Στημένες μπάλες η δύναμη του ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Για κάθε μεγάλη ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό οι στημένες φάσεις είναι ένα όπλο κόντρα στις κλειστές άμυνες, όπως και οι περισσότερες ομάδες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας.
Πηγή: paok24.com
Στημένες μπάλες η δύναμη του ΠΑΟΚ

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ και τον Ρασβάν Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, αλλά και οι πρώτες απώλειες βαθμών εκτός έδρας είτε στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ είτε στους αγώνες με Λάρισα, Λεβαδειακό και Απόλλωνα Σμύρνης.

Πάντως ένας λόγος που ο ΠΑΟΚ βρήκε την ηρεμία του εκτός και εντός έδρας ήταν η εκμετάλλευση των στημένων φάσεων σε μία ομάδα με ποιότητα που μερικές φορές δεν βρίσκει λύσεις σε κανονική ροή αγώνα. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 11 γκολ συνολικά πέτυχε ο Δικέφαλος που διαμόρφωσαν αποτέλεσμα.

Η αρχή έγινε με την Κέρκυρα στην Τούμπα. Προς το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ήταν στο 0-0 και με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Εκεί σε ένα κόρνερ του Πέλκα ο Πρίγιοβιτς βγήκε στο πρώτο δοκάρι κάνοντας το 1-0 ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη που ήρθε με τελικό σκορ 3-1.

Μετά και τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει το πρώτο του διπλό στη Νέα Σμύρνη. Εκεί προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Κουλούρη για το 0-1, ενώ μετά τα δύο γκολ του Πανιωνίου ο ΠΑΟΚ πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας ύστερα από κεφαλιά του Λέο Μάτος στις καθυστερήσεις ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια. Η πρώτη όμως εκτός έδρας νίκη ήρθε για την ομάδα του Λουτσέσκου στην Ξάνθη. Εκεί και με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 0-3, αλλά και πάλι το πρώτο κρίσιμο γκολ ήρθε από στημένη μπάλα. Φάουλ του Πέλκα και λίγο πριν τον Βαρέλα και τον Μάτος, ο Ντε Λούκας βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Το σερί του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην Κρήτη κόντρα στον Πλατανιά. Τότε μετά από εκτέλεση κόρνερ και ενώ οι παίκτες δεν είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή ο Μαλεζάς εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα και την ασυνεννοησία στην περιοχή κάνοντας το 0-1 και δίνοντας έτσι άλλους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Δικεφάλου. Κάπου εκεί μπαίνει και πάλι στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ το κύπελλο και οι αγώνες νοκ άουτ με τα Τρίκαλα. Ενώ το σκορ στο ημίχρονο στη θεσσαλική πόλη ήταν στο 1-1 ο Μάτος ύστερα από κόρνερ του Πέλκα κάνει το 1-2 για τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα που ο Δικέφαλος πέρασε από τα Τρίκαλα με 1-5, ενώ και στον επαναληπτικό στην Τούμπα και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν στην καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ουσιαστικά περασμένος κέρδισε πέναλτι στην προσπάθεια του Μυστακίδη και έτσι ο Πρίγιοβιτς έκανε το τελικό 2-1.

Μετά από εκείνο τον αγώνα ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάει στην Κέρκυρα. Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν και από τα καλύτερα του επικράτησε τελικά με 0-3, αλλά το 0-1 έγινε και πάλι από στημένη φάση. Και πάλι σέντρα του Βιεϊρίνια και κεφαλιά του Μάτος, ενώ τα γκολ των Κάμπος και Πέλκα απλά κλείδωσαν την επικράτηση. Και ενώ ο κλοιός για τον ΠΑΟΚ είχε σφίξει ήρθε η δύσκολη έξοδος στο Αγρίνιο. Εκεί παρότι ο διαιτητής Θάνος δεν δίνει το καθαρό πέναλτι σε χέρι του Μιχάι, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-1. Σκόρερ ο Πρίγιοβιτς από την "άσπρη βούλα" σε μαρκάρισμα του Μιχάι πάνω στον Βαρέλα που ήρθε και πάλι σε μία εκτέλεση κόρνερ.

Ένα γκολ που ήρθε σε αγώνα που ο ΠΑΟΚ δεν πήρε βαθμό, αλλά διαμόρφωσε αποτέλεσμα ήταν στην Τρίπολη. Εκεί το σκορ ήταν 2-1, όταν ο Πρίγιοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ιγκλέσιας, το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αργεντινός και είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2 στις καθυστερήσεις για να χάσει τελικά ο ΠΑΟΚ τον αγώνα ουσιαστικά με μπάζερ μπίτερ στην τελευταία επίθεση.

Τέλος δεν θα μπορούσε κανείς να ξεχάσει το γκολ που σημάδεψε το πρωτάθλημα. Δεν ήταν άλλο από αυτό του Φερνάντο Βαρέλα με την ΑΕΚ στην Τούμπα που κανείς δεν ξέρει τελικά αν μέτρησε ή όχι, αλλά πλέον πέραν από τα ιστορικά στοιχεία μπορεί να μην έχει και άλλη σημασία. Το ζητούμενο όμως στην προκειμένη περίπτωση, όπως και στα 10 παραπάνω γκολ ήταν ότι και σε αυτή τη φάση ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της ΑΕΚ από μία στατική φάση, ασχέτως τελικά εάν ο Κομίνης και ο Ποντίκης άλλαξαν τόσες φορές την απόφασή τους δημιουργώντας εν τέλει την κατάληξη που ο όλοι είδαμε.

Διαβάστε ακόμη...