«Λάβετε μέτρα αλλιώς…»

Από paok24.com: Αυστηρή προειδοποίηση από τους εκπροσώπους της παγκόσμιας Ομοσπονδίας
Πηγή: paok24.com
«Λάβετε μέτρα αλλιώς…»

Θέση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA. Οι εκπρόσωποί της περιμένουν τα μέτρα που ληφθούν στην Ελλάδα, μια και σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει άλλου είδους παρέμβαση:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Super League για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...