Θέμα πάθους κι εγωισμού...

Σήμερα στις 19.30 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.
Πηγή: novasports.gr
Θέμα πάθους κι εγωισμού...

Η πρωτοπόρος ομάδα του πρωταθλήματος τον τελευταίο καιρό, έχοντας καταρρίψει διάφορα ρεκόρ ως τώρα θα δοκιμαστεί απέναντι στην τέταρτη - από το τέλος - ομάδα της βαθμολογίας, που έχει βρει έναν βαθμό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, με ισοπαλία στην έδρα της κόντρα στον Ατρόμητο (σ.σ. μένοντας με ποδοσφαιριστή λιγότερο για διάστημα – σχεδόν – μισής ώρας), ενώ η προηγούμενη βαθμολογική της συγκομιδή ήταν και πάλι στην έδρα της, τέσσερις αγωνιστικές πριν, με «θύμα» τους τον σκληροτράχηλο Αστέρα Τρίπολης. Αυτές είναι και κάποιες βασικές ενδείξεις της δυναμικής που αντλεί στην έδρα της κόντρα σε – θεωρητικά – πιο ισχυρούς από αυτήν αντιπάλους στην προσπάθεια που καταβάλλει να παραμείνει στην κατηγορία, συνεπώς δεν επιτρέπεται η παραμικρή υποτίμηση από κανέναν.

Οι γηπεδούχοι θα κάνουν το ... παιχνίδι τους, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα μετόπισθεν, στην αμυντική τους συνοχή και με διάθεση να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζουν στον «Δικέφαλο». Τουναντίον, ξέρουν πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σενάριο που έχουν κληθεί κι έχουν αντιμετωπίσει μ' επιτυχία τους τελευταίους τρεις μήνες στις περισσότερες από τις νίκες που σημείωσαν, αν όχι σε όλες. Η μόνη διαφορά ήταν ο παράγοντας έδρας, που εν προκειμένω είναι υπέρ της ομάδας της Φθιώτιδας. Μια παράμετρος που θ' άλλαζε σημαντικά αν δεν απαγορευόταν η μετακίνηση των οπαδών, οργανωμένων και μεμονωμένων, αλλά από την αρχή της εβδομάδας έγιναν τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς το πρωτάθλημα ζυγώνει προς την τελική του ευθεία κι οι ευκαιρίες, υπό οιονδήποτε πρίσμα κι αν τις αντιμετωπίσει κανείς δηλαδή θετικά ή αρνητικά, μειώνονται με αποτέλεσμα να προσέχονται όλες οι λεπτομέρειες από ... ημάς και υμάς ....

Μ' αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του ετοιμάζονται ν' αντιμετωπίσουν έναν – ακόμη – τελικό, για τον οποίο γνωρίζουν πως αν τον κατακτήσουν θα μπουν στη σειρά των – πλέον – δύσκολων αγώνων με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Υπενθυμίζεται πως ακολουθεί ο αγώνας στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό, της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο, στην Τρίπολη με τον Αστέρα για το πρωτάθλημα και στην Τούμπα με την ΑΕΚ, σε πρώτη φάση. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κι έχει την πίεση των ομάδων που τον καταδιώκουν, οι οποίες αμφότερες αγωνίζονται την επόμενη μέρα, στις έδρες τους κι αυτό έχει τη δική του σημασία καθώς ... περιμένουν να δουν και πιθανόν το αποτέλεσμα στη Λαμία να τους επηρεάσει ψυχολογικά, έστω και υποσυνείδητα.

Ολες αυτές οι λεπτομέρειες αποτελούν μικρότερα μέρη μιας εν γένει μεγαλύτερης εικόνας. Κι είναι αλήθεια πως σε μεγάλο βαθμό αποπροσανατολίζουν από την ουσία του πράγματος που είναι ο αγώνας καθ' αυτός. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, ο «Δικέφαλος» ξεκινάει κάθε αναμέτρηση με πλήρη επιθετικότητα, δεν ξοδεύει δευτερόλεπτο που θα μπορούσε ο εκάστοτε αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί και πασχίζει να επιβάλλει από νωρίς τους δικούς του όρους. Ωστόσο, ακόμη και στις περιπτώσεις που το ... σενάριο δεν αποδείχτηκε στην πράξη ιδεατό, βασιζόμενος στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του βρήκε εναλλακτικές και πήρε αυτό που ήθελε, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα τον αγώνα Κυπέλλου της προημιτελικής φάσης στο Περιστέρι, με σκόρερ τον Κάνιας και ειδοποιό διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο τον Μπίσεσβαρ.

Η ψυχολογία, η νοοτροπία και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των μελών αυτού του συνόλου μαζί με την πίστη τους για την επιτυχία είναι το «όχημα» που τους βοηθάει να διαβούν οποιαδήποτε κακουχία και τους έχει φέρει μέχρι εδώ που βρίσκονται σήμερα. Οσο αυτός ο συγκρεκριμένος ... «μύλος» συνεχίζει να ποτίζεται με πάθος και καλώς εννοούμενο εγωϊσμό οι συγκεκριμένες σταθερές θα υπάρχουν. Κι έχουν αποδειχτεί ικανές για να ξεπερνούν ένα αγωνιστικό εμπόδιο σαν το σημερινό. Σε λίγες ώρες η συνέχεια κι οι σχετικές απαντήσεις επί του θέματος ...

Διαβάστε ακόμη...