Μιχόπουλος για ντέρμπι, ντάμπλ και ατμόσφαιρα

Από thessports.gr: Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Νίκος Μιχόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό Arena fm και θυμήθηκε για λίγο τα ντέρμπι με τον oλυμπιακό και παράλληλα εξέφρασε την άποψή του για την διεκδίκηση των τίτλων από τον Δικέφαλο.
Πηγή: thessports.gr
Μιχόπουλος για ντέρμπι, ντάμπλ και ατμόσφαιρα

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σε ερώτηση για το τι θυμάται από τα ντέρμπι με τον oλυμπιακό είπε:

«Τα θυμάμαι όλα, ήταν όλα πολύ σημαντικά. Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-oλυμπιακού είναι από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα. Κάθε παιχνίδι έχει την ιδιαιτερότητά του με πολύ φανατισμό, με πολύ κόσμο, με πολύ πάθος. Όλα είναι χαραγμένα στη μνήμη μου δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά. Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο σε αυτά τα παιχνίδια, για τον αγωνιστικό χώρο μιλάω πάντα, είναι το πάθος και η δύναμη που βγάζουν και οι δύο ομάδες».

Για το ντέρμπι του ‘94:

«Όταν παίζεις με δέκα παίχτες και κερδίζεις με 3-0 έναν oλυμπιακό που τότε είχε αρχίσει να είναι στα πολύ καλά του, σημαίνει ότι όλοι το θέλαμε πάρα πολύ. Και με εννιά να παίζαμε πάλι πιστεύω ότι θα το κερδίζαμε».

Για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του oλυμπιακού. Είναι σε πολύ καλή και αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Θα παίζει μες στην Τούμπα έχοντας τη βοήθεια του κόσμου του. Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι θα έχει κατοχή, θα έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, έτσι ο oλυμπιακός θα μένει πίσω περιμένοντας να κάνει την αντεπίθεση. Τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ θεωρώ πως είναι τα πλάγια, συγκεκριμένα τα δύο μπακ που ανεβαίνουν πολύ ψηλά με πολύ καλά χτυπήματα, πολύ καλές σέντρες. Αυτό είναι ταυτόχρονα ένα μειονέκτημα γιατί δημιουργούνται πολλοί κενοί χώροι και μια ομάδα σαν τον oλυμπιακό μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό. Πιστεύω είναι στο χέρι του προπονητή και των παικτών να το λύσουν αυτό».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το παιχνίδι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο:

«Σε ατομικό επίπεδο θεωρώ πως είναι αυτά που είπα πιο πάνω. Δηλαδή όποιος υπερτερεί σε πάθος, σε δύναμη, σε θέληση θα είναι υπέρ του. Είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ το έχει αυτό. Παίζει στην έδρα του, στην Τούμπα, με τον κόσμο του και είναι και σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας:

«Είναι φοβερό το συναίσθημα για έναν ποδοσφαιριστή σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ειδικά στην Τούμπα που η δυναμική του κόσμου είναι τεράστια. Σου δίνει φοβερή ώθηση, ένα συναίσθημα πάθους και θέλησης απίστευτο. Ξεπερνάς τα όρια σου. Πιστεύω κάθε ποδοσφαιριστής που έχει παίξει εκεί το έχει νιώσει».

Για το αν θα πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα:

«Πιστεύω ότι μπορεί να το πάρει με βάση την εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα. Η πορεία του, το ρόστερ του, η ποιότητα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Με όλα αυτά ναι θεωρώ πως είναι το φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

«Η γνώμη μου είναι πως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ οι βαθμοί θα είναι διπλοί. Θεωρώ πως τα πιο “μικρά” παιχνίδια, με τις πιο “αδύναμες” ομάδες θα τα κερδίσουν και οι δύο ομάδες. Γι αυτό θεωρώ πως το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι διπλής σημασίας. Αν κερδίσει θα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το αν “ζηλεύει” τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θα φέρουν το πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια:

«Δε τους ζηλεύω απλά θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια. Η προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές, το ιατρικό επιτελείο, το προπονητικό team και γενικότερα άπαντες έχουν ένα μερίδιο στην επίτευξη, αν τελικά επιτευχθεί, ο στόχος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δε το κρύβω πως όταν είμαι και εγώ στο γήπεδο είναι σαν να είμαι παίζω και εγώ».

Για το αν μπορεί να πάρει το νταμπλ:

«Καταρχάς, να ευχηθούμε να το πάρει. Αλλά ναι, πιστεύω πως στο σημείο που έχει φτάσει σίγουρα μπορεί να το πάρει».

Ποιους παίκτες θεωρεί κομβικούς εκτός από το Μάτος και τον Βιεϊρίνια:

«Όλα τα παιδιά έκαναν το καλύτερό τους και το δείχνουν σε κάθε παιχνίδι. Απλώς αυτοί οι δύο έδωσαν ώθηση σε όλους τους άλλους. Είναι παίκτες που δημιουργούν υπεραριθμίες και στο κέντρο και στην επίθεση που σημαίνει πως και οι χαφ και οι επιθετικοί έχουν πολλή βοήθεια και αυτομάτως αυξάνεται και η δική του απόδοση».

Για την ενσωμάτωση των ξένων στη κουλτούρα και στον ΠΑΟΚ:

«Είναι σημαντική αλλιώς δε θα έβγαινε αυτό το αποτέλεσμα. Τα παιδιά γίνανε για να μην ομάδα, θα πω παρέα και αυτό που βγαίνει στο γήπεδο δείχνει πως είναι μια οικογένεια. Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πέρα από την ποιότητα, αν δεν είχανε αυτή την ομοιογένεια δε θα είχαν αυτό το αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...