Έκθεση ΕΛ.ΑΣ: Μακριά από την Τούμπα οι τραυματισμοί αστυνομικών

Από sdna.gr: To SDNA φέρνει στο φως την έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια εκτός Τούμπας.
Πηγή: sdna.gr
Έκθεση ΕΛ.ΑΣ: Μακριά από την Τούμπα οι τραυματισμοί αστυνομικών

Το επίσημο έγγραφο κάνει λόγο για τραυματισμούς αστυνομικών, μακριά όμως από το γήπεδο απομακρύνοντας την πιθανότητα ποινής για τα συγκεκριμένα επεισόδια.

Δύο περίπου 24ωρα μετά το παιχνίδι της Τούμπας, στο οποίο οι δυο ομάδες δεν βρέθηκαν ποτέ στη σέντρα, λόγω της απόφασης του ολυμπιακού να αποχωρήσει άμεσα για τα αποδυτήρια μετά το ρολό χαρτί που δέχθηκε ο Γκαρσία, η "αντιδικία" ΠΑΟΚ - ολυμπιακού μαίνεται...

Ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η υπερασπιστική γραμμή του ολυμπιακού έχει να κάνει με την έκθεση της Αστυνομίας για τα όσα έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της Τούμπας, με τους "ερυθρόλευκους" να επικαλούνται επεισόδια και διενέξεις οπαδών του ΠΑΟΚ με την Αστυνομία, ζητώντας την τιμωρία του Δικεφάλου και διπλή αφαίρεση βαθμών.

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ, μετά την "αντεπίθεση" που ετοίμασαν με τις εκθέσεις παρατηρητή και γιατρού αγώνα που δικαιώνουν στην ουσία τους "ασπρόμαυρους", δεν άφησαν ούτε το συγκεκριμένο επιχείρημα του ολυμπιακού να πέσει κάτω και απαντώντας μέσα από το επίσημο έγγραφο της Αστυνομίας, τονίζουν πως είναι σαφές ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα αρκετά μακριά από το γήπεδο και από αυτό που ονομάζει κανείς... περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναγράφονται οι οδοί Κλεάνθους και Γρηγορίου Λαμπράκη, που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Το SDNA φέρνει στο φως το επίσημο έγγραφο γύρω από το οποίο έχει ανάψει η "φωτιά" και στην οποία αναγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο το που έγιναν τα επεισόδια. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχώρησαν από μια κατάμεστη Τούμπα, με τον προαύλιο χώρο του γηπέδου σταδιακά να γεμίζει με κόσμο που έβγαινε από το γήπεδο.

Οι τριακόσιοι περίπου, που βρέθηκαν έξω από τις θύρες 1, 2 και 3, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση, αρχικά ήταν στην οδό Κλεάνθους κι ακολούθως προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Σε αυτές τις οδούς και αρκετά μακριά από το γήπεδο σημειώθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις και προκλήθηκαν φθορές, όπως ακριβώς αναγράφει η έκθεση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο επίσημο έγγραφο της Αστυνομίας σημειώνεται και πάλι με ξεκάθαρο τρόπο πως ο τραυματισμός των τριών οργάνων της τάξης σημειώθηκε στις οδούς Κλεάνθους και Γρ.Λαμπράκη και όχι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, πάνω στο οποίο προσπάθησε να... πατήσει ο ολυμπιακός.

Ως εκ τούτου, φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα ποινής στον ΠΑΟΚ για τα συγκεκριμένα επεισόδια και το... δικαστικό θρίλερ θα κριθεί για το αντικείμενο στον προπονητή του ολυμπιακού.

Αναλυτικά το επίμαχο σημείο που αναγράφεται ξεκάθαρα:

Κατά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο της Τούμπας, έλαβαν χώρα τα παρακάτω:

-Κατά το χρονικό διάστημα από την 21.05 εώς 22.00 ώρα, επί της οδού Κλεάνθους από το ύψος του γηπέδου εώς την συμβολή με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, περίπου τριακόσιοι οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ που συγκεντρώθηκαν εξωτερικά των θυρών 1, 2, και 3 του γηπέδου στη θέα των στατικών Αστυνομικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων της Δ.Α.Ε.Θ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και με ενωμένες δυνάμεις και ψυχικό δεσμό προέβησαν σε ρίψεις πετρών, γυάλινων φιαλών, ξύλινων και μεταλλικών ράβδων σε βάρος τους. Οι Αστυνομικές Δυνάμεις της Δ.Α.Ε.Θ ενήργησαν με την απαιτούμενη χρήση δακρυγόνων μέσων και απώθησαν τα άτομα αρχικά στην οδό Κλεάνθους κι ακολούθως προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, απ΄όπου στη συνέχεια και μετά το πέρας των εκεί διαδραματισθέντων επεισοδίων οι άγνωστοι δράστες διέφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Από τις ρίψεις των αντικειμένων εκ μέρους των άγνωστων δραστών προκλήθηκαν φθορές σε οχτώ (8) ασπίδες, δύο (2) κράνη και δύο (2) καλαμίδες των δυνάμεων της Δ.Α.Ε.Θ/Υ.Α.Τ., υλικές ζημιές σε ένα Υπηρεσιακό αυτοκίνητο (Ε.Α.24143 μάρκας NISSAN TERRANO), σε ένα Ι.Χ.Ε όχημα με αριθμό κυκλοφορίας PEK - 5027 και σε έξι (6) κάδους απορριμάτων.

Τέλος από τις ρίψεις των αντικειμένων που έλαβαν χώρα στις οδούς Κλεάνθους και Γρ.Λαμπράκη τραυματίστηκαν τρεις (3) Αστυνομικοί της Δ.Α.Ε.Θ/Υ.Α.Τ.

Διαβάστε ακόμη...