Ιστορικό το «15άρι» του ΠΑΟΚ στα τρίποντα

Από esake.gr: Τα σουτ από την περίμετρο απλοποίησαν τη δουλειά του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Κόροιβο και τον οδήγησαν σε μία ιστορική επίδοση.
Πηγή: esake.gr
Ιστορικό το «15άρι» του ΠΑΟΚ στα τρίποντα

Οι παίκτες του ευστόχησαν 15 φορές από τη γραμμή του τριπόντου ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League.

Στις 9 Μαίου 2015, ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι 15 εύστοχα τρίποντα στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries (105) μόνο που τότε χρειάστηκε μία επιπλέον προσπάθεια για να τα καταφέρει. Χθες είχε 15/28 και σε εκείνο το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του 2014-15 είχε 15/29.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ισοφάρισε παράλληλα την 3η καλύτερη φετινή επίδοση και έγινε η 6η ομάδα που έφτασε φέτος σε 15+ εύστοχα τρίποντα.

ΜΙΚΡΑ

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έπαιξε για 159η φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη Stoiximan.gr Basket League κι έτσι μπήκε στην πρώτη 5άδα των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Γιώργο Δέδα. Το πρώτο από αυτά τα 159 παιχνίδια ήταν στις 14 Οκτωβρίου 2012 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (89-64). Ο Μαργαρίτης έμεινε σχεδόν 13 λεπτά στο παρκέ και είχε τρεις πόντους με 1/2 βολές, 1/2 δίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και μία ασίστ.

Παράλληλα με τις δύο τάπες που είχε χθες, ο Μαργαρίτης έγινε ο 4ος μπλοκέρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Παναγιώτη Φασούλα που σε μία μόνο σεζόν (1992-93) είχε 77.

Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε χθες εξάλλου, ο 36χρονος φόργουορντ ξεπέρασε τα 700 στην κατηγορία.

*Με το ένα αμυντικό ριμπάουντ που είχε χθες, ο Απόλλων Τσόχλας έφτασε τα 200 στη Stoiximan.gr Basket League.

*Ο κορυφαίος του χθεσινού ΠΑΟΚ Νταρνέλ Τζάκσον σημείωσε ατομικά ρεκόρ τόσο με τους 22 πόντους του όσο και με τους 26 βαθμούς στο ranking ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ με επτά.

*Από την άλλη πλευρά αυτήν του Κόροιβου, ο Κέβιν Λάνγκφορντ αγωνίστηκε για 100ή φορά στη Stoiximan.gr Basket League. Έτσι έγινε ο 68ος ξένος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Διαβάστε ακόμη...