Σιγή σε ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ για την απόκρυψη... 2,1 τόνων ηρωίνης

Από sdna.gr: Η είδηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη... εξαφανίστηκε από τα περισσότερα media της χώρας, αλλά φαίνεται ότι και τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων επιλέγουν τον... δρόμο της σιωπής!
Πηγή: sdna.gr
Σιγή σε ΕΣΗΕΑ-ΠΣΑΤ για την απόκρυψη... 2,1 τόνων ηρωίνης

Η εισαγγελέας Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη για το Noor 1 στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τρεις συνεργάτες του για χρηματοδότηση, εμπορία ναρκωτικών και άλλες βαρύτατες κατηγορίες.

Είδηση πρώτου μεγέθους την οποία θα κατέγραφαν ως τέτοια ακόμα και φοιτητές στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους σε σχολή δημοσιογραφίας.

Μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού από το BBC και τον Guardian μέχρι την L' Equipe έπραξαν το αυτονόητο: μετέδωσαν την είδηση και ασχολήθηκαν με εκτενή ρεπορτάζ.

Αντίθετα τα media στη χώρα μας έγιναν για άλλη μια φορά περίγελος στα μάτια των Ελλήνων.

Ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κλάδος διασύρθηκε από αυτούς που αποφάσισαν ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό ότι ένας επιχειρηματίας του μεγέθους του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται κατηγορούμενος για μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Και πως αντέδρασαν τα δημοσιογραφικά όργανα, η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ, στην αποσιώπηση της είδησης; Εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση; Εξέφρασαν κάποια καταδίκη;

Τίποτα από αυτά. Ίσως τελικά θα πρέπει να αποδεχθούμε κι εμείς ότι δεν χρειάζεται να τα γράφουμε και όλα, ειδικά όταν αφορούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να βάζουμε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων για μια ειδησούλα... Αν ήταν κανένας καστανάς που δεν έκοψε απόδειξη, ας τον κρεμάσουμε στα μανταλάκια...

Δυστυχώς, σε μια από τις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας, με τη διαπλοκή να γίνεται ξεκάθαρη στο πανελλήνιο μέσω της... εκκωφαντικής σιωπής καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων και ιστοσελίδων, η Ένωση Συντακτών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου προτίμησαν κι αυτά το δρόμο της σιγής... Κρίμα!

Διαβάστε ακόμη...