Ο ΠΑΟΚ, το VAR και η ενοχική στάση της ΑΕΚ

Από sdna.gr: Δικαίως η εφαρμογή του συστήματος VAR στους αγώνες της Super league, αποτελεί θέμα συζήτησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ, το VAR και η ενοχική στάση της ΑΕΚ

Αποδεδειγμένα το σύστημα VAR, έχει βοηθήσει στη μείωση των λαθών που προκύπτουν στην διάρκεια ενός αγώνα, στις χώρες που εφαρμόστηκε. Οι διαιτητές έχουν την δυνατότητα να ξαναδούν μια φάση και να διορθώσουν μια απόφαση τους

Αυτό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία. Ο Μάουρο Ικάρντι πίστεψε ότι άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι της Ιντερ με την Μίλαν. Ωστόσο, το γκολ του Αργεντινού επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά τη χρήση του VAR.

Ο διαιτητής διαπίστωσε από το video πως ο Αργεντίνος επιθετικός της Ιντερ, ήταν για μερικά εκατοστά οφ σάιντ. Ο Ικάρντι έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μίλαν και με πλασέ νίκησε τον Ντοναρούμα στο 35ο λεπτό.

Ο Ιβάν Σαββίδης (ο χαλίφης ντε...), είχε προτείνει να εφαρμοστεί το σύστημα από τη φετινή περίοδο και μάλιστα είχε προσφερθεί με δικά τους έξοδα να εγκατασταθεί σε όλα τα γήπεδα της Super League για να διορθώνονται αποφάσεις διαιτητών και βοηθών ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το σύστημα VAR θα τοποθετηθεί σε όλα τα γήπεδα της Super League.

Θα θέσω δυο ερωτήματα... Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που τα συστημικά ΜΜΕ παρουσίασαν ως χαλίφη που ελέγχει την διαιτησία να ζητά την εφαρμογή ενός συστήματος που μειώνει αισθητά τα λάθη των διαιτητών; Δεν θα μπω καν στον κόπο να απαντήσω. Εύκολα μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα.

Δεύτερο ερώτημα... Είναι αλήθεια ότι κάποιοι... μεγάλοι, δεν... πετούν τη σκούφια τους από χαρά στο ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το σύστημα από το επόμενο κιόλας πρωτάθλημα; Επίσημα δεν υπάρχει καμία απολύτως τοποθέτηση. Το διευκρινίζω για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Ωστόσο διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει διάθεση από συγκεκριμένες ομάδες να ανοίξει συζήτηση για το ζήτημα. Με την στάση τους δείχνουν ότι δεν είναι θερμοί υποστηρικτές της εφαρμογής ενός συστήματος που θα διορθώνει αρκετά από τα λάθη των διαιτητών στην διάρκεια ενός αγώνα. Είναι τυχαίο το γεγονός;

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα και θα προκαλέσει συζητήσεις. Εδώ είμαστε, παρακολουθούμε, ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε.

ΥΓ Θα παρακαλούσα τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, μόλις ξεπεράσει το σοκ που του προκάλεσε η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη χωρίς το μπουφάν του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, να τοποθετηθεί για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Την παράδοση του διαβατηρίου του Βαγγέλη Μαρινάκη στις αρχές για παράδειγμα, μετά την απόφαση απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα.

ΥΓ 1 Η στάση της ΑΕΚ στην υπόθεση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την τύχη του αγώνα της Τούμπας, είναι 100% ενοχική. Αναφέρομαι τόσο στην πίεση που ασκείται για να μην γίνει χρήση του βίντεο από τα αποδυτήρια και φυσικά στον τρόπο που ασκεί πιέσεις για τον κ. Σκουτέρη. Το μπούλινγκ στον δικαστή από ανθρώπους που κινούνται στους κύκλους της ΑΕΚ, ειλικρινά ξεπερνά κάθε φαντασία. Προφανώς θα ήθελαν να επιλέξουν την σύνθεση του δικαστηρίου. Κακές επιλογές πολιτικής, που στιγματίζουν μια ομάδα που ευαγγελιζόταν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

ΥΓ 2 Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και καλά σε όλο τον κόσμο!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...