίνεται στα δικαστήρια."

Για την αλλοίωση της βαθμολογίας:

"Υπάρχουν δύο στοιχεία. Το ένα έχει να κάνει με το άθλημα το ίδιο. Το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το ποιος είναι καλύτερος και πιο τυχερός. Το άλλο είναι να έχεις ένα προϊόν εξαιρετικό, για να προσελκύσεις χορηγούς και επενδυτές. Έτσι φέρνεις χρήματα που σε δυναμώνουν. Οι επικεφαλής πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιες διαδικασίες μειώνουν την αξία του προϊόντος. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να το καταλαβαίνουν πιστεύω. Στην Αγγλία η δεύτερη ομάδα που θα βγει από την δεύτερη κατηγορία, θα πάρει πάνω από 100.000.000 λίρες. Εδώ πόσοι είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν παιχνίδι στην τηλεόραση και μετά να πουν ότι αυτό είναι ένα θέαμα που μου αρέσει και το πληρώνω;"

Για την απλούστευση των κανονισμών και αν θα βοηθήσουν το παιχνίδι:

"Δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση θέλουν να αλλάξουν τους κανονισμούς. Εδώ πάσχουμε από την μη εφαρμογή των κανόνων. Και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και στο ΠΑΟΚ ΑΕΚ δεν εφαρμόστηκαν. Διακόπηκε το πρωτάθλημα, ξεκίνησε ξανά μετά, άλλαξε κάτι; Ψάχνουμε να βρούμε γιατί διεκόπη το παιχνίδι στην Τούμπα με την ΑΕΚ. Μπήκαν μέσα εντάξει να ξαναβγούν έξω να παίξουν το υπόλοιπο. Και τιμωρείς μόνο αυτόν που έκανε ότι έκανε. Να ψάξουμε παλιούς κανονισμούς να εφαρμόζουμε σε καινούργιο γεγονός; Δεν γίνεται αυτό."

Για την στάση της ΑΕΚ και την προβολή του βίντεο:

"Να πω ότι αυτή καθε αυτή η πράξη είναι θετική. Διευκολύνει το όργανο να έχει περισσότερα στοιχεία. Ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αποδέχτηκε το αίτημα η ΑΕΚ είναι καλή εξέλιξη για να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα της κρίσης των διαιτητών. Τώρα αν δείχνει ότι ενοχλούνται από την εικόνα ότι παίρνουν το πρωτάθλημα στα χαρτιά δεν ξέρω."

Για το ποια είναι η λύση:

"Χρειάζεται να εφαρμοστούν οι κανόνες με το ίδιον τρόπο προς κάθε κατεύθυνση, αυτό."

Διαβάστε ακόμη...