«Είμαι έτοιμος για την Εθνική, ένιωσα σημαντικός στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δηλώνει μέσω του SDNA έτοιμος για την πρόκληση της Εθνικής Ανδρών, μιλά για τα παιχνίδια με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία και στέκεται στην σημαντική εμπειρία του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Είμαι έτοιμος για την Εθνική, ένιωσα σημαντικός στον ΠΑΟΚ»

Είναι ένα όνομα που είναι... απόλυτα συνυφασμένο με την Εθνική μας ομάδα στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε Παίδες, Έφηβους και Νέους, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «κουβαλά» καλοκαίρια γεμάτα επιτυχίες, λάμψη, μετάλλια και προσωπικές διακρίσεις, που τον είχαν τοποθετήσει στο... επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος στα τουρνουά των «μικρών» Εθνικών.

Ο άσος του ΠΑΟΚ θεωρείται ως ένας από τους κύριους... εκπρόσωπους της «χρυσής» φουρνιάς των Νέων που έρχεται, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να τον καλεί στην προεπιλογή της «Επίσημης Αγαπημένης» για το δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα παιχνίδια με Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία.

Μιλώντας στο SDNA κατά την διάρκεια της «γαλανόλευκης» Media Day, ο νεαρός φόργουορντ δήλωσε ενθουσιασμένος και έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής, αναφέρθηκε στο κλίμα και την καλή επικοινωνία ανάμεσα στους διεθνείς και στάθηκε σε αυτά που του έχει προσφέρει ο ΠΑΟΚ, στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

«Καινούρια εμπειρία, να κάνουμε αυτό που πρέπει»
«Είναι ωραία. Νιώθω όμορφα που βρίσκομαι εδώ, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, να έχω υποχρεώσεις με την Εθνική μέσα στον χειμώνα. Τα παιδιά τα ξέρω σχεδόν όλα, οπότε αυτό βοηθά πολύ και δεν θα έχω πρόβλημα», ανέφερε αρχικά στο SDNA σχετικά με τα πρώτα του συναισθήματα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, προτού σχολιάσει τις εντυπώσεις του από τη νέα «γαλανόλευκη» εμπειρία που βιώνει:

«Σίγουρα είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα, διαφορετικές συνθήκες. Εγώ είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μπορώ και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όποιος ρόλος και αν μου δοθεί από τον κόουτς. Θα κάνω όλα όσα μου ζητηθούν, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Στη συνέχεια, ο νεαρός φόργουορντ αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά παιχνίδια που έχει μπροστά της η Εθνική μας ομάδα, η οποία θα κυνηγήσει το απόλυτο απέναντι σε Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εικόνα από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Είδαμε την Αγγλία στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ξέρουμε ότι και εκεί μπορεί να υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Το βασικό είναι να παρουσιαστούμε εμείς όπως πρέπει και πιστεύω ότι θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε τις δύο νίκες», ανέφερε σχετικά με τα παιχνίδια που εντάσσονται στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο νεαρός φόργουορντ στάθηκε στα δυνατά σημεία της ομάδας που... χτίζει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, με βάση και την διαμάχη ανάμεσα στην Euroleague και την FIBA, αναφέροντας: «Πιστεύω πως αυτή η ομάδα έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία που μας κάνουν καλούς, όπως η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και η εμπειρία που έχουν κάποια παιδιά και βοηθά πολύ και τους μικρότερους. Υπάρχει ένα καλό κράμα που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια που έρχονται».

«Ένιωσα σημαντικός στον ΠΑΟΚ»
Αφήνοντας για λίγο την Εθνική, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, η φετινή σεζόν αποτελεί μία νέα... αρχή για τον νεαρό φόργουορντ, ο οποίος άφησε τον Παναθηναϊκό Superfoods για την Θεσσαλονίκη, ώστε να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να αποκτήσει σημαντικές αγωνιστικές παραστάσεις για το μέλλον του.

Μάλιστα, ο Χαραλαμπόπουλος έχει εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στην αρχή της σεζόν, έχοντας αναλάβει αρκετές ευθύνες αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μιλώντας σχετικά με το πόσο τον έχει βοηθήσει η εμπειρία του ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ανέφερε: «Σίγουρα με έχει βοηθήσει η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ. Νιώθω πως αυτό έπρεπε να γίνει... Έπρεπε να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, να νιώσω σημαντικός σε μία ομάδα. Βλέπω βελτίωση σε κομμάτια του παιχνιδιού μου και πιστεύω πως αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο στη συνέχεια της χρονιάς αλλά και στην επόμενη σεζόν, με την δουλειά που θα γίνει και το καλοκαίρι».

Προτού κλείσει και σηκωθεί από την καρέκλα για να κάνει μερικά σουτ με τον Μιχάλη Λούντζη και να προετοιμαστεί για την πρώτη προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας στο ΟΑΚΑ, ο ταλαντούχος φόργουορντ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Νιώθω καλά, έχω ρυθμό και είμαι έτοιμος να ζήσω αυτή την εμπειρία, που θέλω να συνδυαστεί με δύο νίκες».

Διαβάστε ακόμη...