Περί ύβρεως και θείας δίκης

Από inpaok.com: Και οι τελευταίοι ρομαντικοί ή καλοπροαίρετοι που είχαν μείνει και πίστευαν στην ηθική υπόσταση αυτού του σωματείου, φυσιολογικά πρέπει να άλλαξαν γνώμη.
Πηγή: inpaok.com
Περί ύβρεως και θείας δίκης

Ποια ΑΕΚ και ποια τίμια, όταν πολεμάει με νύχια και με δόντια να εξαιρέσει από την υπόθεση έναν τίμιο και ακέραιο (όπως φαίνεται από τις πράξεις του) δικαστή. Ποιο προσφυγικό σωματείο και δήθεν κυνηγημένο όταν επιτίθεται λυσσαλέα και βρώμικα σ' έναν άνθρωπο που τουλάχιστον στην έφεση με Ολυμπιακό, ύψωσε ανάστημα και έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας πως μπορεί και να μην έχουν χαθεί όλα σ' αυτόν τον τόπο.

Τώρα που έπεσαν οι μάσκες και ο... τίγρης με τα τιγρόπουλα του βρυχώνται κανονικά και ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και δεν ξεγελάνε κανέναν πια, ίσως και να είναι η ώρα να μιλήσουμε λίγο και για αυτή την ταλαίπωρη την ισονομία.

Προφανώς και δεν είναι του χεριού τους αυτός ο Σκουτέρης, προφανώς και δεν βρήκαν τρόπο να τον ελέγξουν, ούτε να τον πείσουν να... χάσει το δρόμο και να μην πάει στην εκδίκαση (όπως έκαναν κάποτε σ' έναν άλλο δημόσιο λειτουργό κι έτσι σώθηκαν από τον αφανισμό). Βγήκαν λοιπόν ΑΕΚ και όλο το χαφιεδότσουρμο Αθήνας-Πειραιά και προαστίων, να σταθούν απέναντι και να επιχειρήσουν με χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση, να εξοντώσουν μια εστία αντίστασης, στα άνομα σχέδιά τους.

Δεν τα κατάφεραν και πλέον ανησυχούν, και ανησυχούν σφόδρα. Καλά κάνουν κι ανησυχούν λέω εγώ και να φοβούνται πρέπει, γιατί ποιος ξέρει μπορεί και να αντιλαμβάνονται ότι έρχεται η Νέμεσις.

Και ξέρετε ποιός ο ρόλος της θεάς αυτής από πάντα; Να ταπεινώνει τον υπερόπτη, να επιδιώκει την ισορροπία της τύχης των ανθρώπων και να τιμωρεί τα μεγάλα εγκλήματα. Η ύβρις, η οποία ορίζεται ως αυθάδεια και αλαζονεία που εκδηλώνουν οι θνητοί με υπέρβαση των ορίων που έχει θέσει ο ηθικός και θεϊκός νόμος, πρέπει σύμφωνα με τον Ηράκλειτο να σβήνει περισσότερο και από την πυρκαγιά. Τους υβριστές αυτούς της πρωτεύουσας και των προαστείων, έρχονται και έχουν χρέος κάποιοι να τους σταματήσουν.

Μήπως λοιπόν τρέμουν εκεί κάτω ότι έρχεται η Νέμεσις μαζί με τη θεία Δίκη κι ετοιμάζεται ο πέλεκις βαρύς στα κεφάλια τους; Η σοφία των αρχαίων προγόνων μας μπορεί και να δώσει τη λύση, καθώς οι δύο θεές αυτές, είναι που εργάζονται από κοινού "μικραίνοντας" εύκολα τους μεγάλους φροντίζοντας να μη σκέφτονται οι άνθρωποι, πάνω απ' όσα τους επιτρέπει η φύση τους.

Η Νέμεσις που εγείρει εμπόδια σε όσους παρανομούν ή επιτίθενται σε άλλους και στους υπέρφρονες είναι αυτή που βλέπουν να έρχεται και δεν ξέρουν που να κρυφτούν.

Λέτε κάτι να οσμίζονται αυτοί εκεί κάτω στη... χαβούζα να έχασαν τον ύπνο τους; Να δώσουν οι θεές Νέμεσις και θεία Δίκη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...