«Δεν έπρεπε να το διακόψει ο Κομίνης»

Από thessports.gr: Για τις αποφάσεις του Γιώργου Κομίνης στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τοποθετήθηκε ο πρώην διαιτητής, Γιώργος Φασόλης.
Πηγή: thessports.gr
«Δεν έπρεπε να το διακόψει ο Κομίνης»

Αναλυτικά, τα όσα είπε σε αθλητικό ραδιόφωνο:

Για το αν πρέπει ένας διαιτητής να καταθέσει στο δικαστήριο αν του ζητηθεί: Αυτό έχει να κάνει με την προσωπική διάθεση του καθενός. Αυτή τη στιγμή ο κ. Κομίνης βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και επίσης ίσως να μην έχει να συμπληρώσει κάτι παραπάνω από αυτά που έχει γράψει στο φύλλο αγώνα. Επίσης είναι σε δύσκολη θέση εξαιτίας του αποτελέσματος του αγώνα, καθώς υπήρξε αρχικά καταμέτρηση και μετά ακύρωση.

Για το αν έχει ξαναδεί διαιτητή να αλλάζει την απόφασή του εντός των αποδυτηρίων: Δεν μου έχει τύχει προσωπικά παρόμοιο γεγονός. Όμως όταν ο κ. Κομίνης αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο δεν ήξερε με τι καταστάσεις θα βρεθεί αντιμέτωπος εκτός αγωνιστικού χώρου. Πιθανολογώ πως βρέθηκε σε τέτοια διαδικασία καθώς περίμενε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ξαναγυρίσει στον αγωνιστικό χώρο. Έχω κάποιες πληροφορίες κατά της οποίες ο διαιτητής είχε ζητήσει από τις δύο ομάδες να ξαναμπούν στον αγωνιστικό χώρο για να ανακοινώσει τι θα κάνει με τελικά με το γκολ. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιστρέψει στο γήπεδο επικαλούμενη κάποιους λόγους που αναφέρονται και στο φύλλο αγώνα. Εμείς προφανώς και δεν ξέρουμε τι έγινε μέσα στα αποδυτήρια, αλλά έχουμε ακούσει ορισμένες συνομιλίες. Ο Κομίνης δεν θα έπρεπε να έχει διακόψει την αναμέτρηση, ειδικά από τη στιγμή που ο κόσμος ήταν υποδειγματικός και οι αρχές θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» τον αγωνιστικό χώρο και να λήξει η ένταση. Όμως από τη στιγμή που βρέθηκε στα αποδυτήρια ο διαιτητής δεν μπορούσε να πάρει αποτελέσματα τεχνικής φύσεων που είχαν να κάνουν με το σκορ του αγώνα.

Για τις αντιφάσεις του Κομίνη σχετικά με το γκολ και τη δική του εκτίμηση με το τι είχε υποδείξει τελικά ο διαιτητής: Σε πρώτη φάση το γκολ το μέτρησε αφού έδειξε σέντρα. Από εκεί και πέρα ο επόπτης έδειξε να είχε τις αμφιβολίες του κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Στη συνέχεια ο διαιτητής και ο επόπτης είχαν μία διαβούλευση και τελικά κινήθηκαν προς το μέρος που έγινε η φάση, καταλογίζοντας οφσάιντ. Ίσως είχε σκοπό ο διαιτητής να πάει στα αποδυτήρια για να αποφασίσει εκεί ποια θα είναι τελικά η κατάληξη της φάσης. Αυτό που δεν μπορεί να δικαιολογήσει όμως είναι, η απόφαση του για το γκολ έτσι όπως καταγράφεται στο φύλλο αγώνα. Θα έπρεπε εφόσον άλλαζε για τρίτη φορά απόφαση καταλογίζοντας εν τελεί το γκολ, να είχε καλέσει τους αρχηγούς και να τους ανακοίνωνε της απόφασή του, παρά τα όσα γίνονταν εκείνη τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο.

Για το αν ο Κομίνης και ο Ποντίκης είναι οι ηθικοί αυτουργοί των όσων ακολούθησαν: Αν ο Ποντίκης είχε πάει στο κέντρο του γηπέδου και ακολουθούσε και ο Κομίνης, ίσως είχαμε αποφύγει τα όσα ακολούθησαν. Όταν όμως έχεις το αίσθημα της αμφισβήτησης, το καταλαβαίνει και ο παίκτης και είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Έχω την εντύπωση όμως, πως ο επόπτης είπε στον Κομίνη πως βρίσκεται παίκτης του ΠΑΟΚ μπροστά στον διαιτητή.

Διαβάστε ακόμη...