«Η ωριμότητα των παιδιών και τα σουτ έφεραν τη νίκη»

Από paok24.com: Ο Κώστας Χαραλαμπίδης φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 και μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη 
Πηγή: paok24.com
«Η ωριμότητα των παιδιών και τα σουτ έφεραν τη νίκη»

Η εξέλιξη του παιχνιδιού, τα σουτ του Ζάρα, τα όσα ειπώθηκαν στο ημίχρονο, η αντίδραση του Ηλία Παπαθεοδώρου. Όλα όσα δήλωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero 107.4:

«Εχω ζήσει πολλά πράγματα στα γήπεδα για να απολαμβάνω το μπάσκετ. Όταν συνδυάζεται με νίκη, είναι πολύ ευχάριστο.

Από πλευράς ποιότητα, δεν ήταν ένα εξαιρετικά όμορφο παιχνίδι. Είχε αρκετή τακτική, πράγματα που μπορούσαμε να διορθώσουμε κατά την διάρκεια του αγώνα. Ελέγξαμε το παιχνίδι κατά 30-32 λεπτά, και αυτό ήταν και το λάθος μας, με αυτό τον έλεγχο θα έπρεπε να εχουμε καλύτερη διαφορά για να την διαχειριστούμε στο τέλος.

Το ότι φτάσαμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, αν και 2.5 λεπτά πριν το τέλος έδειχνε πολύ δύσκολο, πιστώνεται στην ωριμότητα των παιδιών και στα σουτ που βάλαμε...».

Ένα παιχνίδι με τέτοια αμυντική προσπάθεια από τις δυο ομάδες, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλό από τον κόσμο...

«Εξ ορισμού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένα παιχνίδι που τελειώνει με 60 πόντους εντυπωσιακό. Για τα μάτια ενός μπασκετικού, ο τρόπος που αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι τακτικά και το πόσο μπορείς να κλειδώνεις τον αντίπαλο, είναι μέρος της προετοιμασίας και της ενέργειας που σπαταλάς. Θεωρώ ότι με τα μάτια ενός ειδικού εγώ μπορώ να το απολαύσω το μπάσκετ, σίγουρα όχι ένας απλός φίλαθλος».

Για τα πολύ λιγότερα ριμπάουντ του ΠΑΟΚ:

Είναι ασυνήθιστο. Δεν είναι εξωφρενικό. Θεωρώ πως η άμυνα μας κράτησε συνεπείς στο παιχνίδι μας. Στο ημίχρονο βλέποντας τη στατιστική, θεώρησα πως ο Άρης εκτός από τις βολές και τα επιθετικά ριμπάουντ, σε σετ παιχνίδι μας είχε σκοράρει πάρα πολύ λίγους πόντους. Αυτό ήταν ένα έναυσμα για να μιλήσουμε στους παίκτες και να τους πούμε πως σε σετ παιχνίδι δεν είχαμε πρόβλημα....».

 

Διαβάστε ακόμη...