Οι προσωπικότητες έκαναν την διαφορά

Από paok24.com: Η διαφορά του περσινού ΠΑΟΚ με το φετινό δεν φαίνεται μόνο στη βαθμολογική συγκομοιδή, αλλά και στην εν γένη συμπεριφορά του 
Πηγή: paok24.com
Οι προσωπικότητες έκαναν την διαφορά

Αυτό που έλειπε από τον περσινό ΠΑΟΚ ήταν και η προσωπικότητα στα κρίσιμα σημεία. Ποιότητα υπήρχε, αλλά σε κρίσιμα σημεία αυτό δεν μετράει πάντα υπέρ της καλύτερης ομάδας, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο εκτός της ποιότητας και της τακτικής προσέγγισης.

Σε μία σεζόν με ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά με κακό πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του. Άλλωστε ήταν και η πρώτη φορά που ένας προπονητής σαν τον Βλάνταν Ίβιτς ήταν προπονητής σε μία ομάδα αντρών και κάπου χάθηκε η μπάλα.

Φέτος παρότι το κλίμα στράβωσε από την αρχή με τον αποκλεισμό από την σουηδική Έστερσουντ, ο Λουτσέσκου σίγουρα μπορεί να καρπωθεί το δέσιμο της ομάδας και πολύ περισσότερο μίας ομάδας που τελειωποιήθηκε στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, ενώ ήδη είχε απολέσει έναν στόχο και είχε ξεκινήσει με ισοπαλία το πρωτάθλημα που ήθελε να κατακτήσει.

Από εκεί και μετά η διαφορά φάνηκε και στους ίδιους τους παίκτες. Μπορεί ο Μάτος και την περσινή σεζόν να είχε δείξει σημάδια ηγετικής φυσιογνωμίας, αλλά μάλλον ήταν μόνος του. Φέτος εκτός από τον Αντελινό Βιεϊρίνια που όλοι ξέραμε τι μπορεί να προσφέρει με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, είδαμε και άλλους παίκτες να παίρνουν πρωτοβουλία.

Ο ένας είναι ο Φερνάντο Βαρέλα. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήρθε το περασμένο καλοκαίρι σαν ηγέτης της άμυνας, αλλά χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να προσαρμοστεί και να βρει τα πατήματά του. Φέτος από την αρχή της σεζόν έδειξε ότι θα είναι ο βασικός αμυντικός του Δικεφάλου και η παρουσία του και μόνο θα ήταν ικανή να κάνει τους συμπαίκτες του να αισθάνονται πιο σίγουροι μέσα στο παιχνίδι.

Τέλος η ευχάριστη έκπληξη δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Πέλκα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, πέραν των γκολ και των ασίστ που έχει μέσα στην σεζόν, έχει συνδυάσει την παρουσία του στην βασική 11άδα σαν επιτελικός μέσος με την αναγέννηση του ΠΑΟΚ από τον αγώνα στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη και έπειτα. Πέρσι δεν πήρε τις απαραίττητες ευκαιρίες από τον Βλάνταν Ίβιτς, αλλά φέτος μετρά τη δεύτερη γεμάτη του χρονιά μετά τη σεζόν που προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Ιγκόρ Τούντορ και φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ηγέτης του αυριανού ΠΑΟΚ, έχοντας όπως όλα δείχνουν και την ποιότητα, αλλά και την προσωπικότητα.

Διαβάστε ακόμη...