Έτσι προέκυψε ο Πετγουέι

Από novasports: Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην απόκτηση του Αμερικανού παίκτη, ο οποίος καλύπτει δύο θέσεις.
Πηγή: novasports.gr
Έτσι προέκυψε ο Πετγουέι

Ο ΠΑΟΚ ξάφνιασε άπαντες με τη σημερινή (22/2) ανακοίνωση της απόκτησης του Τεράν Πετγουέι. Οι «ασπρόμαυροι» έριξαν κεραυνό εν αιθρία, τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι θα πορεύονταν με το υπάρχον ρόστερ ως το τέλος της σεζόν.

Πίσω από την κίνησή τους αυτή, όμως, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό, με βάση το οποίο η απόκτηση ενός παίκτη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κρίθηκε επιβεβλημένη.

Κατ’ αρχάς, ο Αμερικανός καλύπτει δύο θέσεις, καθώς αγωνίζεται τόσο ως γκαρντ, όσο και ως φορ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει είτε η ομάδα αγωνίζεται με κοντό, είτε με ψηλό σχήμα στη διάρκεια ενός αγώνα.

Δεύτερον, γνωρίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αφού αγωνίστηκε τόσο στην Ιταλία, με την Πιστόια, όσο και στη Γαλλία, με τη Ναντέρ. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, γνωρίζει το Basketball Champions League, καθώς αγωνίστηκε αυτή τη σεζόν στη διοργάνωση με τη γαλλική ομάδα –και μάλιστα έπαιξε εναντίον του Άρη, αφού η ομάδα του ήταν στον ίδιο όμιλο με τους «κίτρινους». Αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει τη σημασία των αγώνων του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα για τους «16» του θεσμού, αλλά και τις ιδιαιτερότητες αυτού του τύπου των αγώνων.

Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ ήθελε να ενισχύσει τις επιθετικές επιδόσεις του εν όψει της τελικής ευθείας στην κανονική περίοδο.

Κι αυτό, διότι η προσπάθειά του για την κατάληψη μιας θέσης μέσα στην πρώτη τετράδα της τελικής βαθμολογίας ή μέσα στην πρώτη εξάδα ακόμη, έχει δυσκολέψει, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με τις απανωτές ήττες το τελευταίο διάστημα.

Ο Πετγουέι είναι σκόρερ (οι 10,8 πόντοι κατά μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα είναι ένα σημαντικό στοιχείο), οπότε οι «ασπρόμαυροι» πιστεύουν ότι έχει να τους δώσει πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Στο φινάλε, είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι «ζεστός» από τις συμμετοχές του με τη Ναντέρ. Από τη γαλλική ομάδα έμεινε ελεύθερος πριν μία εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε μαζί του το τελευταίο διήμερο, τον απέκτησε ως προσθήκη στο ρόστερ του και όχι ως προάγγελο λύσης κάποιας από τις υπάρχουσες συνεργασίες, οπότε η συνέχεια επί του... παρκέ!   

Διαβάστε ακόμη...