Άρνεσεν για ΠΑΟΚ, Σαββίδη και Πρίγιοβιτς

Από thessports.gr: Ο Φρανκ Άρνεσεν που διατέλεσε τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ κατά το παρελθόν μίλησε στο Metropolis 95,5 και θυμήθηκε την θητεία του στον Δικέφαλο ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στο παρών του ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
Άρνεσεν για ΠΑΟΚ, Σαββίδη και Πρίγιοβιτς

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εξαιρετική φετινή πορεία του ΠΑΟΚ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο:«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ. Κερδίζει μέσα-έξω, είναι πολύ σταθερός και εικόνα που βγάζει είναι πολύ ελκυστική. Το σημαντικό είναι ότι δέχεται πολύ λίγα γκολ και σκοράρει με πολλούς παίκτες, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους αντιπάλους του. Εφόσον κερδίζει τόσα πολλά παιχνίδια, η ομάδα αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον στον τελικό του Κυπέλλου και η ψυχολογία ομάδας και κόσμου είναι στα ύψη και όλο αυτό που ζουν είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για το αν ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι μία συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει ο ίδιος με τον Ιβάν Σαββίδη: «Όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε πολλά χρήματα αλλά δεν είναι εύκολο να πάρεις πρωτάθλημα με τη μία. Χρειάζεται χρόνος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν το πρώτο σημάδι ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στο ποδόσφαιρο, είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις τρόπαια. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία εδώ και πολλά χρόνια για να κατακτήσει τον τίτλο. Απομένουν λίγες μόνο αγωνιστικές, είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρει και σαφώς θα είναι μια επιτυχία που θα πιστωθεί σε όλους μέσα στον ΠΑΟΚ όπως και στον Ιβάν Σαββίδη που έχει κάνει αυτήν την τεράστια επένδυση».

Για το αν έμαθε για όσα έγιναν στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με τον Οσκαρ Γκαρθία: «Δεν το είδα, έμαθα όμως ότι αναβλήθηκε το παιχνίδι. Συμβαίνουν πολλά παρόμοια περιστατικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει κάποια στιγμή να το δουν σοβαρά στο ανώτατο επίπεδο και να βρουν τον τρόπο να τα σταματήσουν. Έχουμε δει αντίστοιχα περιστατικά στις έδρες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Δεν είναι ωραίο να υπάρχουν απειλές αφαίρεσης βαθμών από τις ομάδες γιατί αλλοιώνεται το ποδόσφαιρο».

Για ότι ο ΠΑΟΚ δεν πούλησε τον Πρίγιοβιτς παρά την πολύ υψηλή πρόταση της κινεζικής Χενάν: «Δεν μπορώ να το σχολιάσω, δεν είμαι μέσα στον σύλλογο για να ξέρω όλα τα δεδομένα. Όμως, προφανώς ο κ. Σαββίδης σκέφτηκε ότι δεν μπορούσε να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή γιατί θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα και έχει πολύ καλές πιθανότητες και για το νταμπλ. Ούτως ή άλλως σε τρεις μήνες, η μεταγραφική αγορά ανοίγει και πάλι οπότε μπορεί να το ξαναδεί το θέμα. Πιστεύω ότι σκέφτηκε ότι θέλει να πάρει το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και για να το πετύχει πρέπει να έχει τους καλύτερους παίκτες. Οπότε έπραξε σωστά και δεν τον πούλησε».

Διαβάστε ακόμη...