Α.Οικονομίδης:» Απειλήθηκα με πιστόλι το 1993 στον EΣΑΚΕ»

Από arenafm.gr: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Απόστολος Οικονομίδης μίλησε στον Arena fm 89,4 για τα γεγονότα της Τούμπας, τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ αναφέρθηκε και στην εποχή στην οποία διετέλεσε παράγοντας στον ΠΑΟΚ
Πηγή: arenafm.gr
Α.Οικονομίδης:» Απειλήθηκα με πιστόλι το 1993 στον EΣΑΚΕ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για όλ' αυτά που συμβαίνουν σχετικά με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: " Δεν θα κάνουμε αυτό που κάνουν στην Αθηνά γιατί μ' έχει εκνευρίσει. Ο κύριος Σαββίδης χαίρει της απόλυτης αγάπης, εμπιστοσύνης όλου του λαού και της οικογένειας του ΠΑΟΚ γενικότερα και των παραγόντων ειδικότερα. Σήμερα το πρωί παρακολούθησα στην τηλεόραση κάποιον κύριο Βερύκιο ο οποίος είπε ότι πρόκειται σε λίγες μέρες τόσο από πλευράς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θα δηλώσουν ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Περιμένω αυτό να γίνει πράξη. Ο ΠΑΟΚ από κατήγορος έγινε κατηγορούμενος για μία πράξη ενός ανθρώπου πάνω στην αγανάκτηση του".

Για το ότι υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα στον πόλεμο που δέχεται ο ΠΑΟΚ: " Αν ήταν μόνο για το ποδόσφαιρο, θα έλεγα μόνο μία κουβέντα. Να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη όλοι αυτοί του Αθηναϊκού κράτος, των τριών μεγάλων ομάδων το πως λυμαίνονται τον ΠΑΟΚ εδώ και 45 χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν και επιχειρηματίες που δεν θέλουν ο κύριος Σαββίδης να μπει στην μύτη τους. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, εγώ πιστεύω ότι ο κύριος Σαββίδης λόγω της αγάπης του για τον ΠΑΟΚ και τον Ποντιακό ελληνισμό θα κάνει πράγματα στον τόπο που δεν κινείται τίποτα".

Για το αν υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις σε αυτά που έγιναν: " Στα πάντα υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις. Όταν βογκάει ο κόσμος σήμερα, ο Έλληνας γενικότερα. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 150-200 ευρώ τον μήνα κάτω από το όριο της φτώχειας αυτό δεν προκαλεί πολιτικές αναταραχές?

Για τον Ιβάν Σαββίδη: " Από τον κύριο Σαββίδη έχω ακούσει δύο συγγνώμες. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και μία στο επόμενο. Αντιλαμβάνεσετε ότι αν αυτό το πράγμα δεν γινόταν από την μεριά του κυρίου Σαββίδη και γινόταν κάποια κίνηση από τον κόσμο μετά αυτό που έγινε με τον διαιτητή που ακύρωσε το γκολ , τι θα συνέβαινε μέσα στην Τούμπα? Γιατί δεν ασχολείται κανείς με αυτούς τους δύο διαιτητές"?

Για όλ 'αυτά που συνέβησαν στα δύο ντέρμπι και αν υπήρχε μεθόδευση: " Με τον Ολυμπιακό ήταν μεθοδευμένο σίγουρα. Η εξέλιξη του παιχνιδιού με την ΑΕΚ ήταν κατευθυνόμενη από το αφεντικό της ΑΕΚ να πει στους παίκτες να μη βγουν να παίξουν. Γιατί είδαν ότι παίζοντας καθαρά δεν μπορούν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Δεν πιστεύω ότι τελειώσαν όλα. Είμαι αισιόδοξος, Κάτι θα γίνει και το πρωτάθλημα δεν θα παιχτεί στις δικαστικές αίθουσες. Αυτό εύχομαι και αυτό θέλω να γίνει. Εγώ απειλήθηκα με πιστόλι από μεγάλο παράγοντα ο οποίος δεν βρίσκεται στην ζωή μέσα τον ΕΣΑΚΕ το 1993".

Για τις κρίσεις που πέρασε σαν παράγοντας στον ΠΑΟΚ: " Όχι κρίση. Εμένα μου έκλεψαν ένα πρωτάθλημα. Όταν πήρα την ομάδα και έφυγα και κακώς την έβγαλα έξω έστω και χωρίς κάλτσες, σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να με τιμωρήσουν. Δεν με τιμώρησαν γιατί είχαν λερωμένη την φωλιά τους. Το ότι έκανα ήταν λάθος μου, ήταν γιατί ασκήθηκε πίεση από παράγοντες που ήταν γύρω γύρω. Δεν έπρεπε να βγούμε και να μην τελειώσει και αυτό το πρωτάθλημα".

Για την επέτειο της κατάκτησης του Κυπέλλου: " Όλοι οι ΠΑΟΚτσήσες το θυμούνται, γιατί ήταν η πρώτην ελληνική ομάδα που κατακτούσε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο, παίζοντας ένα καταπληκτικό μπάσκετ. Την προηγούμενη χρονιά, όταν ο ΠΑΟΚ είχε χάσει το πανευρωπαϊκό, πίστευαν ότι θα διαλυθεί. Ο ΠΑΟΚ δεν διαλύεται, ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει".

Για την σημερινή ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ: " Έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Εκείνη την εποχή ο προϋπολογισμός της ομάδας ήταν 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές. Υπήρχε η αγάπη από δύο ανθρώπους, τόσο από το Νίκο Βεζυρτζή ο οποίος κάποια στιγμή μου είπε ότι ή αναλαμβάνεις ή διαλυόμαστε.. Έτσι μπήκα εγώ και έφτασα στο σημείο να χαθεί μία τεράστια περιουσία και από εμένα. Σήμερα δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από παράγοντες στην Βόρεια Ελλάδα. Ευχής έργον θα είναι ν 'ασχοληθεί η οικογένεια Σαββίδη και με το μπάσκετ. Σήμερα είναι νοικοκυρεμένα είναι τα πράγματα, σωστά δουλεύουν, οι άνθρωποι που είναι εκεί και τους στηρίζω και τους αγαπώ όπως και οι ίδιοι. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάτι και το μπάσκετ θα επανέλθει εκεί που πρέπει".

Διαβάστε ακόμη...