Μεγαλώνει αλλά μένει… παραγωγικός

Από ebasket.gr: Πόσο δύσκολο είναι να είσαι 35 ετών και να εξακολουθείς να παραμένεις πολύτιμος για την ομάδα σου;
Πηγή: basketplus.gr
Μεγαλώνει αλλά μένει… παραγωγικός

Για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη όχι και τόσο... Ο Ελληνας φόργουορντ απέναντι στον Κόροιβο έδειξε για μια ακόμη φορά πως μπορεί να "δώσει" αρκετά στον ΠΑΟΚ. Ηταν ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης του "Δικεφάλου" βάσει ranking (είχε 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης) καθώς έκανε αρκετές δουλειές στο παρκέ, πέραν των 9 πόντων που πέτυχε. Και μιας και αναφερθήκαμε στους πόντους ο Μαργαρίτης παρ' ότι... μεγαλώνει, μένει σε καλά επίπεδα όσον αφορά το θέμα της παραγωγικότητας. Πετυχαίνει 8,3 πόντους μέσο όρο και μόνο την σεζόν 2015-16 είχε μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων (8,8 ανά ματς). Στον ΠΑΟΚ συνεχώς έχουν κατά νου να "στηρίζουν" το ελληνικό μοντέλο και στην περίπτωση του Μαργαρίτη νιώθουν απόλυτα δικαιωμένοι όταν τον επέλεγαν για το ρόστερ το 2012.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης γενικότερα δίνουν μεγάλη βάση σε ό,τι αφορά την επιλογή των Ελλήνων, άλλες φορές οι μεταγραφές είναι πετυχημένες, άλλες... όχι και τόσο (λογικό αυτό καθώς δεν μπορούν όλες οι μεταγραφές να πετυχαίνουν), ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο "Δικέφαλος" έχει δείξει πως θέλει να έχει έναν καλό ελληνικό κορμό. Ποιοι θα μπορούσαν να απασχολήσουν εν όψει της ενίσχυσης την νέα σεζόν; Ο Λεωνίδας Κασελάκης που... πάντα αρέσει (αλλά η περίπτωσή του θα διαμορφωθεί και από το υπάρχων ρόστερ και το αν υπάρξουν αρκετές αλλαγές), ο Βασίλης Καββαδάς εφόσον δεν συνεχίσει στην ΑΕΚ, επίσης οι Αθηναίου και Τσαιρέλης ανέκαθεν απασχολούν αλλά από την στιγμή που αγωνίζονται στον Άρη και ομαλοποιηθεί -κι άλλο- η κατάσταση στα διοικητικά του, οι "κίτρινοι" θα κάνουν την... κίνησή τους για τους δύο παίκτες (άρα ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο ενώ σαν επιλογή είναι και το εξωτερικό) ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Λούντζη (ανήκει στον Παναθηναικό), Σαρικόπουλου, Σκορδίλη και Σαλούστρου (όχι τόσο εφικτές, πάντως, οι τελευταίες δύο περιπτώσεις αφού πιθανότατα οι δύο καλαθοσφαιριστές θα παραμείνουν σε Περιστέρι και Προμηθέα αντίστοιχα).

Σε κάθε περίπτωση, αναλόγως και με τα δεδομένα που θα προκύψουν, ο ΠΑΟΚ θα δει τι Ελληνες παίκτες μπορεί να "προσθέσει" στο ρόστερ του. Φυσικά είναι νωρίς ακόμη και δεν υπάρχει κάτι δεδομένο εν όψει της νέας σεζόν, αλλά "ματιές" ρίχνονται στο ποιοι παίκτες πηγαίνουν... καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό αφορά και τους ξένους και μεταξύ άλλων θα μπορούσαν να "παίξουν" οι περιπτώσεις των Λάνγκστον Χολ, Ντορόν Λαμπ και Ταϊρόν Μπράζελτον (τον ξέρουν καλά στον "Δικέφαλο" μιας και τον είχαν αντιμετωπίσει πέρυσι στο Champions League). Aς... επιστρέψουμε όμως στον Μαργαρίτη και ας δούμε τα νούμερά του από τότε που ντύθηκε στα ασπρόμαυρα.

Οι αριθμοί του Μαργαρίτη στον ΠΑΟΚ

Σεζόν 2012-13:

Πόντοι (κανονική περίοδος): 6,59 μέσο όρο

Σεζόν 2013-14:

Πόντοι (κανονική περίοδος): 7,40 μέσο όρο

Σεζόν 2014-15:

Πόντοι (κανονική περίοδος): 7,45 μέσο όρο

Σεζόν 2015-16:

Πόντοι (κανονική περίοδος): 8,85 μέσο όρο

Σεζόν 2016-17:

Πόντοι (κανονική περίοδος): 6,88 μέσο όρο

Σεζόν 2017-18:

Πόντοι (κανονική περίοδος): 8,30 μέσο όρο

Διαβάστε ακόμη...