«Κανονικοί πρωταθλητές, όχι με αποφάσεις και δικηγόρους»

Από paok24.com: Την επιθυμία του ο τίτλος να κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις δικαστικές αίθουσες, εξέφρασε ο Τζάλμα Κάμπος σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Πηγή: paok24.com
«Κανονικοί πρωταθλητές, όχι με αποφάσεις και δικηγόρους»

Ο Αγκολέζος μεσοεπιθετικός, μίλησε στο "Έθνος της Κυριακής" και αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ενώ εξωτερίκευσε τις σκέψεις του και για το ενδεχόμενο αυτός και οι συμπαίκτες του να συναντήσουν στον τελικό του Κυπέλλου την ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων τόνισε:

Για τον κόσμο που φώναξε "να τοι, να τοι οι πρωταθλητές" μετά το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι: «Τους καταλαβαίνουμε τους φιλάθλους. Είναι σίγουρο πως και εκείνοι νιώθουν πολύ άβολα µε τις καταστάσεις που αφορούν την ομάδα που αγαπούν και υποστηρίζουν. Ξέρουν πως όλα όσα έχουν συµβεί και αποφασιστεί δεν είναι αποδεκτά.

Προσωπικά εκτιµώ πάρα πολύ τη στήριξη που µας έχουν δείξει τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Όπως και εκείνοι έτσι και εµείς θέλουµε να στεφθούµε πρωταθλητές. Κανονικοί πρωταθλητές. Οχι µε αποφάσεις και δικηγόρους. Δεν θέλουµε απλώς να µας δώσουν ένα τρόπαιο στο τέλος τής σεζόν. Θέλουµε να το έχουµε κατακτήσει µέσα στο γήπεδο.

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγµατα, είναι δύσκολο για µας να φτάσουµε στον στόχο µας, που είναι ή κατάκτηση του πρωταθλήµατος. Ακόµα και τώρα, ακόµα και µε αυτές τις συνθήκες, δεν πρέπει να εγκαταλείψουµε την προσπάθεια. Οσή πίκρα και αν έχουµε, και εµείς αλλά και οι φίλαθλοί µας, θα πρέπει να λειτουργήσουµε κάτω από µια συγκεκριµένη σκέψη.

Η σεζόν δεν τελείωσε, υπάρχουν ακόµα αγώνες τόσο για το πρωτάθληµα όσο και για το Κύπελλο, και πρέπει εµείς οι ποδοσφαιριστές να συνεχίζουµε να δουλεύουµε όπως κάνουµε, και οι φίλαθλοι να συνεχίζουν να µας στηρίζουν όπως ακριβώς έχουν κάνει μέχρι τώρα».

Για το πιθανό ενδεχόμενο να έχουμε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου: «Για έναν ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να αγωνίζεσαι σε ματς που να δίνουν τίτλους. Γι΄αυτό παίζει, από την πρώτη μέρα που θα κλωτσήσει την μπάλα. Για τους αγώνες τελικούς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν έρθει ο τελικός θα το σκεφτούμε.

Αν η ΑΕΚ φτάσει κι εκείνη στον τελικό, θα διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο εναντίον τους. Και δεν τίθεται θέμα ρεβάνς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να παίζουμε. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα παίξουμε όχι για να πάρουμε ρεβάνς, αλλά για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Για αυτά που συνάντησε στην Ελλάδα: «Κατ΄ αρχάς, όταν αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση, είχα μια ξεκάθαρη άποψη για τον ΠΑΟΚ όσο και για το πρωτάθλημα, αλλά και για την πόλη. Οι άνθρωποι της ομάδαςµού είχαν παρουσιάσει το πρότζεκτ πάνω στο οποίο είναι δομημένος ο σύλλογος και τους στόχους που είχαν τεθεί. Το πλάνο που είδα είναι αυτό που ακολουθούµε. Τα τελευταία δύο χρόνια είµαστε άκρως ανταγωνιστικοί.

Πέρυσι καταφέραµε να κατακτήσουµε το Κύπελλο και στο πρωτάθλπµα δώσαµε µεγάλες µάχες, φτάσαµε κοντά στο τέλος της σεζόν. Φέτος, στο πρωτάθλπµα ήµασταν ακόµα καλύτεροι από πέρυσι και στο Κύπελλο είµαστε έτοιµοι να δώσουµε και πάλι το «παρών» στον τελικό. Ο στόχος µας ήταν να πρωταγωνιστούµε, και αυτό συµβαίνει.

Μου αρέσει η ζωή στη Θεσσαλονίκη, απολαµβάνω τπ συνεργασία µου µε τον ΠΑΟΚ σε επαγγελµατικό επίπεδο. Εχω µεγάλο σεβασµό για τους φιλάθλους και τη δύναµη που µας δίνουν. Αυτό που Θέλω είναι να µπορέσουµε να δώσουµε στους φιλάθλους µας τίτλους, ως "ευχαριστώ" για τον τρόπο και το πάθος µε τα οποία µας σταρίζουν. Αυτοί είναι το νόημα του ποδοσφαίρου».

Διαβάστε ακόμη...