Αυτοψία του SDNA και μαρτυρίες για την επίθεση! (pics)

Από sdna.gr: Αυτοψία του SDNA στην Καισαριανή, στο σημείο όπου δέχθηκε επίθεση ο Αμρ Ουάρντα. Ανατριχιαστικές μαρτυρίες των κατοίκων για την ενέδρα στον Αιγύπτιο, κατευθείαν στη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας η υπόθεση!
Πηγή: sdna.gr
Αυτοψία του SDNA και μαρτυρίες για την επίθεση! (pics)

Αναστάτωση επικρατεί όπως είναι φυσιολογικό στο σημείο της Καισαριανής όπου το βράδυ της Τρίτης ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Αμρ Ουάρντα, δέχθηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από γνωστό μαγαζί, στο οποίο παρακολουθούσε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, λίγα μέτρα μακριά από την Τροχαία και τη Διεύθυνση των ΜΑΤ! Το SDNΑ βρέθηκε εκεί και κατέγραψε μαρτυρίες των κατοίκων.

Για να καταλάβει καλύτερα ο αναγνώστης το σημείο στο οποίο στήθηκε η ενέδρα (γιατί περί τέτοιας επρόκειτο) στον ποδοσφαιριστή, το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται στην Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου, εκεί όπου ξεκινάει η Εθνικής Αντιστάσεως, βασικός οδικός άξονας της Καισαριανής, και πολύ κοντά στην Υμηττού, την «αρτηρία» του Παγκρατίου. Στον δρόμο αυτό υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά, συχνά το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο, στάσεις λεωφορείου, δημοτικά σχολεία, αρκετό πράσινο και πίσω από την καφετέρια τα στενά στα οποία αφήνουν συνήθως οι θαμώνες τα αυτοκίνητά τους, καθώς δεν διαθέτει κλειστό πάρκινγκ, ενώ η Τροχαία είναι τόσο κοντά στο σημείο που ορισμένοι πελάτες προτιμούν να παρκάρουν εκεί τις μοτοσικλέτες τους για επιπλέον ασφάλεια.

«Ήταν ενέδρα...»

«Όλα ήταν ήσυχα μέχρι να ξεσπάσει το... πανηγύρι», αναφέρει κάτοικος την περιοχής, καταρρίπτοντας τη θεωρία ότι ενδεχομένως να υπήρξε κάποιος καυγάς του Αιγύπτιου διεθνή μέσου με θαμώνες της καφετέριας που να συνεχίστηκε έξω από το μαγαζί. «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές, τρεξίματα και κραυγές που ζητούσαν βοήθεια, προσωπικά πετάχτηκα από το κρεβάτι μου να δω τι συνέβη, ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια του, είδαμε άτομα με κουκούλες να φεύγουν τρέχοντας και εκκλήσεις για να καλέσει κάποιος την Αστυνομία, να πάρει το 100, το οποίο πάντως άργησε κάπως να έρθει. Δεν είδα αν βιντεοσκοπούσαν κιόλας το περιστατικό ή αν κρατούσαν μαχαίρι, κράνη πάντως δεν είχαν».

«Τον έσωσε η ταχύτητά του!»

«Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση», είπε στο SDNA άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν σε παραπλήσια επιχείρηση και έγινε αυτόπτης μάρτυρας του θλιβερού περιστατικού. «Δεν τον χτύπησαν πάντως από όσο είδα εγώ, μάλλον τον... έσωσε η ταχύτητά του, καθώς κατάφερε να διαφύγει και να μπει στο διπλανό μαγαζί. Θέλω να πω επίσης ότι βγήκε κόσμος από την καφετέρια όπου καθόταν πριν και έτρεξε να τον βοηθήσει μόλις τον άκουσε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, δεν έμειναν αδιάφοροι, κάτι το οποίο πιθανόν να τρόμαξε τους δράστες και να τους έκανε να αποχωρήσουν από εκείνο το σημείο, χωρίς πάντως να τους προλάβει κάποιος».

Στα 30 μέτρα από την Τροχαία και τα ΜΑΤ!

Το θράσος πάντως των δραστών και η ασυλία που αισθάνονται πλέον για να στήνουν ενέδρες σε ανθρώπους του αθλητισμού έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς στα 30 μέτρα από το μαγαζί όπου καθόταν ο Ουάρντα με τον φίλο του βρίσκεται η Τροχαία Καισαριανής (οδός Χίου) και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, η Διεύθυνση των ΜΑΤ δηλαδή, δύο ογκώδη τμήματα - αστακοί σε σχετικά πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας, άριστα φυλασσόμενα επί 24ωρου βάσεως και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στην αυτοψία που πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το SDNA, υπήρχαν ένστολοι αστυνομικοί σε υπηρεσία σε απόσταση αναπνοής από την καφετέρια!

Δεύτερο κρούσμα οπαδικής βίας στην περιοχή μετά το δείπνο Κοντονή

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια οδό με το μαγαζί έξω από το οποίο στήθηκε η ενέδρα στον Ουάρντα και σε περίπου 500 μέτρα απόσταση, τον Απρίλιο του 2017 οπαδοί του Ολυμπιακού με full face, κράνη και βιντεοσκοπώντας το περιστατικό είχαν διακόψει το δείπνο του Υπουργού Δικαιοσύνης (πρώην Αθλητισμού) Σταύρου Κοντονή, απειλώντας και βρίζοντας αυτόν και τους συνδαιτυμόνες του. Δεύτερο κρούσμα λοιπόν οπαδικής βίας στην συγκεκριμένη περιοχή μέσα στο 2017, με τα ονόματα των δραστών του προηγούμενου περιστατικού βέβαια να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας η υπόθεση

Το SDNA επισκέφθηκε την Ασφάλεια Καισαριανής, το Αστυνομικό Τμήμα δηλαδή στο οποίο μετέβη ο Αιγύπτιος διεθνής μέσος του Ατρόμητου για να καταθέσει σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε. Τα στελέχη της μας ενημέρωσαν ότι η υπόθεση έφυγε σχεδόν αμέσως από τα χέρια τους, ήδη από το βράδυ της Τρίτης, και τη χειρίζεται πλέον η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας. Επιβεβαιώνουν μάλιστα με βάση την εμπειρία τους ότι πρόκειται για επίθεση με οπαδικά κριτήρια («αλλιώς δεν θα έφευγε κατευθείαν για την ΓΑΔΑ, Αθλητική Βία, το λέει και η λέξη», μας ανέφεραν χαρακτηριστικά) και είναι βέβαιοι ότι η έρευνα θα ξεκινήσει άμεσα, με επιπλέον καταθέσεις μαρτύρων και συλλογή στοιχείων, σε μια υπόθεση για την οποία είναι κατηγορηματικοί ότι θα αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα από τις Αρχές.

Διαβάστε ακόμη...