«ΠΑΟΚ, μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα»

Από arenafm.gr: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Καπετανόπουλος, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα γεγονότα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τα όσα ακολούθησαν και όχι μόνο.
Πηγή: arenafm.gr
«ΠΑΟΚ, μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα»

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Σίγουρα τα τελευταία γεγονότα δεν ήταν ενθαρρυντικά αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Ίσως ότι γίνεται να γίνεται για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Για τα γεγονότα που στερούν στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι πάρα πολύ γιατί ήταν η καλύτερη ευκαιρία να επιστρέψει το πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ το άξιζε φέτος, ο μόνος του συνδιεκδικητής ήταν η ΑΕΚ που παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο πλήρης από πολλές απόψεις. Δυστυχώς τα κατάλοιπα του παρελθόντος ξαναχτύπησαν. Θεωρώ πως δεν έχει ανάγκη να ασχολείται με τα δρώμενα στην Αθήνα. Είναι πλέον μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα έτσι όπως έχει στηθεί από τον κ. Σαββίδη πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του γιατί κατά τη γνώμη μου θα πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα, τα επόμενα χρόνια, αλλά και στην Ευρώπη.

Για το γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: Δε θέλω να μιλήσω οπαδικά. Πιστεύω ότι είναι λάθος χειρισμός του διαιτητή. Ήταν δύσκολη φάση και ακόμα και τώρα άλλοι λένε ότι ήταν γκολ άλλοι όχι. Το διαχειρίστηκε εντελώς λάθος, ίσως ήταν και η συναισθηματική φόρτιση από τον περσινό τελικό κυπέλλου ή από το ότι κρινόταν το πρωτάθλημα, χωρίς βέβαια να είναι αυτές δικαιολογίες σε ένα τέτοιο επίπεδο. Από τη στιγμή που είδε τον επόπτη να τρέχει προς τη σέντρα έπρεπε να πάει και αυτός κανένας δε θα του έλεγε κάτι. Δυστυχώς δεν είχε το ψυχικό σθένος να πάρει επάνω του τη φάση.

Για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη: Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή αν είσαι πρόεδρος της ομάδας που αδικείται, όπως έχει αδικηθεί και πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, κατεβάζεις ασφάλειες. Δε σκέφτεσαι αν έχεις ή δεν έχεις όπλο, ότι κάνεις το κάνεις μηχανικά. Δε πιστεύω ότι ήξερε ούτε ο ίδιος τι ήθελε να κάνει μες στο γήπεδο. Γιατί αυτό το 6λεπτο που συζητούσαν αν θα ακυρωθεί ή όχι το γκολ ήταν γελοιοποίηση του ποδοσφαίρου. Μια κοροϊδία σε ένα γήπεδο εκκλησία. Εκεί πιστεύω ότι θολώνεις.

Για τους παίκτες της ΑΕΚ που λένε πως τρομοκρατήθηκαν: Εντάξει θεωρώ πως αυτό που γίνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι μια παρωδία. Προπονητές τραυματίζονται, ομάδες δε βγαίνουν να παίξουν. Εγώ θυμάμαι πως στο Καραϊσκάκη δε μπορούσαμε να βγούμε για προθέρμανση γιατί μας σημάδευαν με τα όπλα για τις φωτοβολίδες και δεν είχε τιμωρηθεί ποτέ κανένας. Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν και καλύτερα να εκλείψουν για πάντα. Το καλό που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξουν οι κανονισμοί και να μην υπάρχουν "παραθυράκια" για να εξυγιανθεί επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...