Οι... άσσοι που τράβηξε από το μανίκι του ο Λουτσέσκου!

Από sdna.gr: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου... τραβάει διαρκώς άσσους από το μανίκι του, αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του ρόστερ που διαχειρίζεται και οδηγεί τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 33 χρόνια.
Πηγή: sdna.gr
Οι... άσσοι που τράβηξε από το μανίκι του ο Λουτσέσκου!

Πολλές φορές μικρές κινήσεις, είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μία "κούρσα" όπως είναι αυτή για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το γνωρίζει καλά αυτό και το απέδειξε στην πράξη, καθώς όταν η μπάλα "έκαιγε", ο Ρουμάνος είχε την οξυδέρκεια, τις λύσεις και την ευχέρεια αν προτιμάτε (βάσει του ρόστερ που είχε στη διάθεσή του), για να "χτυπήσει" την κατάλληλη στιγμή.

Το SDNA σας παρουσιάζει και αναλύει μέσα από αριθμούς και επιδόσεις τους... άσσους που τράβηξε από το μανίκι ο Λουτσέσκου, σε κρίσιμες περιόδους της φετινής χρονιάς, αλλάζοντας κατά πολύ την εικόνα της ομάδας του...

Τα παραδείγματα πολλά και θα αναφερθούμε εκτενώς σε αυτά, όπως οι πιο χαρακτηριστικές κινήσεις του 48χρονου τεχνικού, ήταν οι επιλογές και η εμπιστοσύνη που έδειξε στους Αλέξανδρο Πασχαλάκη, Δημήτρη Λημνιό, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Τζάλμα Κάμπος και Χοσέ Κάνιας.

Παίκτες που μέχρι να πάρουν την ευκαιρία τους είτε αγωνίζονταν ελάχιστα, είτε ήταν μονίμως εκτός αποστολής. Σε αυτή την κατηγορία παικτών μπορούν να προστεθούν κάλλιστα και οι Ευθύμης Κουλούρης που σε πολλές πήρε σε αρκετά παιχνίδια φανέλα βασικού, έχοντας δύο γκολ στο πρωτάθλημα (σ.σ. έχει και ένα στο κύπελλο), αλλά και η αλλαγή θέσης (έστω και αναγκαστική) στον Βιεϊρίνια, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η παρουσία του Δημήτρη Πέλκα στη φυσική του θέση αυτή του επιτελικού μέσου, αντί του Ομάρ Ελ Καντουρί που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.


Ας δούμε όμως μία μία τις περιπτώσεις όπου ο Λουτσέσκου, έκανε τις δικές του κινήσεις... ματ.


Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Πήρε φανέλα βασικού την 13η αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τη Ξάνθη, στα Πηγάδια. Ενα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, που προερχόμενος από ισοπαλία στη Ν. Σμύρνη, πήγε εκεί να παίξει τα ρέστα του. Η απόδοσή του εκπληκτική. Αυτή ήταν η αρχή και η συνέχεια πλέον γνωστή για τον ίδιο, με τον Ελληνα πορτιέρε, να πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ (σ.σ. αυτό στην έδρα του ΠΑΣ) σε σύνολο 10 αγώνων.

 

Δημήτρης Λημνιός: Εφτασε ένα... βήμα μακριά από τον δανεισμό του το καλοκαίρι. Η έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν κομβική όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός ταλαντούχος, μεσοεπιθετικός, άργησε η αλήθεια είναι να πάρει την... ευκαιρία του, αλλά μόλις την πήρε δεν την έχασε, καθώς για 7 παιχνίδια πρωταθλήματος (συν το κύπελλο) ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, δείγμα της εμπιστοσύνης που είχε από τον προπονητή του. Μέχρι στιγμής μετράει συνολικά 706' συμμετοχής (σε αγώνες πρωταθλήματος).

Χοσέ Κάνιας: Μετράει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, δέκα συμμετοχές, οι οκτώ εξ' αυτών βασικός. Το παραπάνω στοιχείο, δείχνει ξεκάθαρα, πως ο Ισπανός αποτέλεσε μία ακόμα λύση που ήρθε από το... πουθενά για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ισπανός μέσος, βρίσκονταν στο ξεκίνημα της χρονιάς στα περισσότερα παιχνίδια εκτός αποστολής, δείγμα της πληθώρας των λύσεων που είχε η ομάδα του στη συγκεκριμένη θέση. Η πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ έγινε στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής όταν ο Δικέφαλος υποδέχτηκε τον Ατρόμητο, ενώ συνολικά μέχρι και σήμερα ο Ισπανός μετράει 710' παρουσίας.

 

Εβγέν Σάκχοφ: Πέρυσι είχε αγωνιστεί σε 23 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας συνολικά 1.739'. Τη φετινή χρονιά, έχει αγωνιστεί (για την ώρα, καθώς απομένουν άλλα εννιά παιχνίδια) σε 13 μετρώντας 576'. Αυτό και μόνο δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ουκρανός για ένα μεγάλο διάστημα δεν βρίσκονταν στις αρχικές επιλογές του προπονητή του. Κι όμως, ο Λουτσέσκου και σε αυτή την περίπτωση απέδειξε πως υπολογίζει σε κάθε του παίκτη. Κατάφερε να έχει "ζεστό" τον Ουκρανό με τις συμμετοχές στο κύπελλο, και ο ίδιος με τα συνεχή γκολ και τις εμφανίσεις του εκεί κατάφερε και πήρε φανέλα βασικού και στο πρωτάθλημα, όντως ο παρτενέρ του Μαουρίσιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μάλιστα, μετράει και ένα γκολ, αυτό που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΛ.

Τζάλμα Κάμπος: Mε τον ΠΑΟΚ να έχει αποκτήσει τους Μακ και Βιεϊρίνια και τον Λημνιό να έχει πάρει την ευκαιρία από τον Λουτσέσκου, ο Τζάλμα Κάμπος, που πέρυσι ήταν από τους στυλοβάτες του Δικεφάλου, έμοιαζε να έρχεται τέταρτος κατά σειρά προτίμησης στην επιλογή των δύο παικτών που αποτελούσαν τα "φτερά" του ΠΑΟΚ στην αρχική ενδεκάδα. Ο μικρός χρόνος συμμετοχής που είχε ο Αγκολέζος, τον έφεραν σε σκέψεις μέχρι και να αποχωρήσει από την ομάδα, ωστόσο όταν ήρθε η σειρά του αυτός βροντοφωνάξει παρών και κατάφερε με τα γκολ, τις ασίστ και την συνολική παρουσία του να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Ο Κάμπος είναι πλέον η πρώτη επιλογή για το ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ, έχει ξεπεράσει τα 1.000' αγωνιστικής παρουσίας, μετράει αισίως 1.129' και με τα 4 γκολ του και τη μία ασίστ είναι εκ των φετινών πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ.


Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Οξύμωρο; Κι όμως... Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μέχρι και την 21η αγωνιστική και την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, δεν είχε αγωνιστεί ούτε σε ένα ενενηντάλεπτο(!) τη φετινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ (η αναφορά γίνεται για το πρωτάθλημα). Κι όμως, ο Ολλανδός μέσος, περίμενε καρτερικά την ευκαιρία του, η οποία ήρθε. Και αυτός ως άλλος... αρτίστας της μπάλας δεν μπορούσε να μην την αξιοποιήσει. Αναδείχθηκε MVP στο παιχνίδι με τη Θεσσαλική ομάδα, διατήρησε όπως ήταν λογικό τη θέση του και στο παιχνίδι με τη Λαμία και μας χάρισε μία τρομερή ποδοσφαιρική στιγμή με την "μαγική" ασίστ του στον Πέλκα.

Ο Μπίσεσβαρ, που φέτος έχει αγωνιστεί σε μόλις 492' και πλέον όπως και οι υπόλοιποι έτσι και αυτός δύσκολα για τα επόμενα παιχνίδια θα χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμη...