Ένα παλικαρίσιο «comeback»!

Από inpaok.com: 15 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ χάνει από την Κύμη με 88-85 βρίσκεται στο 8-8 μετά από 16 αγώνες και ελάχιστοι πιστεύουν, πως θα προλάβει την τετράδα της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League.
Πηγή: inpaok.com
Ένα παλικαρίσιο «comeback»!

Οι ίδιοι όμως το πίστευαν κι αυτό αρκούσε! Όλοι στην ομάδα, συσπειρωμένοι, δούλεψαν σκληρά, επικεντρώθηκαν στο στόχο και ακριβώς δύο μήνες μετά έχουν σχεδόν «κλειδώσει» την τετράδα, ενώ στο χέρι τους είναι και η τρίτη θέση.

Ο Δικέφαλος έδωσε απαντήσεις, με επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν ήταν, πέτυχε σημαντικά διπλά όπως αυτά σε Παλέ, Ρόδο και ΟΑΚΑ, έκανε το καθήκον του κόντρα σε Τρίκαλα και Ρέθυμνο στο Παλατάκι, ενώ στον αγώνα με το Λαύριο υπέταξε εάν άξιο αντίπαλο και έναν ελεεινό διαιτητή Διαμαντή, που έκανε ό,τι μπορούσε για το αντίθετο.

Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Λαύριο αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη δουλειά που γίνεται στους «ασπρόμαυρους». Παρά τις απουσίες των Αντώνη Κόνιαρη και Λάκι Τζόουνς, ο ΠΑΟΚ έθεσε εκτός μάχης τους δύο από τους τρεις άμεσους ανταγωνιστές, αποδεικνύοντας ποιος είναι το αφεντικό.

Αποφασισμένοι, ψυχωμένοι, και συσπειρωμένοι κάλυψαν τα σημαντικά κενά, παίζοντας ο ένας για τον άλλο, ενώ αποδείχθηκε πως το ρόστερ της ομάδας έχει την ποιότητα και το βάθος να ανταπεξέλθει σε τέτοιες δυσκολίες.

Η απίθανη εμφάνιση του Τεράν Πέτεγουεϊ αποτελεί τρανή απόδειξη, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, το οποίο βοηθάει τους παίκτες να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος ο Αμερικανός μετά το τέλος του αγώνα, για το εάν νιώθει καλύτερα στον ΠΑΟΚ από ότι στη Ναντέρ (την προηγούμενη ομάδα του):

«Δεν υπάρχει καν ερώτηση σε αυτό! Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, έχω πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου. Όλος ο οργανισμός, το προπονητικό επιτελείο, οι παίκτες, η διοίκηση, είναι μια πολύ καλύτερη εμπειρία, με πολύ μεγάλη διαφορά».

Πλέον, ακολουθεί ένα μεγάλο διάστημα διακοπής μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Από τη μία, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, καθώς οι περίσσοτεροι παίκτες έχουν ανάγκη από «ανάσες». ενώ και οι Αντώνης Κόνιαρης και Λάκι Τζόουνς θα έχουν την ευκαιρία να αναρρώσουν πλήρως.

Από την άλλη, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σταματούν στην καλύτερη περίοδο για τον ΠΑΟΚ. Άπαντες, πάντως, είναι σίγουροι, πως θα επιστρέψουν με την ίδια ενέργεια, το ίδιο κίνητρο και την ίδια αποφασιστικότητα για την τελική ευθεία της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη...