Βασιλειάδης: Αυτά θέλω και ξαναρχίζει το πρωτάθλημα

Από arenafm.gr: Πέντε δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ και τις αθλητικές αρχές ως προς το πλαίσιο κανονισμών και ποινών, φέρεται να ζητά η πλευρά του Υπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προκειμένου να ανοίξει σε ουσιαστικά βάση ο διάλογος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Πηγή: arenafm.gr
Βασιλειάδης: Αυτά θέλω και ξαναρχίζει το πρωτάθλημα

Οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν αλλαγές σε κανονισμούς πειθαρχικού δικαίου, ακόμη και σε σχέση με τη διοργάνωση των αγώνων.

Οι πέντε αλλαγές που ζητά ο κ. Βασιλειάδης, σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

α. Δύο φορές επεισόδια για μια ομάδα στην ίδια περίοδο θα επιφέρουν την αφαίρεση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα και θα σηματοδοτούν τον υποβιβασμό της. Δεν είναι όμως δεδομένο τί ακριβώς θεωρεί η πλευρά του Υπουργείου ως «επεισόδια».

β. Θα ζητηθεί η απεμπλοκή της αστυνομίας από τα γήπεδα και η ανάληψη της ευθύνης της ασφάλειας τους από τις ΠΑΕ, που θα κληθούν να συμπράξουν με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας.

γ. Αυστηροποίηση ποινών για εμπρηστικές δηλώσεις, με αρμοδιότητα των Πειθαρχικών Επιτροπών και όχι της Επιτροπής Δεοντολογίας. Δεν έχει διευκρινιστεί το πώς ορίζεται ο ορος «εμπρηστικές δηλώσεις».

δ. Επαναδιατύπωση και βελτίωση του Πειθαρχικού Κώδικα προκειμένου να κλείσουν τα «παράθυρα» που οδήγησαν σε δεύτερο βαθμό στην πλήρη ανατροπή πρωτόδικων αποφάσεων.

ε. Κατάργηση του διαιτητικού δικαστηρίου και καθιέρωση δύο μόνο βαθμών στην αθλητική δικαιοσύνη. Περιορισμός των αναβολών σε μία και μόνον για λόγους ανωτέρας βίας.

Διαβάστε ακόμη...