Έκτακτο Δ.Σ. στη Λίγκα για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού!

Από sdna.gr: Πανηγυρική επιβεβαίωση του SDNA, με τη Superleague να ανακοινώνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη Τετάρτη (11/4), όπου θα συζητηθεί η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού.
Πηγή: sdna.gr
Έκτακτο Δ.Σ. στη Λίγκα για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού!

Το SDNA είχε αποκαλύψει πριν λίγες μέρες ότι ομάδες της Λίγκας μελετούν σχέδιο ανατροπής της απόφασης για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, κάτι που θα αποδεικνυόταν σωτήριο για τον Παναθηναϊκό, καθώς φαντάζει πολύ δύσκολο -με τα υπάρχοντα δεδομένα- να καλύψει όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με τους πιστωτές. Ωστόσο οι "πράσινοι" με όχημα το τηλεοπτικό συμβόλαιο, μιας κι αρκετές ομάδες παραμένουν... άστεγες, στοχεύουν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση, καθώς αρκετές ομάδες προτίθενται να αλλάξουν την ψήφο τους.

Όπως ανακοίνωσε η Superleague την Τετάρτη του Πάσχα (11/4) θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στα γραφεία του συνεταιρισμού μετά από αίτημα των ΑΕΚ, Κέρκυρα, Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρομήτου, Παναθηναϊκού και Λαμίας για την αλλαγή της ποινής στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να περάσει η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων, ήτοι οι 11/15, από τη στιγμή που ο Λεβαδειακός απείχε. Αρχικά η ψηφοφορία ήταν 7-6 υπέρ του "ναι", ωστόσο από την επιστολή που εστάλη στη Λίγκα και την οποία αποκαλύπτει το SDNA, φαίνεται ότι ήδη δύο ομάδες έχουν αλλάξει πλεύση, η Κέρκυρα που είχε ψηφίσει "λευκό" (το λευκό θεωρείται ως "όχι") κι ο Απόλλων που ήταν στο "όχι". Οι ψήφοι δηλαδή αυτή τη στιγμή είανι στο 9-4 και χρειάζονται δύο ακόμη "ναι", που λέγεται στο παρασκήνιο πως τα έχουν ήδη εξασφαλίσει οι "πράσινοι".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη του Πάσχα, 11/4/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League σε ικανοποίηση του από 2/4/2018 εγγράφου αιτήματος των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΟΚ Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος Αθηνών, Παναθηναϊκός και Λαμία και σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

Τροποποίηση της από 20/11/2015 εισήγησης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο., αναφορικά με τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Διαβάστε την επιστολή των ομάδων:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, η παρατεταμένη κρίση στην ελληνική ποδοσφαιρική και μη αγορά, η διάψευση των προσδοκιών περί βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως η καταγγελία της κεντρικής σύμβασης εκμετάλλευσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων (η οποία έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των ομάδων της Super League να παραμένουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ως και σήμερα), έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην εκπλήρωση των οικονομικών προϋποθέσεων του Συστήματος Αδειοδότησης σε σημαντικό αριθμό ομάδων.

Έχει καταστεί σαφές ότι οι οικονομικές και εν γένει συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά εις βάρος των ομάδων της Super League, χωρίς υπαιτιότητά τους, με αποτέλεσμα η εξοντωτική ισχύουσα ποινή υποβιβασμού να έχει καταστεί εξαιρετικά πιθανή για σημαντικό αριθμό ομάδων.

Η ισχύουσα ποινή λόγω των δυσμενέστατων οικονομικών δεδομένων, όπως έχουν διαμορφωθεί, είναι άδικη, υπέρμετρη και δυσανάλογη και ενδεχόμενη εφαρμογή της θα συντελέσει στην (περαιτέρω) υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Συνεταιρισμού μας.

Το αυτό ισχύει και για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που όχι μόνο απεδέχθη την παράταση της προθεσμίας για την προσκόμιση σχετικού εγγυημένου τηλεοπτικού συμβολαίου, αλλά και υπέβαλε στην UEFA το σχετικό αίτημα παράτασης για την υποβολή των φακέλων, καθώς και για τον Συνεταιρισμό μας που αιτήθηκε τα ανωτέρω προς την ΕΠΟ.

Η πλειοψηφία μάλιστα των ομάδων που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό μας, μοιράζονται αυτούς τους προβληματισμούς, κάτι το οποίο κατέστη σαφές στην ψηφοφορία της 26ης Μαρτίου 2018, επί της προτάσεως της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Αιτούμεθα όπως, λόγω κατεπείγοντος συγκαλέσετε έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. ούτως ώστε να συζητηθεί η τροποποίηση της εισήγησης της από 20/11/2015 Superleague στην ΕΠΟ, αναφορικά με τις ποινές περί μη αδειοδότησης για τη διοργάνωση πρωταθλήματος Superleague Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, επί τη βάση των δεδομένων που αρμόζουν στις οικονομικές και λοιπές συνθήκες του ελληνικού ποδοσφαίρου και των μελών του Συνεταιρισμού μας, προκειμένου να αξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του Συνεταιρισμού τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί».

Διαβάστε ακόμη...