Δεν μπορεί να προσφύγει στο CAS

Από inpaok.com: Η χθεσινή (28/3) απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για την τύχη του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ (κατακύρωση του αγώνα στους Πειραιώτες με 3-0 και χρηματικό πρόστιμο 20.000 στον Δικέφαλο), είναι οριστική και αμετάκλητη.
Πηγή: inpaok.com
Δεν μπορεί να προσφύγει στο CAS

Είναι μια απόφαση τρίτου βαθμού (μετά από την πρωτόδικη της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Super League και σε δεύτερο βαθμό της επιτροπής εφέσεων) και ο Δικέφαλος δεν έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει περαιτέρω το θέμα.

Υπήρχε η λανθασμένη υπόθεση, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει το ζήτημα και στο CAS, αλλά το CAS λειτουργεί ως τριτοβάθμιο όργανο και από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, οι ελληνικές υποθέσεις έπαψαν να πηγαίνουν εκεί.

Στις συζητήσεις που έγιναν τελευταία για αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπεσε ως πρόταση η κατάργηση εκ νέου του διαιτητικού δικαστηρίου, ώστε σε 3ο βαθμό οι ομάδες να προσφεύγουν στο CAS, αλλά δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση επ' αυτού. Και όποια απόφαση ληφθεί θα ισχύει για τα επόμενα χρόνια.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...