«Δικαιολογημένα φωνάζει ο ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: Ο Αλέκος Βοσνιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε, τάχθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ, αναφέροντας πως ο Δικέφαλος δικαιολογημένα φωνάζει για τα όσα συνέβησαν την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League.
Πηγή: inpaok.com
«Δικαιολογημένα φωνάζει ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επανέναρξη της Super League και τα συμπεράσματά του: «Σίγουρα ο κόσμος επηρεάστηκε. Αν εξαιρέσουμε το ντέρμπι, ο κόσμος δεν πήγε στο γήπεδο. Ακόμα και σε παιχνίδια που σώζουν την κατηγορία, που είναι αρκετά σημαντικά, τα γήπεδα ήταν σχετικά άδεια. Κάποιες ομάδες έδειξαν και αυτές επηρεασμένες.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην επηρεάζεται και πήρε ένα σπουδαίο διπλό σε μια δύσκολη έδρα. Τα αποτελέσματα ήταν πάνω κάτω αναμενόμενα με εξαίρεση του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά όπου κανείς δεν περίμενε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν αυτή την εικόνα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα και αν το έχασε στις δικαστικές αίθουσες: «Όταν τα αποτελέσματα βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο, από εκεί που θα έπρεπε να κρίνονται, τότε δικαιολογημένα μπορεί να φωνάζει ο ΠΑΟΚ ότι έχει αδικηθεί. Με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξε, με την ΑΕΚ έγιναν όσα έγιναν και είναι λογικό να έχει αδειάσει η ομάδα. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα πολύ θετικό πρόσωπο. Είναι μια σταθερή ομάδα, σίγουρα είναι λογικό να νιώθει αδικημένη, θα μπορούσε να είχε κόψει πρώτη το νήμα αλλά επίσης θα μπορούσε να φέρει και κάποια καλύτερα αποτελέσματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Αν είναι μεγάλο πρόβλημα η διακοπή του πρωταθλήματος: «Είναι τεράστιο το πρόβλημα και για τους προπονητές αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ένας σχεδιασμός οποίος ανατρέπεται από κάτι που δεν μπορείς να το προβλέψεις. Αλλάζουν οι ισορροπίες, κάποιους τους επηρεάζει και κάποιους όχι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πως δεν έχουμε καταλάβει πως πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Εμείς το έχουμε χάσει αυτό στην Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα εξωαγωνιστικά και να επικεντρωθούμε στο τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Αυτοί που αξίζουν τα αποτελέσματα να τα παίρνουν, αυτοί που δεν αξίζουν να υποβιβάζονται και όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο να αρχίσουμε να το χαιρόμαστε ξανά».

Για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει εξυγίανση: «Δεν είναι εύκολο. Όταν μαθαίνεις επί 30 χρόνια με έναν τρόπο, είναι πολύ δύσκολο να αποβάλλεις μετά τις κακές συνήθειες. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε σε φυσιολογικές συνθήκες γιατί τα απλά πράγματα τα έχουμε ξεχάσει. Κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα, η ίδια γκρίνια, τα δικαστήρια, ο κόσμος άρχισε να κουράζεται. Βλέπει τα υπόλοιπα πρωταθλήματα να προοδεύουν και λογικό είναι να απομακρύνεται. Πάντα θα έχουμε ένα πρωτάθλημα που όταν τελειώνει, θα λέμε ότι δε το πήρε αυτός που το άξιζε. Νομίζω έχουμε πιάσει πάτο, αυτοί που πρέπει ας τραβήξουν κουπί για να επανέλθει στην ομαλότητά του το ποδόσφαιρο».

Για την υπόθεση άνοδος σε Άρη και ΟΦΗ: «Όπως φαίνεται, έχει ξεκαθαρίσει πλέον και για τους δύο . Είναι δύο ομάδες που έχουν μια σταθερή πορεία και ξεπεράσαν τα προβλήματά τους. Είναι δύο ομάδες που δικαιούνται να ανέβουν κατηγορία. Έχουν ήδη 13 βαθμούς διαφορά από τους διώκτες τους, έχουν πάρει την άνοδο και απλώς θα παίξουν μεταξύ τους για την 1η θέση».

Διαβάστε ακόμη...