«Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν τι φανέλα φορούν, η νίκη είναι μονόδρομος»

Aπό sdna.gr: Ο Σανθ Χακόμπο συστήθηκε ως... τρελός και παραμένει ακόμη και σήμερα ένας από τους ανθρώπους που δεν "μασάνε" τα λόγια τους. Ειδικά όταν η συζήτηση αφορά ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.
Πηγή: sdna.gr
«Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρουν τι φανέλα φορούν, η νίκη είναι μονόδρομος»

Μπορεί να αγωνίστηκε στην Ελλάδα με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΟΚ, ωστόσο, δέθηκε όσο λίγοι με τον Δικέφαλο και ακόμη και σήμερα δηλώνει φανατικός οπαδός των "ασπρόμαυρων".

Από την Δανία και με το ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων στην Άαρχους, ο Ισπανός έδωσε το σύνθημα της νίκης για τον ΠΑΟΚ, μιλώντας στο SDNA. Με τον χρόνο να είναι αρκετά πιεσμένος, ο Χακόμπο θα προσπαθήσει να πάρει μια... γεύση από το παιχνίδι, καθώς όπως δήλωσε: «Θα προσπαθήσω το δω, εκείνη την ώρα έχουμε σύσκεψη με την ομάδα για να προγραμματίσουμε την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, πιστεύω πως θα προλάβω να δω το δεύτερο ημίχρονο».

Ερωτηθείς για το σημείο - κλειδί που θα δώσει τη νίκη, ο Ισπανός τόνισε:«Πιστεύω ότι τέτοια παιχνίδια τα κερδίζεις με πάθος και χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια από αυτούς και γι΄αυτό φέτος δεν είναι τυχαίο που είναι πρώτος. Και σε μια κατάμεστη Τούμπα, το έργο του ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη πιο εύκολο».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σταθεί και στη διαφορά των δυο ομάδων, όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται: «Η διαφορά στο γήπεδο είναι πως αυτοί με τα... ερυθρόλευκα δεν μπορούν να κερδίσουν στην Τούμπα, εύκολα. Εκτός Τούμπας θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά».

Όσο για την προσέγγιση τέτοιων παιχνιδιών, ειδικά των ντέρμπι στην Ελλάδα, ο Χακόμπο δείχνει πως διατηρεί ακόμη και σήμερα το "φλογερό" ταμπεραμέντο του, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους παίκτες του Δικεφάλου: «Θεωρώ πως αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνωρίζουν τη σημασία της φανέλας που φορούν, θα καταλάβουν ότι η νίκη είναι μονόδρομος. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής φοβάται τέτοια ματς, καλύτερα να αλλάξει επάγγελμα».

Ο ίδιος άλλωστε ομολογεί πως αυτά τα παιχνίδια είναι που μένουν στο μυαλό των παικτών, με τον ίδιο να μην ξεχνάει τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το πάθος τους για την ομάδα ενώ ρίσκαρε, δίνοντας τα δικά του προγνωστικά: «Θυμάμαι όλο το πάθος και την τρέλα του κόσμου του ΠΑΟΚ, πως ζούσαν για να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα, κάτι το οποίο είναι πραγματικά απίστευτο. Όσο για το σκορ; 2-0».

Διαβάστε ακόμη...