Ανοιχτή επιστολή προς τον Κομίνη

Από thessports.gr: Τι θα ήθελαν να του πουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ...
Πηγή: thessports.gr
Ανοιχτή επιστολή προς τον Κομίνη

κ. Κομίνη

Στις 18 μαρτίου 2018 διαιτητεύσατε τον αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο την ΑΕΚ, έναν αγώνα ο οποίος εν πολλοίς θα έκρινε τον πρωταθλητή Ελλάδας 2017-18.

Στο 89ο λεπτό της συνάντησης κατακυρώσατε γκολ το οποίο πέτυχε η ομάδας μας, με τη σύμφωνη γνώμη του επόπτη σας κ. Ποντίκη, για να το ακυρώσετε 4 λεπτά αργότερα, με ένα τρόπο που δεν έχει συμβεί ποτέ στα ποδοσφαιρικά χρονικά. Διαπιστώνοντας το λάθος σας, αργότερα στα αποδυτήρια, ξανακατακυρώσατε αυτό το γκολ.

Η απόφασή σας αυτή, η οποία αποδείχτηκε με όλους τους τρόπους λανθασμένη, όπως το βίντεο, οι απόψεις καθηγητών διαιτησίας, η ανάλυση του κανονισμού για το παθητικό οφ σαιντ, το βίντεο της FIFA με το οποίο διδάσκει στους διαιτητές αυτή την περίπτωση και τέλος, η παραπομπή σας από τον Παρατηρητή Διαιτησίας του αγώνα, ήδη νόθευε το πρωτάθλημα και ο τρόπος με τον οποίο την λάβατε ξεπερνάει τα όρια ενός τεράστιου μεν αλλά διαιτητικού λάθους.

Η σημασία του αγώνα, του γκολ και ο τρόπος της ακύρωσής του προκάλεσαν την οργή παραγόντων και φιλάθλων της ομάδας μας. Επακόλουθο ήταν μια ενέργεια του προέδρου της ομάδας μας για την οποία ο ίδιος ζήτησε συγνώμη από την ελληνική και ποδοσφαιρική κοινότητα και για την οποία Η ομάδα ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες της. Σημειώνουμε ωστόσο ότι το γεγονός οφείλεται στον βρασμό ψυχής που προκάλεσε η δική σας λανθασμένη απόφαση.

Όπως γνωρίζετε, το αρμόδιο δικαστήριο καταδικάζει κατ' αρχήν τον ΠΑΟΚ με μια εξοντωτική ποινή και κρίνει οριστικά το φετινό Πρωτάθλημα στα χαρτιά, αφαιρώντας το από την ομάδα μας ή οποία δίκαια ήταν το φαβορί για να το κατακτήσει.

Η απόφαση αυτή, στο θέμα της τελικής έκβασης του αγώνα, βασίστηκε σε δύο απόλυτα ψεύδη που γράψατε στο φύλλο του αγώνα.

Πρώτο ότι εξ' αρχής ακυρώσατε το γκολ και δεύτερον ότι δεν αποφασίσατε τη συνέχισή του και δεν σφυρίξατε στον διάδρομο των αποδυτηρίων να βγουν οι ομάδες για τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα. Έτσι διακόψατε τον αγώνα σε βάρος της ομάδας μας, ενώ έπρεπε να διακοπεί σε βάρος της αντιπάλου ΑΕΚ, η οποία αρνήθηκε την απόφασή σας και αρνήθηκε να παίξει το υπόλοιπο του αγώνα όπως εσείς διατάξατε.

Δυστυχώς για σας και στα δύο αυτά γεγονότα σας διαψεύδουν, στο πρώτο η εικόνα της NOVA και στο δεύτερο οι κάμερες των αποδυτηρίων του γηπέδου.

Κατόπιν αυτών σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα και εν όψει της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο Εφετείο, να παραθέσετε με συμπληρωματική σας έκθεση τα ακριβή γεγονότα.

Σας καλούμε να το πράξετε αυτό πρώτον για τη δική σας συνείδηση.

Αναρωτιόμαστε πώς θα διαχειριστείτε το γεγονός ότι στερείτε από μια ομάδα έναν τίτλο, μετά από 33 χρόνια, τον οποίο δικαιούνταν απόλυτα και επάξια κατακτούσε στο γήπεδο καθώς και το γεγονός της θλίψης και της οργής που προκαλέσατε σε όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Αναρωτιόμαστε επίσης πώς νιώθετε από ηθικής πλευράς για ό,τι προκάλεσε η απόφασή σας.

Αναρωτιόμαστε τέλος, αν ήσασταν σε πλήρη συναίσθηση όλων αυτών όταν κάνατε την

συμπληρωματική σας δήλωση με την οποία επιβεβαιώσατε την αρχική σας ψευδή.

κ. Κομίνη, ομολογουμένως η θέση σας είναι δύσκολη και αυτό είναι κατανοητό. Είναι κατανοητό ακόμη το να θέλετε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας και τη θέση σας παραθέτοντας κάποια πράγματα όχι όπως έγιναν αλλά με τρόπο που νομίζατε ότι θα σας ευνοούσε. Όμως, όταν τα πράγματα μπλέξουν έτσι και φτάνουν σε ένα τέτοιο σημείο, ο μόνος δρόμος είναι η αλήθεια και το δίκιο, ειδικά όταν αυτά τα δύο ταυτίζονται, όπως στην περίπτωσή μας. Σας καλούμε δηλαδή να παραθέσετε όλα τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν και να αναλογιστείτε σε ποια πλευρά είναι το δίκιο, τόσο από ποδοσφαιρικής όσο και από ηθικής σκοπιάς. Ενδεχομένως, εκεί που έφτασαν τα πράγματα να δυσαρεστήσετε τους οπαδούς της ΑΕΚ αλλά εκείνοι σε τελική ανάλυση ξέρουν πια ότι το γκολ ήταν καθαρό, ξέρουν πώς έγινε η ακύρωσή του και θα αντιληφθούν τι ακριβώς έγινε στα αποδυτήρια, όταν το βίντεο δημοσιευτεί. Αντίθετα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Άλλωστε η αντίδραση της ομάδας της ΑΕΚ να μην συμμορφωθεί με τη δική σας απόφαση να ολοκληρωθεί ο αγώνας και να κρίνει αν τρομοκρατήθηκε ή όχι (από τις φωτογραφίες βεβαίως) και αν θα συνεχίσει τον αγώνα ή όχι από την τελική σας ετυμηγορία για το γκολ, έβλαψε και εσάς τον ίδιο.

Κ. Κομίνη. Η αναγνώριση έστω και με καθυστέρηση της αλήθειας και του δικαίου είναι μια έντιμη πράξη τόλμης και ευθύνης που χαρακτηρίζει τους πραγματικούς άνδρες. Είναι για σας ο μόνος δρόμος, όχι μόνο να βγείτε από ένα μεγάλο αδιέξοδο αλλά να αντιστρέψετε την κατάσταση από 'εις βάρος σας' σε 'υπέρ σας', καθώς μια τέτοια έντιμη πράξη θα εκτιμηθεί από τους υγιείς φιλάθλους και θα μείνει στην ιστορία.

Τέλος και καθώς τα αληθή γεγονότα είναι καταγραμμένα, σας καλούμε να πράξετε με βάση το συμφέρον σας, γιατί κάθε προσπάθεια να συνεχίσετε να παραθέτετε ψευδή στοιχεία θα καταρρεύσει, δημιουργώντας για σας επιπλέον ευθύνες.

Έτσι, για την περίπτωση που δεν σας συγκινούν όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να το πράξετε αυτό, γιατί προφανώς ο ΠΑΟΚ θα στραφεί δικαστικά εναντίον σας για την προφανή ψευδή συμπλήρωση του φύλλου αγώνα και αστικά διεκδικώντας αποζημίωση για την τεράστια οικονομική ζημιά την οποία της προκαλεί.

Διαβάστε ακόμη...