Όλοι ξέρουν, ας μιλήσει και κάποιος...

Από paok24.com: Σε 40 λεπτά αγώνα, ο Διαμαντής έδωσε δύο σφυρίγματα (!!!) υπέρ του ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
Όλοι ξέρουν, ας μιλήσει και κάποιος...

Τόσο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όσο και στο χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Λαύριο, μπορεί να ήρθαν δύο σημαντικές νίκες, αλλά το θέμα των διαιτητικών αποφάσεων, πάντα με στοιχεία, δε μπορεί να μείνει ασχολίαστο.

Η μελέτη του χθεσινού παιχνιδιού, φάση με φάση, βγάζει ένα απίστευτο συμπέρασμα, που αφορά το δεύτερο διαιτητή της αναμέτρησης, Παναγιώτη Διαμαντή. Ο ρέφερι από την Πάτρα, σε 40 λεπτά αγώνα, είχε μόλις δύο αποφάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ!!!

Η πρώτη ήταν μια παράβαση πέντε δευτερολέπτων του Μεχίντι, με το σκορ στο 17-13 στο πρώτο δεκάλεπτο κι ένα ακόμα φάουλ του Κουζέλογλου στον Κατσίβελη, στις αρχές της τέταρτης περιόδου, με το σκορ στο 69-60. Παράβαση που έγινε μπροστά του, αλλά έπρεπε να την κάνει τρεις φορές ο παίκτης του Λαυρίου για να τη σφυρίξει ο Διαμαντής...

Υπάρχει κι ένα γκολ-φάουλ του Πέτεγουεϊ στην αρχή του αγώνα, που το υποδεικνύει με τη βοήθεια του Πηλοΐδη, όπως κι ένα φάουλ του Νίξον στον Χαραλαμπόπουλο με το σκορ στο 44-37, στο πρώτο μέρος, που πάλι το υποδεικνύει μαζί με τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης.

Ολες οι άλλες αποφάσεις του, είναι υπέρ του Λαυρίου. Και δε μιλάμε για μία ή για δύο, αλλά για άλλες 12 φορές που έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα του, για να δώσει κάτι υπέρ των φιλοξενούμενων χθες.

Υπάρχουν και φάσεις, όπως αυτή στην τεχνική ποινή που δέχτηκε ο πάγκος του ΠΑΟΚ, για διαμαρτυρία, που μπροστά στα μάτια του, δεν έχει δώσει καθαρή παράβαση σε φάουλ του Κουζέλογλου, στον Κατσίβελη. Υπάρχει στο ξεκίνημα, ένα φάουλ του Νουάμου στον Μαργαρίτη, που γίνεται μπροστά του, δεν το σφυρίζει και το υποδεικνύει από την άλλη... άκρη του γηπέδου ο Πηλοΐδης. Υπάρχουν κι άλλες ανάλογες φάσεις, αν κάτσει κάποιος και δει ξανά με προσοχή το βίντεο του χθεσινού αγώνα.

Για το συγκεκριμένο Πατρινό διαιτητή, ξέρουν άπαντες στη μπασκετική πιάτσα, ότι είναι επιρροής Παναθηναϊκού, όπως επίσης, άπαντες στην ίδια πιάτσα, γνωρίζουν και τη σχέση της συγκεκριμένης ομάδας, με το Λαύριο.

Αν αναλογιστούμε το πως αντιδράει η μπασκετική ΚΕΔ και με τη μεγάλη διακοπή που ακολουθεί στο πρωτάθλημα, η (δική τους) λογική λέει ότι για τον Διαμαντή, δεν τρέχει απολύτως τίποτα και αν δεν είναι στους ορισμούς της επόμενης αγωνιστικής στην Α1, αναμένεται να είναι σε αυτούς της Α2 και από τη μεθεπόμενη, να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία. Γνωστή η, πάντα υποτιθέμενη, τιμωρία που μπορεί να υποστεί κάποιος διαιτητής μπάσκετ.

Όλοι ξέρουν τι γίνεται, κανένας δε μιλάει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Έρχονται και πλέι οφ...

Διαβάστε ακόμη...