Ο Κούγιας εκθέτει την ΑΕΚ!

Από inpaok.com: Στην ΑΕΚ προσπάθησαν πολύ για να μην εξεταστούν τα βίντεο που προσκόμισε ο ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της έφεσης του την Τετάρτη (11/4), υποστηρίζοντας μάλιστα πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά σε δεύτερο βαθμό.
Πηγή: inpaok.com
Ο Κούγιας εκθέτει την ΑΕΚ!

Τον ισχυρισμό αυτό απορρίπτει ο Αλέξης Κούγιας, που μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα για την υπόθεση.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν σε όλους τους βαθμούς.

Παράλληλα, μίλησε για την πορεία της υπόθεσης, εκτιμώντας πως υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί η ΑΕΚ και να αλλάξει εκ νέου η βαθμολογία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα βίντεο που προσκόμισε ο ΠΑΟΚ:

«Αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να παρουσιαστούν σε όλους τους βαθμούς της δίκης και η δίκη ολοκληρώνεται όταν τελειώσουν όλοι οι βαθμοί εκδίκασης. Είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αποδεκτικά στοιχεία στον δεύτερο βαθμό, αν και δεν είχαν παρουσιαστεί στον πρώτο. Ακόμα και σε αστικές δίκες υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που επιτρέπει ακόμα και την εξέταση μαρτύρων σε δεύτερο βαθμό, σε θέματα που αφορούν αποδεικτικό υλικό»,

Για το αν μπορεί να αλλάξει η απόφαση;

«Αν δεχτεί ο δικαστής ότι με υπαιτιότητα της ΑΕΚ δεν ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, αδικαιολόγητα και χωρίς να συντρέχει λόγος για να μην συνεχιστεί, τότε μπορεί πράγματι να τιμωρηθεί η ΑΕΚ και να αλλάξει η βαθμολογία. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει αλλαγή της απόφασης. Στα δικαστήρια υπάρχει η αρχή της ηθικής εκτιμήσεως των αποδείξεων. Ο Έλληνας δικαστής είναι παντοδύναμος. Μπορεί μόνο με την κρίση του να αποφασίζει για οτιδήποτε. Μπορεί να αγνοεί έγγραφα, φωτογραφίες, μπορεί να αγνοεί πραγματογνωμοσύνες. Αρκεί να γράψει στην απόφαση ότι τα έλαβε υπόψη του και δεν τα αγνόησε ως αποδεικτικό υλικό. Αλλά τα αξιολογεί με βάση τη δική του κρίση».

Διαβάστε ακόμη...