Η δύναμη του πάγκου

Από paok24: Ο Δικέφαλος θέλει να προχωρήσει με νίκες στο πρωτάθλημα και επόμενο αντίπαλος ο Ολυμπιακός, την ώρα που έχει 18 παίκτες έτοιμους για ένα μεγάλο ντέρμπι.
Πηγή: paok24.com
Η δύναμη του πάγκου

Πολλές φορές ο Ολυμπιακός ήρθε στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ είχες είτε καλύτερη είτε ισάξια ομάδα με τους αντιπάλους του. Φέτος όμως η δύναμη του ΠΑΟΚ δεν θα είναι μόνο οι 11 πρώτοι, αλλά και οι παίκτες του πάγκου του.

Εάν κρατήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ στον άξονα θα έχει τους Πέλκα, Μαουρίτσιο και Σάκχοφ και μπροστά τους, τους Κάμπος, Μπίσεσβαρ και Πρίγιοβιτς, ο Λουτσέσκου έχει άσο στο μανίκι και στην άκρη του πάγκου του.

Στο πάγκο τότε θα είναι οι Ρέι, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Μουλέν, Κάνιας, Λημνιός, Μακ και Κουλούρης. Πέραν των Μαζελά, Ρέι και Κουλούρη που απλά είναι αλλαγή προσώπων στις ίδιες θέσεις υπάρχουν και οι λύσεις που μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα. Ο Αζεβέδο παιρνώντας στον αγωνιστικό χώρο θα είναι ένας παίκτης που θα δώσει ώθηση στον Βιεϊρίνια και φυσικά φρέσκα πόδια στην πίσω πλευρά.

Ο Κάνιας σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ θέλει να ακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην δύναμη τότε με την καλύτερη αντιμετώπιση που έχει στην άμυνα θα μπορέσει να δώσει περισσότερη κάλυψη στα αμυντικά κενά από ότι ο Σάκχοφ, ενώ ο Μουλέν σε σχέση με τον Μαουρίτσιο θα μπορούσε να δώσει μία φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή και ίσως περισσότερες "πάσες κλειδιά" όσο περνά ο χρόνο και κουράζονται περισσότερο οι αντίπαλοι.

Τέλος είναι και οι λύσεις στα πλάγια. Μακ και Λημνιός έχουν περισσότερη έκρηξη και ταχύτητα από τους δύο παίκτες που προορίζονται για βασικοί και με τα δικά τους χαρακτηριστικά, εάν περάσουν στο παιχνίδι να δώσουν την απαραίτητη έκρηξη και ορμή κόντρα στους αντιπάλους πιέζοντας πολύ περισσότερο από τις πρώτες πάσες των αντιπάλων.

Διαβάστε ακόμη...