Ο ΠΑΟΚ των... ατομικών ρεκόρ

Από sdna.gr: Το πρωτάθλημα της Super League, φτάνει προς το τέλος του, με τον ΠΑΟΚ μέχρι και την 24η αγωνιστική να διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού, με αρκετούς από τους παίκτες του να καταγράφουν ατομικά ρεκόρ μέσα στη σεζόν.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ των... ατομικών ρεκόρ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, άλλωστε, στήριξε πολλά στην πορεία του Δικεφάλου σε έναν κορμό παικτών, δικαιώνοντας τον για την παρουσία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να βγάζει αρκετούς "άσους" από το μανίκι του.

Το SDNA καταγράφει και παρουσιάζει, τις ατομικές επιδόσεις τριών παικτών του ΠΑΟΚ, που με την παρουσία τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ξεχώρισαν και κατέγραψαν ρεκόρ καριέρας.

Ο... killer που οδηγεί την επίθεση του ΠΑΟΚ

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς την φετινή σεζόν αποτελεί το σημείο αναφοράς της επίθεσης του Δικεφάλου, με τον Σέρβο στράικερ, να οδηγεί την... κούρσα στον πίνακα των σκόρερ του ΠΑΟΚ, έχοντας σημειώσει σε 33 εμφανίσεις 21 γκολ.

Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί και την κορυφαία της καριέρας του 27χρονου επιθετικού, ο οποίος μέχρι την φετινή σεζόν δεν είχε καταφέρει να σημειώσει πάνω από είκοσι γκολ σε μια σεζόν, παρότι πριν τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε συνολικά σε εννιά συλλόγους.

Στο παρακάτω πινακάκι ακολουθούν τα γκολ που σημείωσε ο Πρίγιοβιτς σε μια σεζόν καταγράφοντας διψήφιο αριθμό τερμάτων:

Σεζόν Ομάδα Γκολ
2014-2015
Μπολούσπορ

16
2015-2016
Λέγκια Βαρσοβίας

16
2016-2017
Λέγια - ΠΑΟΚ​

18
2017-2018
ΠΑΟΚ

21
Ο... μαέστρος πήρε την μπακέτα του

Η σεζόν στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να έχει... καπαρώσει την θέση του επιτελικού χαφ και τον Πέλκα να αρκείτε σε ρόλο στα πλάγια της επίθεσης του ΠΑΟΚ. Ο τραυματισμός του Μαροκινού άσου στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Δικεφάλου με την Ξάνθη, έφερε τον 24χρονο μεσοεπιθετικό σε ρόλο "δεκαριού", με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να βρίσκει στο πρόσωπο του τον... μαέστρο που έψαχνε.

Ο Πέλκας δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό τον προπονητή του για την... αλλαγή θέσης, καθώς σε 32 αγώνες μέχρι τώρα, μετράει εννιά γκολ και εννιά ασίστ, αποτελώντας τον κορυφαίο... πασέρ του ΠΑΟΚ, αλλά και τον δεύτερο σκόρερ των "ασπρόμαυρων".

Ο Πέλκας παράλληλα σημείωσε και ρεκόρ καριέρας, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις ασίστ, δείχνοντας πως διανύει την πιο παραγωγική σεζόν από το ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά και την πιο... ώριμη χρονιά του στον ΠΑΟΚ, όντας εκ των αρχηγών του Δικεφάλου.

Στο παρακάτω πινακάκι ακολουθούν οι τρεις καλύτερες σεζόν του Πέλκα:

Σεζόν Ομάδα Γκολ Ασίστ
2013-2014

Απόλλων Καλαμαριάς 7 5
2015-2016
ΠΑΟΚ

9 7
2017-2018

ΠΑΟΚ 9 9
Ο... φύλακας άγγελος του ΠΑΟΚ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, με την προοπτική να συνθέσει το δίδυμο των πορτιέρε του Δικεφάλου μαζί με τον Ροντρίγκο Ρέι. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, με το "καλημέρα" βρέθηκε στη... σκιά του Αργεντίνου κίπερ, βγάζοντας το πρώτο μισό της σεζόν στον πάγκο.

Η ευκαιρία παρουσιάστηκε στον Πασχαλάκη, στην εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, με τον 28χρονο τερματοφύλακα να την αρπάζει από τα... μαλλιά, καθώς έκτοτε αποτελεί το "νούμερο 1" του Δικεφάλου κάτω από τα δοκάρια.

Με τον Πασχαλάκη στη θέση του βασικού πορτιέρε, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ οκτώ αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ, ενώ και ο Έλληνα κίπερ, κατέγραψε επίδοση καριέρα, αφού σε 18 αναμετρήσεις δέχθηκε μόλις έξι γκολ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε 13 -συνολικά- ματς.

Στο παρακάτω πινακάκι ακολουθούν τα οκτώ ματς που δεν δέχθηκε γκολ ο Πασχαλάκης:

Αγωνιστική Αντίπαλος Σκορ
13η

Ξάνθη 0-3
14η

Παναθηναϊκός 4-0
15η

Πλατανιάς 0-1
16η

Λεβαδειακός 5-0
17η

Κέρκυρα 0-3
18η

Απόλλωνας 3-0
Προημιτελικά Κυπέλλου

Ατρόμητος 2-0
19η

Παναιτωλικός 0-1

Διαβάστε ακόμη...