«Χείμαρρος» ο Χακόμπο!

Από inpaok.com:Ο Σανθ Χακόμπο από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα δέθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές με τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
«Χείμαρρος» ο Χακόμπο!

Ο Ισπανός πορτιέρο που πλέον είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της Άαρχους από τη Δανία παρακολουθεί στενά την καθημερινότητα των «ασπρόμαυρων» και ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στην οικογένεια του Δικεφάλου.

Άλλωστε ο 34χρονος πρώην πορτιέρο του ΠΑΟΚ πήρε θέση για τον πόλεμο που γίνεται κατά της ομάδας και του ιδιοκτήτη της, Ιβάν Σαββίδη (δείτε εδώ).

Το INPAOK επικοινώνησε με τον Σανθ Χακόμπο με τον πρώην πορτιέρο το Δικεφάλου να μιλά για τα όσα γίνονται κατά του ΠΑΟΚ, για την διαιτησία στην Ελλάδα, αλλά και για το πόσο «καθαρό» θεωρεί το πρωτάθλημα της Super League, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως στο τέλος οι «ασπρόμαυροι» θα είναι οι νικητές του πολέμου που τους γίνεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός:

Ποια η σχέση σου με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη και ποια η άποψη σου για αυτόν;

«Ο Σαββίδης είναι για μένα σαν δεύτερος πατέρας μου. Με πίστεψε και με πάντα βοηθούσε. Έχουμε πολύ καλή σχέση και έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις για το πως θα γίνει ο ΠΑΟΚ καλύτερος ως σύλλογος και ως ομάδα. Όταν γύρισα από την Τενερίφη, που είχα πάει λόγω οικογενειακών προβλημάτων ο Άρνεσεν μου είπε πράγματα που δεν ίσχυαν από την πλευρά του προέδρου, καθώς αυτός ήθελε να υπογράψει με τον Όλσεν (σ.σ. ο Άρνεσεν).

Ο Σαββίδης είναι σημείο αναφοράς για κάθε οπαδό του ΠΑΟΚ, γιατί παλεύει για την ομάδα και την υπερασπίζεται με όλη του τη δύναμη. Πολύ λίγοι είναι οι πρόεδροι σαν και αυτόν. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που θέλει να βοηθάει τους παίκτες του. Θα έχει πάντα την υποστήριξη μου.

Θέλω να τονίσω ξανά πως για μένα είναι σαν πατέρας! Πάντα θέλει να σε βοηθάει σαν άνθρωπο και ακόμα και αν κάνεις λάθος είναι εκεί για να στο υποδείξει και να σε βοηθήσει να το διορθώσεις. Αν καταλάβει πως κάποιος σε αδικεί, τότε θα παλέψει για το δίκιο σου. Τώρα για τα όσα λένε περί δήθεν τρομοκρατίας περισσότερο φοβάμαι εσένα παρά τον Σαββίδη, γιατί όπως είπα ένας εξαιρετικός χαρακτήρας».

Ποια η γνώμη σου για τον φετινό ΠΑΟΚ; Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ φοβήθηκαν την ομάδα του Δικεφάλου;

«Από την πρώτη μέρα που πάτησα στην Ελλάδα κατάλαβα το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Όταν το 2012 υπέγραψα με τον ΠΑΟΚ κατάλαβα ότι όσα πίστευα είναι αλήθεια. Την ίδια περίοδο είχα πρόταση και από τον Ολυμπιακό, αλλά αποφάσισα να παίξω στην καλύτερη ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Κατάλαβα πως ο ΠΑΟΚ εκφράζει την προσωπικότητα μου γιατί και στους δύο μας αρέσει να παλεύουμε μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μπορεί να νικήσει τους πάντες και ο μοναδικός τρόπος για να του στερήσουν το πρωτάθλημα είναι με μη δίκαια μέσα. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από το ποδόσφαιρο και για αυτό δεν θέλουν να στεφθεί ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής.

Ωστόσο, όλοι εμείς που ξέρουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ γνωρίζουμε πως ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη ομάδα και θα παλέψει κόντρα σε όλους, έτσι ώστε να μην αδικηθεί ποτέ ξανά».

Έχεις παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και το γνωρίζεις και από την καλή και από την ανάποδη. Θεωρείς πως είναι ένα πρωτάθλημα που στο τέλος το κατακτά ο καλύτερος;

«Όχι! Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό... Θέλουν να το κατακτούν μονάχα οι ομάδες της πρωτεύουσας. Πιστεύουν πως είναι ανώτεροι από εμάς και κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν όποιον μπαίνει στον δρόμο τους.

To ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους καθαρούς που θα φέρουν τη διαφάνεια σε αυτό».

Ποια είναι η άποψη σου για τους Έλληνες διαιτητές και τα λάθη που κάνουν;

Το να είσαι διαιτητής δεν είναι εύκολο επάγγελμα είναι η αλήθεια.

Ωστόσο, δεν νομίζω πως είναι σύμπτωση πως όλα τα λάθη γίνονται κατά του ΠΑΟΚ! Δεν βλέπω να γίνονται τόσα λάθη στις άλλες ομάδες, επίσης δεν βλέπω ομάδες να δέχονται τις ίδιες κυρώσεις με τον ΠΑΟΚ ενώ έχουν κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό, αλλά πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να το φτιάξουμε αυτό και ο Ιβάν Σαββίδης θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε.

Έχεις καταλάβει τον πόλεμο που γίνεται κατά του ΠΑΟΚ και του Σαββιδη τις τελευταίες ημέρες, ποια πιστεύεις πως θα είναι η κατάληξη του;

«Πίστεψε με, ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης θα νικήσουν, θα είναι δύσκολο αλλά θα τα καταφέρουμε! Όλοι μαζί θα παλέψουμε εναντίον όλων και θα νικήσουμε!»

Διαβάστε ακόμη...