Ξεχάσαμε τι είναι ποδόσφαιρο

Από inpaok.com: Στον κανονικό κόσμο του ποδοσφαίρου (και όχι σε αυτήν την παρωδία που βιώνουμε φέτος μετά το θέατρο του Γκαρθία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα,
Πηγή: inpaok.com
Ξεχάσαμε τι είναι ποδόσφαιρο

το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ και μετά την άρνηση της ΑΕΚ να βγει να παίξει τις καθυστερήσεις στη Θεσσαλονίκη επικαλούμενη τον φόβο των τρομοκρατημένων παικτών της!) ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε το περασμένο σαββατοκύριακο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, βγάζοντας ένα πολύ δύσκολο κομμάτι του προγράμματός του.

Αντ’ αυτού έχουν συμπληρωθεί πάνω από τρεις εβδομάδες στις οποίες έχουμε σταματήσει να μιλάμε για ποδόσφαιρο και μιλάμε για δικαστήρια, ενστάσεις, διακοπές και όχι για μπάλα.

Ο ολυμπιακός με την υπόθεση του δήθεν τραυματισμού του Γκαρθία κατάφερε να βάλει μπουρλότο σε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να κατακτήσει εντός αγωνιστικών χώρων. Και επειδή θα έχανε και τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League δημιούργησε μια κατάσταση έκρυθμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας μιας ταινίας ταμειακής μηχανής.

Και μετά η ΑΕΚ ακολούθησε το θέατρο παραλόγου που στήθηκε από τον ολυμπιακό, και έστησε τη δική της παράσταση στην Τούμπα με τον δήθεν εκφοβισμό των παικτών της και την τρομοκρατία που ένιωσαν, αφού όμως έμαθαν ότι ο Κομίνης είχε μετρήσει τελικά το γκολ.

Η μια ομάδα βρήκε τρόπο να μην παίξει καθόλου απέναντι στον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσει να κλέψει το ματς στα χαρτιά. Η άλλη έπαιξε, αλλά όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε έκανε άνω κάτω το παιχνίδι και τελικά δε βγήκε να ξαναπαίξει επικαλούμενη φόβο των παικτών της. Ωραίο πρωτάθλημα. Να το χαίρεστε…

Επέμενα και επιμένω ότι η αλλοίωση του φετινού πρωτάθλημα προήλθε βασικά από το θέατρο που έστησε ο ολυμπιακός με τον Γκαρθία. Μετά ήρθε και η ΑΕΚ να βάλει κι αυτή τη σφραγίδα της. Η Ένωση έπαθε… «Γκαρθία» στην Τούμπα. Δηλαδή όπως ο Ισπανός ήταν κατά φαντασίαν ασθενής, έτσι και οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν κατά φαντασίαν τρομοκρατημένοι.

Το μεγάλο ερώτημα που ίσως δεν απαντηθεί ποτέ είναι ποιος φοβήθηκε τελικά περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Ο Γκαρθία; Ο Μαρινάκης; Οι παίκτες του ολυμπιακού; Οι παίκτες της ΑΕΚ; Ο Μελισσανίδης; Ή μήπως όλοι οι παραπάνω μαζί;

Διαβάστε ακόμη...