Ένας Βαρέλα που… δημιουργεί!

Από paok24.com: Ολόκληρη... επιστήμη έχει γίνει πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο τρόπος που βοηθούν οι αμυντικοί στην επιθετική ανάπτυξη μιας ομάδας. Στο πρόσωπο του Φερνάντο Βαρέλα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει βρει λύση και σε αυτό.
Πηγή: paok24.com
Ένας Βαρέλα που… δημιουργεί!

Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, κάνει μία εξαιρετική σεζόν ως τώρα, αποτελεί σταθερά της ομάδας, αλλά τον τελευταίο καιρό, κάνει πράγματα τα οποία δε μας είχε... συνηθίσει.

Δεν είναι τόσο το γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λάρισα, καθώς λόγω και της σωματοδομής του, τα προηγούμενα χρόνια στη Στεάουα Βουκουρεστίου, είχε χρονιές με γκολ.

Είναι η συμμετοχή του στην ανάπτυξη της ομάδας, η οποία έχει αυξηθεί τόσο, που πλέον φτάνει στο σημείο να δημιουργεί ανισορροπία στην άμυνα του αντιπάλου!

Πριν λίγες εβδομάδες στα Γιάννινα, ήταν αυτός που δημιούργησε το 0-2 του Πρίγιοβιτς. Μπορεί να μην του πιστώθηκε η ασίστ, καθώς ο Σέρβος, σκόραρε σε δεύτερο χρόνο, αλλά η το γύρισμα για να ξεκινήσει το γκολ ήταν δικό του. Όπως και το ανέβασμα και το «ένα-δύο» με τον Κάμπος, που τον έβγαλε σε επικίνδυνη θέση από τα δεξιά της επίθεσης.

Στο προχθεσινό 0-2 στη Λαμία, μπορεί να μην έφτασε να δημιουργήσει γκολ, αλλά το πρώτο τέρμα ξεκίνησε από δική του έμπνευση. Ο Βαρέλα, άλλαξε πλευρά τη μπάλα και με μια μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Μακ στο ένας-ένας με έναν «βαρύτερο» αμυντικό, όπως ο Αναστασιάδης. Ο Σλοβάκος έκανε την επικίνδυνη σέντρα, ο Μαουρίσιο έδωσε στον Μπίσεσβαρ και αυτός με εκπληκτική ασίστ, «σέρβιρε» στον Πέλκα το 0-1.

Ο Βαρέλα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή... «version» του και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι πλέον ο αμυντικός που διώχνει τη μπάλα, έχει ηρεμία και αυτοπεποίθηση και βοηθάει σε πολλούς τομείς την ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...