«Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει την ΑΕΚ»

Από inpaok.com: Ο Κέβιν Λάνγκφορντ επέστρεψε πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα για να βοηθήσει τον Κόροιβο Αμαλιάδας στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην Α1 του μπάσκετ.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει την ΑΕΚ»

Ο Αμερικανός σε δηλώσεις που έκανε μίλησε για πολλοστή φορά για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο αγωνίστηκε στο παρελθόν και έκανε και την πρόβλεψή του για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μυστικό ότι έχοντας κανείς βάση στην Αμαλιάδα, δεν του προσφέρονται πολλά πράγματα να κάνει, ώστε να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η καθημερινότητά του. Σκηνικό που δυσκολεύει αρκετά, κάθε σεζόν, τους ξένους καλαθοσφαιριστές του Κόροιβου. «Μένω, ευτυχώς, στην Κουρούτα, δίπλα στη θάλασσα και απολαμβάνω να κάνω κάθε μέρα βόλτες με το σκύλο μου (σ.σ. τον Ομπι που απέκτησε όταν ανήκε στον ΠΑΟΚ και δεν τον αποχωρίζεται από τότε)», σχολίασε, σχετικά, ο Κέβιν Λάνγκφορντ.

Ομολόγησε, επίσης, ότι: «Δεν πίστευα πως θα επιστρέψω φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκετά νωρίτερα στη σεζόν με προσέγγισαν ομάδες για συνεργασία, προτίμησα, όμως, να πάω στην Αργεντινή (σ.σ. για την Instituto). Οταν μου έγινε, αργότερα, ξανά η πρόταση, ήταν πολύ οικείο για μένα να γυρίσω. Ξέρω τη χώρα, την Α1, τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ εδώ, οπότε το σκέφτηκα διαφορετικά, σε σχέση με τα δεδομένα στην αρχή της περιόδου. Για την καινούργια χρονιά, θα δούμε. Αν με θέλει εδώ μια ομάδα, γιατί όχι να μη μείνω;».

Για την παρουσία του, δε, στη Θεσσαλονίκη, ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ πριν λίγες μέρες, δεν έκρυψε πως: «Ένιωσα καλά, καθώς όλοι από την ομάδα με αντιμετώπισαν λες και ήμουν μαζί τους... χθες! Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ανήκα στον ΠΑΟΚ και μου συμπεριφέρθηκαν λες και έπαιζα μαζί τους την προηγούμενη εβδομάδα! Το εκτιμώ πολύ αυτό, με κάνει να νιώθω όμορφα. Μίλησα με όλους όσοι ήταν και όταν ήμουν στην ομάδα, παρατήρησαν ότι έχασα κιλά (σ.σ. γέλια). Κουβέντιασα ιδιαίτερα με τον Κώστα (σ.σ. Χαραλαμπίδη). Ήταν καλός παίκτης, λειτουργούσε σαν προπονητής από τότε που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Δε μου κάνει εντύπωση η εξέλιξή του, αφού σταμάτησε αναγκαστικά το μπάσκετ (σ.σ. λόγω του σοβαρού τραυματισμού του). Δεν έχω αμφιβολία ότι μπορεί να γίνει καλός προπονητής».

Ερωτηθείς για την εικόνα που αποκόμισε, σε αγωνιστικό επίπεδο, από τον «Δικέφαλο», απάντησε λέγοντας: «Ο τρόπος που έπαιξε απέναντί μας, μου θύμισε το πως αγωνιζόμασταν όταν ήμουν στην ομάδα, με συνεχείς πάσες, καλή άμυνα, ομαδικότητα, αποτελεσματική εκτέλεση. Προβλέπω ότι θα κερδίσει, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, την ΑΕΚ (11/4).

Στο μυαλό μου, όμως, περισσότερο υπάρχει η ομάδα μου, ο Κόροιβος και στα όσα πρέπει να κάνουμε, ώστε να μην είναι, στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α1, στον πάτο της βαθμολογίας και υποβιβασμένη, αρχής γενομένης από το κρίσιμο, εντός έδρας, ματς που έχουμε μπροστά μας με το Γυμναστικό Λάρισας Φάρο (10/4)».

Διαβάστε ακόμη...