“Η καλύτερη στιγμή όταν έρθει το πρωτάθλημα”

Από thessports.gr: Ο Άλβες Λίνο μίλησε στο gazzeta για τον ΠΑΟΚ, την εκδίκαση του ντέρμπι, τη μάχη του πρωταθλήματος όπως και για τον Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: thessports.gr
“Η καλύτερη στιγμή όταν έρθει το πρωτάθλημα”

Ο Λίνο έπαιξε στον ΠΑΟΚ για 5,5 περίπου σεζόν και αγαπήθηκε από τους οπαδούς για τη συνέπειά του και την μαχητικότητα του. Μάλιστα, είναι πλέον και σκάουτερ του Δικεφάλου και πλέον δηλώνει…ΠΑΟΚτσής. Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Λίνο:

«Μόνο στον ΠΑΟΚ έμεινα τόσα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια ομάδα υποστηρίζω πια, για το τι χρώμα θα έχει η καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Ποια είναι η άποψη σου για όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ολυμπιακό;

«Άκουσα για μια πολύ υπερβολική αντίδραση από τον Όσκαρ Γκαρθία και τον ολυμπιακό. Είχαμε αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες συνθήκες κόντρα στον ολυμπιακό στο ‘Γ. Καραϊσκάκης’. Η διαφορά είναι πως δεν χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας για το παιχνίδι».

Ανησυχείς πως μπορεί να επιβληθεί τιμωρία στον ΠΑΟΚ;

«Από τη στιγμή που ο αγώνας δεν έγινε, θα έπρεπε να κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για ένα χαρτί υγείας».

Πως βλέπεις την τωρινή ομάδα του συγκριτικά με την ομάδα που αγωνιζόσουν εσύ;

«Στα 5,5 χρόνια που παρέμεινα στον ΠΑΟΚ είχαμε ομάδες οι οποίες τακτικά ήταν καλύτερες και άλλες που υπερτερούσαν σε ατομικά χαρακτηριστικά, όμως είναι δύσκολο να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις».

Θεωρείς πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής έπειτα από 33 χρόνια;

«Δεν είμαι μόνο εγώ πεπεισμένος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Όλοι το πιστεύουν αυτό και το δείχνει η ομάδα με την πορεία της. Βλέπετε όμως κάνουν κάποιοι το παν για να μην πάει ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη».

Ποιος είναι ο αγαπημένος παίκτης σου από την τωρινή ομάδα;

«Νομίζω πως συνολικά ο ΠΑΟΚ διαθετει ο ΠΑΟΚ καλούς παίκτες και όλα λειτουργούν στη σωστή κατεύθυνση. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον γιατί θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους. Είναι μια ομάδα με όλη τη σημασίας τη λέξης».

Πώς κρίνεις το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου;

«Ο προπονητής πάντα χρειάζεται χρόνο για να δείξει την δουλειά του και τι μπορεί να προσφέρει. Αυτό ισχύει και για τον Λουτσέσκου. Από την στιγμή που πήρε χρόνο βρήκε τις λύσεις στην ομάδα φέρνοντας θετικά αποτελέσματα».

Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις τι είπες στον Ιβάν Σαββίδη όταν τον συνάντησες την τελευταία φορά;

«Είπα στον Σαββίδη πως εάν δεν επέστρεφα στον ΠΑΟΚ δεν ξέρω τι θα έκανα. Το ήθελα πολύ. Ασφαλώς αυτή την εποχή έχει πάρα πολύ δουλειά και μεγάλες ευθύνες για την ομάδα, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί».

Όταν ήρθες στη Θεσσαλονίκη φανταζόσουν πως θα ρίζωνες στον ΠΑΟΚ;

«Έμεινα για μεγάλο διάστημα στον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω πως αυτά τα 5,5 χρόνια ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι. Το δεύτερο είναι να να γνωρίζεις την ομάδας και να ξέρεις την ιστορία της. Στη δική μου περίπτωση αυτό συνέβη και δέθηκα με τον ΠΑΟΚ».

Υπάρχουν ταλέντα στη Βραζιλία που βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο για να σταθούν στον ΠΑΟΚ;

«Πάντα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση γιατί πλέον οι ποδοσφαιριστές μεταπηδούν σε μικρή ηλικία στην Ευρώπη. Ασφαλώς και έχω ανακαλύψει κάποια ταλέντα, όμως τα πάντα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ αφού ο σύλλογος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο».

Ποια είναι καλύτερη στιγμή σου στον ΠΑΟΚ;

«Η καλύτερη στιγμή μου στον ΠΑΟΚ δεν έχει έρθει ακόμα. Θα είναι αν κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα κάτι που περιμένω».

Περίμενες πως ο Φερνάντο Σάντος μετά τον ΠΑΟΚ θα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν εξεπλάγην για όσα πέτυχε ο Φερνάντο Σάντος μετά τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός προπονητής υψηλού επιπέδου, που έχει τον τρόπο του να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές και να τους έχει κοντά του».

Διαβάστε ακόμη...